Hull City teknik direktörü Galatasaray ve Okan Buruk'u övdü!

Cem Ergün
20.03.2024 - 12:21 | Son Güncellenme: 20.03.2024 - 12:43

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Championship ekiplerinden Hull City'nin teknik direktörü Liam Rosenior, Galatasaray ve Okan Buruk'u öven açıklamalarda bulundu.

Hull City teknik direktörü Galatasaray ve Okan Buruk'u övdü!

AJANSSPOR HABER

Championship ekibi Hull City, milli maç arasında Antalya'ya gelerek kampa girdi. İngiliz ekibinin başarılı teknik direktörü Liam Rosenior, kamp yaptıkları otelde Anadolu Ajansı'na özel açıklamalarda bulundu. Ligdeki Premier Lig'e çıkma yarışından bahseden 39 yaşındaki genç teknik adam, Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı ile olan ilişkisinden de bahsetti. Rosenior ayrıca Galatasaray'ı ve sarı-kırmızılıların teknik direktörü Okan Buruk'tan da övgüyle bahsetti. 

"Premier Lig bir rüya"

Hull City'nin teknik direktörü Liam Rosenior, Premier Lig'in en büyük hedefi olduğunu şu sözlerle dile getirdi: "Premier Lig, Championship'te mücadele eden takımların her yıl kurduğu bir rüya. Benim de en büyük hedefim Premier Lig. Tabii bu hedefe ulaşabilmek için istikrarlı olmanız lazım, takımın formunda olması lazım. Çok çalışmanız gerekiyor. Championship, sezonda 46 maçın oynandığı uzun bir maraton."

"Acun, kardeşim gibi"

İngiliz ekibini sahibi olan Acun Ilıcalı ile olan ilişkisi hakkında da açıklamalarda bulunan Rosenior, "Kardeşim gibi" ifadesini kullandı. Rosenior'un sözleri şu şekilde: "Acun ile muhteşem bir uyumumuz var. Arkadaştan öte sanki kardeşim gibi. Her zaman bizi cesaretlendiriyor, hep pozitif. Acun hayatında el attığı her işte başarılı olmuş bir isim. Burada da başarılı olacak. Çok hırslı. Hull Cityli futbolculara değer verdiğini, onların yanında olduğunu samimi olarak gösteriyor. Tabii oyuncular da bunun karşılığı olarak daha çok çalışıyor."

"Teknik direktörleri ve oyuncuları Avrupa seviyesinde"

Türk futbolu hakkında da açıklamalarda buluna Rosenior, "Şimdilerde daha çok ilgiliyim. Fenerbahçe'yi yakından tanıyorum mesela. Acun iyi bir Fenerbahçeli. Geçen sene sezon öncesi hazırlık maçında Galatasaray'a karşı oynayıp 4-3 kazanmıştık. Galatasaray da gerçekten güçlü bir ekipti. Teknik direktörleri ve oyuncuları Avrupa seviyesinde." ifadelerini kullandı.

"Türk oyuncular düzgün karakterli"

 Hull City'deki Türk futbolcular Ozan Tufan ve Abdülkadir Ömür'den de bahseden Rosenior, "Onları seviyorum. Abduş (Abdülkadir) yeni geldi ama takıma uyumu çok iyi. Ozan Tufan ise olağanüstü bir oyuncu. 16 aydan beri beraberiz. Takımdan ayrılan Doğukan'la da çalışmak güzeldi. Türk oyuncular futbolculuktan öte çok düzgün karakterli kişiler." dedi.

Hull City'nin performansı

Championship'te, Premier Lig'e çıkma mücadelesi veren Hull City, bu sezon ligde oynadığı 37 maçta 16 galibiyet, 10 beraberlik ve 10 mağlubiyetle 58 puan toplayarak 7. sıraya yerleşti. 9 maçı daha kalan Hull City, ligi ilk 6 içerisinde bitirdiği takdirde Premier Lig yolunda play-off oynamaya hak kazanacak.

Senin için hazırladığımız haberler