Hulusi Belgü Aziz Yıldırım'ın açıklamalarını yorumladı! 'Hesap kitap bilinmemesi...'

30.07.2018 - 15:23 | Son Güncellenme: 30.07.2018 - 18:23

Hulusi Belgü Aziz Yıldırım'ın açıklamalarını yorumladı! 'Hesap kitap bilinmemesi...'

Fenerbahçe'nin eski yöneticisi Hulusi Belgü, mevcut başkan Ali Koç ve eski başkan Aziz Yıldırım'ın açıklamalarını değerlendirdi. Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Belgü şunları ifade etti

"Kulübün borcunun bu seviyelerde olabileceğini düşünüyorduk. Ben açıkcası 575 milyon Euro civarında beklerken daha da yüksek yani 621 milyon Euro olarak açıklandı"

'Kulübün bu hale gelmesi hesap kitap bilinmemesi ile alakalı'

"Aziz Yıldırım açıklamalarında 400 milyon Euro dedi 475 milyon Euro demedi. Aziz Yıldırım bugünkü kurla bölerek bu değerlere ulaşıyor. 2017 Aralık tarihindeki kur baz alınması lazım. Konsolide bilanço var. Buradaki borç 560 milyon Euro değerlerine geliyor eğer 4.51 üzerinden bakarsanız, bana göre Aziz Bey rakamların içinde kaybolmuş"

"Zaten bu kadar borçlanılması ve kulübün bu hale gelmesi hesap kitap bilinmemesi ile alakalı. Fenerbahçe kulübünün borcu 621 milyon Euro değerindedir."

'Bir inşaat şirketinden Fenerbahçe’nin alacağı 16 milyon Euro bedel ortaya çıktı'

"Ali Koç net ve açık bir şekilde konuştu. Aziz Yıldırım döneminin en büyük sorunu şeffaf olmamasıydı. Mesela bir inşaat şirketinden Fenerbahçe’nin alacağı 16 milyon Euro bedel ortaya çıktı. İnşaat şirketine para kaptırılıyor ve dava açılıyor öyle ortaya çıkıyor. Başka bir inşaat şirketine iş yaptıracağız diye 4-5 milyon Euro kaptırılıyor mesela. Bu kadar kulübün maddi imkanları sorunlu iken çok dikkatsizce yapılan işler."

"Bakalım ekim ayı sonuna kadar daha net bir durum ortaya çıkacaktır. Fenerbahçe kulübünün mali açıdan sıkıntılı olduğunu görüyoruz."

 

"Sayın başkan demişki cebimizde bir kuruş yokken stadı yaptık demiş. Bu stadyum yapılırken önce Migros ardından Telsim’e bir kısım yaptırıldı. Bir çok derneğin katkıları ile yapıldı. Sözü geçen dönemde bizimde yöneticilik yaptığımız yıllardı."

"Üniversiteye yatırım yapmasını doğru bulmuyorum"

"Mantıklı olanı düzgün bir şekilde bütçelenmesi lazım. Üniversite gibi bir yatırım için önce hazırlık yapmak lazım ayrıca spor kulübü olarak üniversiteye yatırım yapmasını doğru bulmuyorum."

Senin için hazırladığımız haberler