Hulusi Belgü: "Beşiktaş derbisi ölüm kalım maçı değil"

17.09.2018 - 15:12 | Son Güncellenme: 17.09.2018 - 18:12

Hulusi Belgü: "Beşiktaş derbisi ölüm kalım maçı değil"

Fenerbahçe’nin Eski Başkan adaylarından Hulusi Belgü, sarı-lacivertlilerin gündemini değerlendirdi. Konyaspor maçındaki futbolun umut verdiğini söyleyen Belgü, Dinamo Zagreb  ve Beşiktaş derbisinin önemine vurgu yaptı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hulusi Belgü’nün açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Fenerbahçe gelecek adına ümit verdi"

Fenerbahçe’nin maçı stresliydi. Konyaspor da iyi oynadı. Son 5-6 dakikayı Fenerbahçeliler nasıl geçirdi bilemiyorum. Fenerbahçe’de yeni oyuncular var. Problemli bir oyun yapısı olması doğal. Ama Fenerbahçe’nin Konyaspor maçındaki oyunu gelecek adına ümit verdi.

"Galibiyet serisi gerekiyor"

Gencecik, pırıl pırıl çocuklar var. Yaş ortalaması düştü Fenerbahçe’de. Ayrıca finansal gerçekler var. Seri galibiyetler alınırsa Fenerbahçe özgüven kazanacak. Zagreb ve Beşiktaş maçları çok önemli. O zaman her şey daha iyi olacak.

"Eljif Elmas üstüne koyarak devam ediyor"

Eljif Elmas’tan herkesin beklentisi var. Kendisini Fenerbahçe’ye transfer olmadan izlememiştim. Mirsad Türkcan ile konuşmuştum. “Çok iyi bir futbolcu, geleceği parlak” demişti. Her gün üstüne koyarak gidiyor. İnşallah daha iyi olur. Benzia, Jailson gibi isimler de üstüne katarak devam edecek diye düşünüyorum.

"Giuliano ve Josef'ten gelen para boşa harcanmadı"

Giuliano ve Josef tecrübeli isimlerdi. En değerli iki oyuncusunu satmak zorunda kaldı Fenerbahçe. Gelen parayı boşa harcamadılar. Daha mantıklı ve nokta atışlar yapıldı. İyi sonuç vermesini bekliyorum. Şu ana kadar alınan oyuncuların yarısı bile iyi sonuç verse çok iyi olacak. Fenerbahçe’nin geleceğini taşıyacak bu futbolcular.

"Beşiktaş derbisi ölüm kalım maçı değildir"

Zagreb maçını normal şartlarda Fenerbahçe’nin kazanması gerekiyor. Oradan en azından 1 puanla döneceğini düşünüyorum. Fenerbahçe’nin forması yeter. Beşiktaş maçı da önemli. Beşiktaş daha uzun süredir birlikte oynayan bir takım. Geçen seneden kalma problemler var Beşiktaş ile. Şenol Güneş’e tepki olacaktır ama sakin olmak lazım. Bu ölüm kalım maçı değil. Fenerbahçe taraftarı layıkıyla Beşiktaş’ı konuk edecektir.

"Bu kavga, dövüş artık bitmeli"

Taraftarların artık Fenerbahçe’ye ceza aldırmaması lazım. Şenol Güneş’in o maçta rol yaptığını düşünüyorum ama geçmişte kaldı. Fenerbahçe’yi zor duruma düşürmemek gerekiyor. Artık bu kavga, dövüş bitmeli fikrindeyim. Ali Koç da centilmenlik örneği gösteren açıklamalar yapıyor. Umarım dostluk rüzgarları eser.

Senin için hazırladığımız haberler