Hulusi Belgü: Bu seçimde hile hurda olmazsa Ali Koç'un çok büyük bir farkla kazanacağını düşünüyorum!

30.05.2018 - 21:54 | Son Güncellenme: 30.05.2018 - 21:54

Hulusi Belgü: Bu seçimde hile hurda olmazsa Ali Koç'un çok büyük bir farkla kazanacağını düşünüyorum!

Fenerbahçeli eski yönetici ve başkan adayı Hulusi Belgü, Radyospor'da Özgür Sancar'ın sunduğu Spor Kazanı programına katılarak önemli açıklamalar yaptı. Aziz Yıldırım'ın, "Bu Sadettin Saranlar, Hulusi Belgüler konuşuyorlar, bazen de Ali beyin arkasına sığınıyorlar. Ben aday yaptığım kişiye 'Erkeksen çık' diyecek kadar aptal değilim. Zaten adamı aday yaptım" açıklamalarına cevap veren Belgü'nün konuşmalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Fenerbahçe'nin borcu başkanın söylediği gibi 400 milyon değil 500 milyon"

Sayın Aziz Yıldırım'ın olduğu yerde efendilik ve sakinlik imkansız. Kaostan beslenen, gerilimi artırmaya çalışan biri. Bu seçim birçok şeye gebe. İnşallah sakin, normal bir seçim yaşarız. Ben aday iken reklam şirketimdeki arkadaşımı tehdit etmişti. Kulübü terörize ederek yönetmeye çalışıyoruz. Ben Aziz Bey'in dönemini ikiye ayırıyorum. 2012'e kadar ve 2012'den sonra. 2013'te bana ceza verildi. Seçimlere giremedim. Aziz Bey, 'Dışarıda değil divan kurulunda konuşun' derdi. Başkan adayı olmama rağmen ceza verdiler. Orada düşündüklerimi net bir şekilde paylaştım. Fenerbahçe'nin borcu başkanın söylediği gibi 400 milyon değil 500 milyon. Beni Disiplin Kurulu'na verdi. İhracım onaylanmadı. Beni Genel Kurul'a sokmamak için tedbir kararı aldı. Ali Bey çok makul. Seçim sürecini iyi idare ediyor. Umarım başkan olur. 

Bana tedbir kararı aldırdı çünkü korkuyor. Hatalarını yüzüne söyleyecektim. Ben de, Saadettin Bey ile benim hakkımda söylediklerini yeni duydum. Saadettin Bey'e de olmadık iftiralar attı, ondan korktuğu için kulüpten uzaklaştırdı. Genel kurul üyeleri de her şeyin farkında. Pazartesi günü yeni bir Fenerbahçe ile güne uyanacağız. 

"Bu seçimde hile hurda olmazsa Ali Koç'un çok büyük bir farkla kazanacağını düşünüyorum"

Bundan 3 hafta evvel kamuoyu yoklaması yaptık. %70'e, %30 Ali Koç çıkıyordu. Ben bu seçimde hile hurda olmazsa Ali Koç'un çok büyük bir farkla kazanacağını düşünüyorum. Aziz Bey'i yönlendirenler parasını ve vaktini çalıyor. Aziz Yıldırım 4 senedir şampiyonlukları çok rahat kazanırdık diyordu, 4 defa kaybettik. Fenerbahçe çok büyük bir camia. Dinamikleri düzgün kullanılırsa hiç kimse Fenerbahçe'nin elinden kimse şampiyonlukları alamaz. 

Bozuk plak gibi 3 Temmuz'u konuşuyor. 3 Temmuz'da onun etrafında siper olan herkesi rencide ediyor. Transfermarkt'ta Fenerbahçe'nin değeri 68.5 milyon Euro. Bu paranın içinde Janssen ve Neto var. Bunları çıkardığınız zaman Fenerbahçe'nin değeri 57.5 milyon Euro oluyor. Borcu ise 500 milyon Euro. Aziz Yıldırım Fenerbahçe'yi tüketti. Fenerbahçe'nin elinde elle tutulur iki futbolcusu var: Guliano ve Josef de Souza. Rakamlar üzerinden konuşuyorum, afaki bir şey yok. Fenerbahçe'nin borcunu merak edenler faaliyet raporunu okusunlar. Fenerbahçe her sene takım değerinin üstünde zarar ediyor. Fenerbahçe'de artık bu esaret bitsin.

"Sayın Aziz Yıldırım doğruları söylemiyor"

2011 bilançolarını önümüze aldığımız zaman Fenerbahçe'nin borç yükünün artmadığını görebiliriz. Aziz Yıldırım'ın başkanlığa geldiği yıldan beri ben faaliyet raporlarını takip ediyorum. Bu borcun büyümesinin sebebi 2011'den sonra yapılan yanlış transferler. Fayda sağlamayacak arsalar satın alıyor. Doğruları söylemiyor. Fenerbahçe'nin satılabilir mal varlığı 50 milyon Euro. Kur farkı böyle devam ederse 600 milyon lira daha zarar edecek Fenerbahçe. 

Benim bir oyum hiç önemli değil. Herkesin en mantıklı tercihi yapacağına inanıyorum. Önümüzde çok kötü bir örnek var. 

"Aziz Yıldırım amatör şubeleri düzgün bir şekilde idare etmiyor"

Fenerbahçe Kulübü'nün, Sportif A.Ş'ye 800 milyon lira civarında borcu var. Bu parayı başka bir yerde kullanmış, başkanın açıklaması lazım. Arsa aldım, diyor. 1 milyon üye işinde çok ciddi para yatırdı. Amatör şubeleri düzgün bir şekilde idare etmiyor. Oraları oy potansiyeli olarak görüyor. Fenerbahçe Kulübü başkanı Fenerbahçe'ye hibe yapabilir, o da bunu yapabilir. Aziz Yıldırım ve bütün yöneticilerin Fenerbahçe'de alacağı 6 milyon dolar civarında. Bunu defalarca söyledim, ispat edemiyorlar. Dönüp bakın faaliyet raporlarına.

Başkan veya yönetici futbol kulübüne bağış yapabilir. 800 milyon lira borcunu, kulüp ödeyebilir. Bu da Futbol A.Ş'yi rahatlatır. Ali Koç'un kafasında geçen konulardan biri bu. Futbol A.Ş'ye değil kulübe bağış yapılmalı. 

"Buraya sıcak para girmesi lazım"

500 milyon Euro'yu yeniden yapılandırmak... Bu para çok önemli bir miktar. Fenerbahçe'nin toplam geliri 148 milyon TL. Siz bu para ile hangi borcu ödeyeceksiniz. 30 milyon Euro civarında bir para yapar. Buraya sıcak para girmesi lazım. Geri alınmamak üzere bağış. Ali Koç yeni sponsorlar getireceğim, diyor. Ali Koç çok ciddi bir miktar parayı hibe edeceğim, dedi. 'Ben paramı hibe edeceğim' dediğimde Aziz Yıldırım, 'Bana kimse parasını hibe etmeyecek, hepimiz alacağız' dedi. Ben paramı almadım. Genel Kurul'da 'Ben verdim, ettim' diyecek. Genel Kurul itibar eder mi, kafamda soru işareti.

Aykut Kocaman çok büyük bir tuzağa düşürüldü Aziz Yıldırım tarafından. Onu kendisine bir paratoner olması için getirdi. Kendisinin yerine Aykut Kocaman'ı öne sürecekti. Aykut Kocaman'ın son haftalardaki performansı Aziz Yıldırım'a sürpriz oldu.

Benim içim çok rahat. Benim Fenerbahçe'den hiçbir beklentim yok. Fenerbahçe'ye verebileceğim her şeyi verdim. 12 yaşından beri maçlara gidiyorum. Başkan adaylığı da yöneticilik de yaptım. 17 yaşında minik takım yöneticiliği yapıyordum. Tek bir beklentim var Fenerbahçeliler'den: Fenerbahçe'ye sahip çıksınlar. Biz 2015 yılında bir ateş yaktık. Kazanamayacağımı bile bile bir seçime girdim. Hiç kimsenin konuşamayacağı gibi konuştum. Aziz Yıldırım kendisine baksın, korkmasa bana tedbir kararı aldırmazdı.

Senin için hazırladığımız haberler