Hulusi Belgü'den Aykut Kocaman ve Cocu sözleri!

19.06.2018 - 14:54 | Son Güncellenme: 19.06.2018 - 17:54

Fenerbahçe'nin önceki dönemlerdeki başkan adayı Hulusi Belgü, sarı-lacivertlilerin gündemini değerlendirdi.

Hulusi Belgü'den Aykut Kocaman ve Cocu sözleri!

Fenerbahçe Eski Başkan Adayı Hulusi Belgü, sarı-lacivertlilerin gündemini değerlendirdi. Belgü, Aykut Kocaman ile yolların ayrılmasını yanı sıra Fenerbahçe’nin planlamaları hakkında konuştu.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hulusi Belgü’nün açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

Aykut Kocaman ile yolların ayrılmasını nasıl değerlendiriyor?

Artık bir noktadan sonra Aykut Kocaman eski yönetimin paratoneri haline gelmişti. Geçen sezon yönetim kurulu, seçim çalışması yapınca Aykut Kocaman tek başına kaldı. Hem hocalık hem yöneticilik yaptı. Her ne kadar seri galibiyetler alınmış olsa da oynattığı futbol taraftarlar tarafından eleştiriliyordu. Kupanın kaybedilmesi, ligde 2.olunmasının yükü hem Aziz Yıldırım’a hem de Kocaman’a çıktı.

"Bu karar belki biraz daha erken verilebilirdi"

Ali Koç her söyleminde ve hareketinde Aykut Kocaman’a olan saygısını belirtti. Belki bu kararı biraz daha erken verebilirdi. İnsanlar bile Aykut Kocaman hakkında tartışmaya başlamışlardı. Aykut Kocaman’ın oynattığı futbolu beğenmeyebiliriz ancak kişilik ve karakterine laf söyleyemeyiz.

Seçim tarihi vurgusu

Cocu ile anlaşılmak üzere olunduğuna dair bilgiler edindim. Biz genel kurul olarak çok büyük bir hata yapıyoruz. Eskiden Mart ayındaki seçimler Mayıs ayında yapılıyor. Böyle olunca yeni seçilen yönetimin elinde hiçbir güç kalmıyor. İyi hocalar ve futbolcular başka takımlara gitmiş oluyor. Ali Koç çok kötü bir seçim zamanına denk geldi. Ben bunun da bilerek yapıldığını düşünüyorum. Ellerinde kısıtlı bir zaman var.

"Feyenoord Başkanı, Cocu'nun iyi tercih olacağını söyledi"

Cocu ile ilgili güzel şeyler duyuyorum. Feyenoord Başkanı ile telefon görüşmem oldu. Fenerbahçe’nin iyi bir tercih yaptığını, Cocu’nun hücum futbolunu seven ve gençlere önem veren bir antrenör olduğunu söyledi.

Fenerbahçe'nin nasıl bir transfer politikası olacak?

Kulüpte para yok, iflas eden bir kulüp var. 500 milyon Euro üzerlerinde borcu var ve futbolcuların değeri 58 milyon Euro. Giuliano ve Josef de Souza’yı çıkarınca 35 milyon Euro, yani normal bir Anadolu takımı seviyesinde. Bu dönemde Fenerbahçe’nin bonservis ile transfer yapabilmesi zor gözüküyor. Genç futbolcuları parlatmaya çalışıp kiralık transfere yöneleceklerdir.

"Ali Koç'un en iyisini yapacağına inanıyorum"

Beklentilerimiz çok yüksek. Ali Koç gibi bir isim Fenerbahçe’yi çok iyi noktalara getirecektir. Fenerbahçe Avrupa’da söz sahibi bir takım olacaktır. Sabır ve saygı göstermemiz lazım. Ali Koç’un adı geçince kiralık futbolcu bile Barcelona’dan alınıyor. Ben Ali Koç’un en iyisini yapacağına inanıyorum. Biz taraftar olarak üstümüze düşeni yapalım. Kombineler çatır çatır satılıyor, insanlar da Fenerium’da ürün bırakmıyor. Bu havayı iyi kullanmak gerekiyor.

Senin için hazırladığımız haberler