Hulusi Belgü: Hiç kimse kusura bakmasın, Ali Koç...

28.08.2018 - 15:38 | Son Güncellenme: 28.08.2018 - 18:38

Hulusi Belgü: Hiç kimse kusura bakmasın, Ali Koç...

Fenerbahçe’nin Eski Başkan adaylarından bir olan Hulusi Belgü, sarı-lacivertlilerin gündemini değerlendirdi. Belgü, Damien Comolli ve Phillip Cocu’ya yöneltilen eleştiriler hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hulusi Belgü’nün açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Biraz sabırlı olmak gerekiyor"

Hepimiz Fenerbahçe’nin iyi şeyler yapmasını umut ediyoruz. Şu anda çok dağınık bir görüntü veriyor. Çok şey değişiyor Fenerbahçe’de. Biraz sabırlı olmamız gerekiyor.

"Cocu bırakacak yönünde çıkan haberlere güvenilmemeli"

Benim aldığım bilgi Cocu’nun bırakacağı yönündeki haberlere güvenilmemesi yönünde. Fenerbahçe ve Cocu ile ilgili çok fazla haber kirliliği var ne yazık ki. Ali Koç ve yönetim bir devrim yaratmaya çalışıyor. Bunun da ilk adımlarını attı ve genç bazı oyuncular kadroya katıldı. Dağ gibi borcun yanı sıra Fenerbahçe’nin yaşlı ve değerini kaybetmiş oyuncuları var. Kiralıkları dışarıda bıraktığımız zaman Fenerbahçe’nin 41 milyon Euro’luk değeri var. Süper Lig’de vasat bir takımın kadro değeri neredeyse 41 milyon Euro. Ali Koç’un eli mali şartlardan dolayı bağlı. Finansal Fair-Play var, Fenerbahçe’nin geçen sene kurallara uymadığı için kâr etmesi gerekiyor.

"3 Haziran'da seçim yapmak takıma ihanetti"

Aldığınız kadar futbolcu satabiliyorsunuz. Çok kısa bir zaman içerisinde her şey yapılmak zorunda. Bu kolay değil. 3 Haziran’da genel kurul yapmak takıma ihanettir. Yeni seçilen yönetim bu kadar kısa bir zaman içerisinde nasıl hareket edecek, hangi oyuncuları ve hocayı getirecek? Beklediğim gibi de oldu. Herkes, “100 tane futbolcu seçmişti, mali durumu biliyordu” diye işkembeden atıyor. Sayın Ali Koç, mali durumun bu noktada olduğunu bilmiyordu. Pek çok şey Fenerbahçe’de gizli kapaklı. Ali Koç Finansal Fair-Play’den sınıfta kalındığını da bilmiyordu.

"Ali Koç kendinden emin hareket ediyor"

Fenerbahçe taraftarının ve genel kurul üyelerinin telaş yapmadan sakince başkanına destek olması lazım. Her yönetim çok yanlış kararlar almıştır. Her aldıkları karar doğru olacak demek değil ama en doğrusunu yapmaya çalıştıklarına ben şahidim. Daha gelir gelmez 50 milyon Dolar’lık bir bağış yaptı. Bunu Türkiye’de hiçbir başkan yapmadı. Hiç kimse kusura bakmasın. Biz taraftarlar ve genel kurul üyeleri olarak telaşlıyız. Ali Koç bizim gibi telaşlı değil ne yaptığından emin hareket ediyor.

"Sadece transfer istemekle bu işler olmuyor"

Taraftar sol bek bekliyor, kaleci bekliyor, bir 10 numara ve 8 numara istiyor ama böyle istemekle olmuyor bu iş. Fenerbahçe hakikaten zor durumda bir kulüp. Sayın başkan, “Bu sene şampiyon olayım, sonra ne olursa olsun” diye düşünmüyor. Adımlarını uzun vadeli atıyor. Comolli ile ilgili bir sürü laf söyleniyor. Daha önce niye satamıyor vs deniyordu. Hakikaten olmayacak, çok yüksek fiyatlara Comolli 3 futbolcuyu değerlendirdi. Elinizde öyle futbolcular var ki, 2-3 milyon Euro maaş alırken gidecekleri yerde 200-300 bin Euro maaş alacaklar. Önceki yönetim abuk sabuk maaşlar vermiş. Göndereceğiniz zaman maaşlarını sizin üstlenmeniz gerekiyor. Nitekim Kjaer ve Emenike’yi daha önceki yönetim gönderirken maaşlarını üstlendiğini medyadan okuyoruz. Ali Koç bu tip hovardalık yapmak istemiyor.

"Biraz fazla eleştiri yapılıyor"

Sakin ve sessiz bir şekilde bekleyeceğiz. Takımın performansından, oynadığı futboldan memnun değilim. Ben de değişiklik yapılmasını istiyorum ama gerçeklerin ne olduğunu biliyorum ve sabırla bekliyorum. Biz hem hocamızı hem başkanımızı biraz fazla eleştiriyoruz. Bu konuda biraz sabırsızız.

Ozan ve Salih konusu...

Ozan Tufan ve Salih’e çok üzülüyorum. Fenerbahçe’ye çok büyük umutlar ile geldiler. Hepimiz çok iyi futbolcu olmalarını bekliyor ve çok değerli futbolcular olacaklarına inanıyorduk ama olmadı. Bu nasıl olmadı, neden yapamadık ilerleyen günlerde netlik kazanacaktır diye düşünüyorum. Benim Ozan’dan çok büyük beklentilerim vardı. İsterdim ki senelerce Fenerbahçe’de top oynasın. Ancak şu anda bu görüntü yok.

Senin için hazırladığımız haberler