Hulusi Belgü kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar?

Akın Ungan
23.05.2024 - 01:07 | Son Güncellenme: 23.05.2024 - 01:10

Fenerbahçe'de başkan adayı olan Ali Koç'un yeni yönetiminde Hulusi Belgü'nün de yer alması bekleniyor. Hulusi Belgü kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar?

Hulusi Belgü kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar?

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, seçimlerde tekrar aday olacağını açıkladı. Fenerbahçe'de başkanlık yarışı Ali Koç ile Aziz Yıldırım arasında geçecek.

Hulusi Belgü Ali Koç'un yönetiminde

Ali Koç'un yeni yönetimine dahil olması beklenen isimler belli oldu. Hulusi Belgü de Ali Koç'un yeni yönetiminde yer aldı.

Hulusi Belgü kimdir?

Hulusi Belgü, 1966 yılında İstanbul'da doğmuştur ve İstanbul Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini ise ABD'de San Diego National Üniversitesi'nde tamamlamıştır.Öğrencilik yıllarında ulusal ve uluslararası nakliye sektöründe çalışmıştır. Çeşitli firmalarda yöneticilik yapmış ve Etur Turizm Şirketi, Uluslararası Demir Ticaret AŞ ve Safir Gayrimenkul gibi şirketlerde faaliyet göstermiştir.

Ayrıca, İstanbul'daki Forum İstanbul AVM ve Türkiye genelindeki Forum Alışveriş Merkezleri'nin sahibidir. Multi Corporation'ın Türkiye iştirakinin temsilciliğini yapmış ve Multi Development Türkiye'de CEO olarak görev almıştır.

2013-2019 yılları arasında Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nde başkanlık yapmıştır.Özel yaşamında evli olan Belgü, üç çocuk babasıdır ve oğlunun adı 'Aleks'tir. Boyu 1.74 metre olan Hulusi Belgü, 81 kilogram ağırlığındadır ve akrep burcudur. Ayrıca, Fenerbahçe taraftarıdır.

2015 Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda başkan adayı olan Hulusi Belgü, Aziz Yıldırım ile Fenerbahçe başkanlığı için yarışmıştır. Seçimde 1.144 oy alan Belgü, 5.504 oy alan Aziz Yıldırım karşısında kaybetmiştir.

Senin için hazırladığımız haberler