Hulusi Belgü: 'Zamanı dolmuştu ve bir değişim gerekiyordu'

04.06.2018 - 18:29 | Son Güncellenme: 04.06.2018 - 21:29

Hulusi Belgü: 'Zamanı dolmuştu ve bir değişim gerekiyordu'

Fenerbahçe'nin eski yöneticilerinden ve eski başkan adaylarından Hulusi Belgü, Radyospor'a konuştu.

Belgü, Özgür Sancar'la Spor Kazanı programında Ali Koç'un Fenerbahçe'ye başkan seçilmesini değerlendirdi.

Hulusi Belgü'nün açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

‘’Ali Koç’un seçilmesi tüm Fenerbahçelileri önemli bir şampiyonluk kazanmış gibi sevindiren bir gelişme oldu. Herkes Ali Koç’un başkan seçilmesini bekliyordu. Daha önceki programlarımızda da farkın bu derece olacağını sizinle paylaşmıştım. Biz kamuoyu yoklaması yaptık. Eski başkan bu kamuoyu yoklamasını yapsa ve genel kurul üyeleriyle konuşsa sonucu çok net bir şekilde görecekti. Aziz Bey bu şekilde veda etmemeliydi. Ali Koç adaylığını açıkladığı zaman başkanlık görevini ona verseydi, hem Fenerbahçe bu sene şampiyon olabilirdi, camiada bu bölünmeler olmazdı ve kendisini de onursal başkan olarak yolcu ederdik.’’

"Zamanı dolmuştu ve bir değişim gerekiyordu"

"Aziz Yıldırım’ın bir ailesi var, Allah onlara sağlık versin. Onlarla ilgilenecektir. Yoğun bir dönem geçirdi, Fenerbahçe’ye çok ciddi gelişmeler yaşattı. Kendisine minnettarız. Zamanı dolmuştu ve bir değişim gerekiyordu. Aziz Yıldırım’la kişisel bir problemimiz yok ve başkanlık zamanında yaptıklarını unutmamıza imkan yok."

Fenerbahçe'de değişim

"Sportif Direktör kim olacak? Bunlarla hiç ilgilenmedim. Tamamen seçim odaklı çalıştım. Ali Koç kurumsal çalışan bir insan, kulübü en iyi şekilde yöneteceğine eminim. Türkiye’de yabancı futbolcu serbestliği olduğu için yabancı bir sportif direktör olması gerekiyor. Henüz her şeyi konuşmak için erken."

Borcun kapanması

"Önümüzde iki yol var. Ali Koç’un vereceği parayı derneğe koyması gerekiyor. Dernek ya sermaye artırımı olarak futbol AŞ’ye aktaracak ya da borcunu ödeyecek. Benim çok eleştirdiğim konulardan biri de budur. 2017’nin sonunda dernek, futbol AŞ’den 800 milyon alacaklı görünüyor. Kulüp tarafından borcun geri ödenmesi gerekiyor, bu ancak sponsorluklar ya da sıcak parayla olabilir. Öte yandan borcu bekletip sermaye artırımı olarak kullanılabilir ve kulüp rahat bir nefes alır."

"Fenerbahçe parasal konularda emin ellerde"

"Ali Koç’un yanında Burhan Karaçam gibi bir finansal deha var. Paranın nasıl kullanılacağı yönünde doğru kararı vereceklerdir. Öte yandan Şaban Erdikler muazzam bir maliyetçi. Fenerbahçe parasal konularda emin ellerde, kimsenin şüphesi olmasın. En iyisi yapılacak. Ali Koç gibi saygı duyulan bir iş adamı Fenerbahçe’nin başında. Geçen dönemlerde yaşanan hataların hiçbirinin yaşanmayacağına eminim. Sportif başarıyı bilemem ama, mali konularda geçmiş yıllardaki hatalara düşülmeyecektir."

"’Yöneticiler hibe yolu yapamıyorlar, ancak geri alma koşuluyla para koyabiliyorlar. Hibe edildikten sonra bir yolu bulunur, mesela sponsorluk. Fakat yöneticilerin parayı Fenerbahçe Futbol AŞ’ye geri almak üzere ya da hibe ederek verme imkanı pek mümkün gözükmüyor."

Senin için hazırladığımız haberler