Hummel'dan Şaşırtan Katar Açıklaması: "Görünür Olmak İstemiyoruz"

İsa Kethüda
28.09.2022 - 21:42 | Son Güncellenme: 28.09.2022 - 22:06

Hummel, Danimarka için tasarladığı yeni formaları ile 2022 FIFA Dünya Kupası ev sahibi Katar’ı protesto etti. İşte haber ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

Hummel'dan Şaşırtan Katar Açıklaması: "Görünür Olmak İstemiyoruz"

Aleyna GÜRGEN - AJANSSPOR

Hummel, 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak Katar’ı yaptığı hamle ile şaşırttı. Danimarka için tasarladığı yeni formaları tanıtan Hummel, siyah renkli forması ile insan hakları siciliyle tartışma konusu olan Katar’ı protesto etti. 

"Görünür olmak istemiyoruz"

2022 Dünya Kupası’nda yer alacak olan Danimarka'nın forma tedarikçisi Hummel, tanıttığı yeni kırmızı, beyaz ve siyah formalarının mesajı ile dikkat çekti. Hummel, Instagram üzerinden yaptığı formalı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Danimarka milli takımının yeni formaları ile ikili bir mesaj göndermek istedik. Formalar sadece Danimarka'nın en büyük futbol başarısını takdir eden Euro 92'den ilham almıyorlar, aynı zamanda Katar'ı ve insan hakları sicilini protesto ediyorlar. Bu nedenle, logomuz ve ikonik şeritler de dahil olmak üzere Danimarka'nın yeni Dünya Kupası formalarının tüm ayrıntılarını azalttık. Binlerce insanın hayatına mal olan bir turnuvada görünür olmak istemiyoruz."

"Spor insanları bir araya getirmeli"

Hummel, Katar’ın insan haklarına karşı duruşu ile dikkat çeken formaların tanıtıldığı paylaşımın devamında Danimarka’yı desteklediklerini ama bunun Katar ile alakasının olmadığını şu sözlerle vurguladı: "Yasın rengi: siyah. Danimarka'nın bu yılki Dünya Kupası'ndaki üçüncü forması için mükemmel renk. Danimarka milli takımını sonuna kadar destekliyoruz, ancak bu Katar'ı ev sahibi ülke olarak desteklemekle aynı şey değil. Sporun insanları bir araya getirmesi gerektiğine inanıyoruz. Ve durum böyle olmadığında ise bir açıklama yapmak istiyoruz. #TarihŞuAnYaptığımızŞeydir"

Kan donduran iddia

Alman basın kuruluşlarından ZDF, geçtiğimiz aylarda Katar ve ülkenin göçmen işçiler hakkındaki politikası ile ilgili iddiaları ile dikkat çekmişti. Alman basın kuruluşu, 2010 yılında 2022 Dünya Kupası organizasyonunu düzenleyeceği belli olan Katar'da o tarihten itibaren 15 binden fazla göçmen işçinin hayatını kaybettiğini iddia etmişti.

İlgini Çekebilir
Korkunç iddia: Dünya Kupası uğruna 15 bin can gitti!
Habere Git

"Katar’ın alması hataydı"

2022 Dünya Kupası’nın Katar ev sahipliğinde gerçekleşmesi hakkında birçok rüşvet iddiası ortaya atılmıştı. Yolsuzluk nedeniyle spordan menedilen eski FIFA başkanı Sepp Blatter da 2022 Dünya Kupası’nın Katar’a verilmesini bir ‘hata’ olarak nitelendirmişti.

Senin için hazırladığımız haberler