Hürser Tekinoktay: ''Beşiktaş nasıl kurtulacak onu söyleyeceğim''

12.05.2019 - 11:02 | Son Güncellenme: 12.05.2019 - 14:02

Hürser Tekinoktay: ''Beşiktaş nasıl kurtulacak onu söyleyeceğim''

Beşiktaş Kulübünün olağan seçimli genel kurul toplantısı başladı.

BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde gerçekleştirilen toplantıda, kongre divan başkanlığına Atıf Keçeci seçildi.

Genel kurulda, mevcut başkan Fikret Orman ile Hürser Tekinoktay, 3 yıllık yeni dönem başkanlığı için yarışacak.

Kongrede, aidatlarını yatıran 14 bin 204 üye, 20 sandıkta oy kullanabilecek. Fikret Orman beyaz, Hürser Tekinoktay ise sarı renkli zarfla genel kurulda başkanlık yarışı verecek.

Ayrıca, genel kurulda denetim, disiplin ile seçme ve sicil kurullarında da seçim olacak. Seçme ve sicil kurulunda 3, denetim ile disiplin kurullarında ise ikişer liste seçime girecek.

Beşiktaş'ın başkan adayı Hürser Tekinoktay'ın genel kuruldaki açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"BipSpor diye ayrı bir örgüt kurulmuş"

Türkiye’de medyanın bir özgürlüğü yok, hepimiz biliyoruz. Spor medyası kendi içinde bir modül kurmuş. TFF’nin sponsorluğundan bir sponsorluk yaratılmış, spor müdürlerine BipSpor diye ayrı bir örgüt kurulmuş. Spor müdürleri bizi hiç yayınlarına davet etmediler. Genç, meslek sahibi arkadaşlarımız geldi, hepsine her zaman evet dedim. Mümkün olduğu kadar medyanın tekelini kırmaya çalıştım. Bunu başarabildiğim kadarıyla sizlere aktarmaya çalıştım. Eksikler varsa kusura bakmayın.

Yapacaklarımızı söyleyeceğim. Beşiktaş nasıl kurtulacak onu söyleyeceğim.

Öncelikle biz Bolu Gerede’ye gitmeyeceğiz. Bolu’da kamp tesisleri yapmayacağız. Biz inşaata para harcamayacağız. Biz spor kulübüyüz. Biz AVM ve inşaat yapmayacağız. Sporun kaynağını 4 yaşına indirmek için jimnastik okulları açacağız. Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Türkiye’nin her yerinde jimnastik okulları açacak. Maliyeti 0.

''Talisca’nın bütün maliyetleri biz ödedik ama...''

Gerede’de bir kamp yaparsak futbolcularımızın uluslararası turnuvalara götürüyorduk. İspanya’ya Hollanda’ya gidiyorduk. Beşiktaş’ın altyapısı dünya devleriyle rekabet ediyordu. Talisca’nın bütün maliyetleri biz ödedik ama Benfica 27 milyon euro kazandı.

Önce Rangnick sonra Toshack!

 Almanya’daki Türk futbolcularını kadroya kazandırmak için çalışıyoruz. DFB’de görevli arkadaşımız var, altı aydır beraber çalışıyoruz. Ocak ayında Rangnick’le görüştü. Olumlu cevap alamadık. Futbol direktörlüğü için düşünüyorduk. Tribünleri ateşleyecek bir teknik direktör istiyoruz. Rangnick’ten sonra Toshack’la görüştük. 25 Nisan’da burada olacaktı.

Bale sözleri!

Aboubakarlara verdiğimiz kiralık paralarının yarılarına Gareth Bale’i getirecekti. Oynamadıkları zaman mutsuz olurlar, performansları düşer. Burak’ta da öyle oldu. Toshack da bize bu sözü vermişti, kendisinin bu açıklamaları yapamadı ıslak imzada karşılaştığımız sorundan dolayı. Bir hafta sonra Türkiye’ye gelecek, o anlaşmaların hepsini yapacağımızı düşünüyorum.

''Çanakkale Dardanelspor'la anlaştık''

Çanakkale Dardanelspor'la anlaştık. Bizim proje takımımız olarak görev yapacaklar. 10 milyon dolarlık tesislerine bir lira harcamadan sahip olacağız. Bir kuruş ödemeden size getirmeyi vadediyorum.

4B projesi!

Beşiktaş’ın yapması gereken birinci şey şu. Tribünlerde cefayı çeken 12. adamı var. Beşiktaş taraftarı çok özel bir taraftardır, saygı duyulması gereken taraftardır. Kulübümüzün ruhu buradan gelmektedir. Kombine kart sahiplerinin hemen kongre üyesi yapılması lazım. Hedeflerimizden bir tanesi 4B büyük Beşiktaş projesi. Benfica, Barcelona, Bayern Münih. Üye sayıları 200 bin. Beşiktaş da aynı bunlar gibi B harfiyle başlayan büyük bir kulüp. Portekiz nüfusundan daha fazla taraftarımız var; 20 milyon. Beşiktaş’ın kurtuluşu bir an önce 4B projesini hayata geçirmek. İlk yıl 100 bin üyeye ulaşmak. Sonra kademeli olarak artacaktır. Beşiktaş dünyanın en büyük 4. kulübü olmalı.

"Beşiktaş’ın hakkı masada yenmeyecek"

Yüksel Okçuoğlu, eski MHK’de görev yapıyordu. Onunla görüştüm. Kendisinden şunu rica ettim, yönetim kurulumuz üyemiz olmanızı istiyorum. Türkiye’de şöyle bir gerçek var, düdüğü de kontrol etmeniz lazım. Neresi o? MHK ve TFF. Burada Zekeriya Alp’ten de destek istedim. Yüksel Hocam sürece bakalım, kazanırsanız sizinle beraber olacağız dedi. Biz kaybedeceksek hakkımızla kaybedelim, Beşiktaş masa başında maç kaybetmesin. Bizim dönemimizde fikstür bizden önce düzenlenemez. Bizim dönemimizde Beşiktaş’ın en önemli maçlarına emekliliği gelmiş hakemleri gönderilemeyecek. Beşiktaş’ın hakkı masada yenmeyecek arkadaşlar. Sayın Başkan da tespit etti, neden Galatasaray’la ikinci maçlarımızı deplasmanda oynuyoruz? Tabii fikstürü onlar yapıyor.

BJK TV yayını kesti!

Beşiktaş’ta her şey gönüllülük esasında olur. Bizim yönetimimizde hiçbir kişi kendi kulübüne fatura kesemez, kesemeyecektir. (Salonda alkışlar yükseldi, BJK TV yayını kesti.)

Senin için hazırladığımız haberler