Hürser Tekinoktay sessizliğini bozdu! Orman, Sergen Yalçın...

28.01.2020 - 20:46 | Son Güncellenme: 28.01.2020 - 17:50

Hürser Tekinoktay sessizliğini bozdu! Orman, Sergen Yalçın...

Beşiktaş’ın Eski Başkan Adayı Hürser Tekinoktay, siyah-beyazlıların gündemine dair açıklamalar yaptı. Fikret Orman’ın ibra edilmemesiyle ilgili ne düşünüyor? Sergen Yalçın, Beşiktaş’ta başarılı olabilir mi? Tekinoktay, bu sorulara yanıt verdi.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Hürser Tekinoktay’ın açıklamaları şu şekilde:

Hürser Tekinoktay: ”Sergen Yalçın’ın daha önce göreve gelmesi gerekiyordu”

12 Mayıs seçiminden sonra kazanmış olsaydık görevde neler yapabileceğimizi anlatmıştık. Misyonumuzu, kurumsal spor yönetimini ifade etmiştik. İki tane sportif direktör olacağını belirtmiş ve Sergen Yalçın’ı açıklamıştım. Sergen Yalçın’ın daha önceden bu göreve gelmiş olması lazımdı. Beşiktaş; Sergen Yalçın ile başlasaydı Fikret Orman bu sıkıntıları belki de yaşamamış olabilirdi.

Hürser Tekinoktay: ”Böyle kararlar ani olarak verilmez”

Fakat; Fikret Orman görevi bıraktıktan sonra Ahmet Nur Çebi’nin başkan olmasıyla birlikte yeni yönetim bu işin başarılı olacağına inanıyor mu? Böyle kararlar ani olarak verilmez. Böyle bir planı varsa, Sergen Yalçın’ın ilk yarının bitimiyle göreve gelmesi gerekirdi.

Hürser Tekinoktay: ”Hazırlık kampında görevde olması lazımdı”

Yarışma esnasında görevi almak kolay olmayabilir. 2-3 hafta motivasyon yapabilir. Ama daha sonra sporcu istikrarsızlığı yine görünebilir. En azından devre arasında 15-20 gün çalışmış olması gerekirdi. Böyle bir şey olacaksa, Sergen Yalçın’ın hazırlık kampında görevde olması lazımdı.

Hürser Tekinoktay: ”Sergen Yalçın’ın çok iyi desteklenmesi gerekiyor”

Bir teknik direktörün göreve gelmesi sonrasında bütün sorumluluğu alması doğru değil. Bütün kulüpler böyle çalışıyor. Bir kulüpte 3 teknik adam değişiyor. Enteresan bir kıyım var. Sergen Yalçın’ın da çok iyi desteklenmesi gerekiyor. İyi bir ekiple her şeyin yapılması lazım. Sergen Yalçın’ın başarılı olmasını temenni ediyorum. Bize büyük katkı vereceğini düşünüyorum. Hepimiz için hayırlı olur inşallah.

Hürser Tekinoktay: “Sadece Orman’ın ibra edilmemesi hoş bir görüntü değil”

Bir tek Fikret Orman’ın ibra edilmemesi sevimli bir şey değil. Ahmet Ürkmezgil ve diğer yöneticiler de bu konudan rahatsızlardı. Bence ibra edilmemesi gerekiyorsa (biz ibra etmedik) bir tek başkan yok. Böyle olunca başka bir görüntü oluşuyor. Futbol A.Ş’de ibra etmiyorsunuz ama orada bir tek Fikret Orman yetkili değil ki. Bağımsız Üye var. Şu anda Futbol A.Ş Başkanı ile Bağımsız Üye aynı statüde. Üye orada, altındaki müdür orada, yönetim orada. Bir tek Orman ibra edilmiyorsa bir sıkıntı var. Farklı görüntü vermek de camiamız için uygun değil.

Senin için hazırladığımız haberler