Hürser Tekinoktay'dan flaş açıklamalar: "Kongrede usulsüzlük..."

11.05.2019 - 19:53 | Son Güncellenme: 11.05.2019 - 22:53

Hürser Tekinoktay'dan flaş açıklamalar: "Kongrede usulsüzlük..."

Beşiktaş Başkan Adayı Hürser Tekinoktay, Radyospor'da yayınlanan Gece Maçı programına bağlanarak seçim sürecini değerlendirdi. Gündem olacak açıklamalar yapan Hürser Tekinoktay, Beşiktaş kongresine üye olan 5268 kişinin usulsüz bir şekilde üye olduğunu açıkladı.

Beşiktaş kongresinin Beşiktaş iradesinden çıktığını söyleyen Tekinoktay, "5268 Beşiktaş kongre üyesinin usulsüz üye olduğu tespit edilmiş. Bir sendika mensupları sadece mali kongreye getiriliyor ve yönetimler ibra ediliyor. Sonra bu arkadaşlar başka formalarla fotoğraf paylaşıyorlar. Bunun davası sürüyor. Metal-İş Sendikası Başkanı, Fikret Orman'a bunu tebliğ etti. Bizzat genel kurulda bunlar dile getirildi. Bunlar tutanak haline getirildi. Bu insanlar ağırlanıyor ve kongreye Beşiktaşlı olmayan insanlar sokuluyor. Beşiktaşlı olmayan irade ile Beşiktaş'ın iradesi yönetiliyor. Bugün kongreye yine aynı kişilerin getirildiğini öğrendik. Bunu içerideki Beşiktaşlılar fark etti. Ben de konuşmak için kürsüye çıktım. Bunu bilmeyen kimse kalmadı. Bu kişiler afişe edilmiş. Kongre sonrasında el işaretleriyle kendi tuttukları takımların formalarını giyiyorlar. Beşiktaş'ın başkanını Beşiktaşlılar seçer. Bu işin büyük fotoğrafı. Bizim camiada herkes birbirini tanıyor. Bu yapı bozulmuş durumda. Beşiktaş'ın 30 bin üyesi varken 14 bin aktif üyeye düşmüş. Bu 14 bin kişinin 5268 kişisi de usülsüz. Kongrenin ve Beşiktaş'ın kulüp yapısı, Beşiktaşlılar'ın iradesinden çıkmış durumda." dedi.

"Konuşma hakkımda elimden alındı"

Konuşma hakkının elinden alınmaya çalışıldığını ifade eden Hürser Tekinoktay, "Ben kürsüde, 'Gerçek Beşiktaşlılar'ı saygıyla selamlıyorum' dedim. Ben Metal-İş sendikasını dışarıya davet ettim. Sonrasında elektrikler kesildi. Sonrasında mikrofon kapandı. Konuşma hakkımda elimden alındı." yorumunda bulundu.

"Beşiktaş'taki insanlar maaş alamıyor"

Kulüp çalışanlarının maaş alamadığını söyleyen Tekinoktay, "Spor kulübünde hile, hurda olmaz. Bunları yapan kişileri kınıyorum. Bir sendika felsefesi olan bir kurumun böyle bir durumda olmasını esefle kınıyorum. Sendika mensuplarının haktan ve hukuktan yana olması gerekiyor. Beşiktaş'taki insanların 5 aydır maaş almadıkları söylendi. Eskişehir'de bir panele gitmiştim. Oradaki hoca, 'Bu çocukların maaşı Beşiktaş'ta ödenmiyor' dendi. Beşiktaşlı olmayanlara bunun parası veriliyorsa bu hainliktir." dedi.

Hürser Tekinoktay'ın diğer açıklamaları şu şekilde:

Bugün Beşiktaş tarihi bir gün yaşadı. Beşiktaşlılar direndi ve sahte Beşiktaşlılar'ı dışarı çıkarttılar. Bu Beşiktaş'ın gurur duyacağı bir hadise. Buradaki gerçek Beşiktaşlılar'a teşekkür ediyorum.

Beşiktaş'ta kimin başkan olacağı önemli değil. Beşiktaş'ın önemli sloganları ve felsefeleri vardır: 'Şerefinle oyna, hakkınla kazan.' Beşiktaş uzun zamandır masada kaybediyor. Sayın başkan sezon başında fikstürü kendilerinin yaptığını söyledi ancak geçen hafta, 'Neden her sezon sonunda Galatasaray'la oynuyoruz?' diyor.

Sportif başarısızlık var. Sezon başından beri birçok futbolcu takımdan gitti. 'Come to Beşiktaş' diyorduk, şimdi 'Go From Beşiktaş' oldu. Her şeyin doğrusunu yapmak için yola çıktık. Bugün Beşiktaşlılık ruhu kazanmıştır. Fikret Bey'in ya da benim başkan olmam önemli değil. Onurla ve gururla camiamızı temsil etmeliyiz.

Başkan olmak için ve bu kulübü yönetmek için yola çıktık. Birçok şeyi değiştirmek istiyoruz. Kazanacağımıza inanıyorum. Yarın kazanmaktan daha da önemlisi bugün kazanılanlar.

Senin için hazırladığımız haberler