Hürser Tekinoktay'dan olay sözler: "Yıldırım Demirören, Beşiktaş'tan kaçıp gitti. Dönme ihtimali..."

19.09.2019 - 16:33 | Son Güncellenme: 19.09.2019 - 19:33

Hürser Tekinoktay'dan olay sözler: "Yıldırım Demirören, Beşiktaş'tan kaçıp gitti. Dönme ihtimali..."

Beşiktaş’ta son yapılan başkanlık seçiminde aday olan Hürser Tekinoktay, siyah-beyazlıların gündemine dair çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Tekinoktay, siyah-beyazlıların iyi bir modelle yönetilmediğini, vizyonunun küçüldüğünü söyledi. Ayrıca Tekinoktay, “İhtiyaç olursa yine aday olurum. Bu kez kazanırım” ifadelerini kullandı.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hürser Tekinoktay’ın açıklamaları şu şekilde:

“Beşiktaş kötü bir modelle yönetiliyor”

Futbol takımı, uzun bir dönemden beri kötü bir modelle yönetiliyor. Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olan takımdan 1,5 yılda kimse kalmadı. Başarılı bir takım değiştirilmez, başarısız ise değiştirirsiniz. Belçika, U21 Milli Takımı oyuncularını ve daha gençlerini oynattı. 8-9 yılda çok değiştiler. Bu olabilir ama başarısızsanız bu olur.

"Orhan Ak konusundaki yanlışlığı, sahaya çıkamayacak duruma gelince gördüler"

Beşiktaş’ta vizyon küçüldü, teknik ekip kadrosu küçüldü. Orhan Ak tercihi, Beşiktaş’ın kültürünü bilenlere göre yanlıştı. Arada böyle bir şey varken oradan mutluluk çıkmaz. Beşiktaş camiası, başka kulüplerde oynayan futbolculara, kişilere kucak açmıştır. Taraftara silah çekmek ne demek? Beşiktaş’ı ve futbolu bilenlerin vermemesi gereken bir karardı. Verilen kararın yanlışlığını, Orhan Ak’ın sahaya çıkamayacak duruma gelmesiyle birlikte anladılar.

“Beşiktaş’ın yarışın içinde olması lazım”

Hem takım değişmiş, hem bütçe düşmüş, antrenör kadrosu oturmamış. Bu şekilde başlangıçla başarılı bir performans çıkmazdı. Son 15 yılın en kötü başlangıcı yapıldı. Hazırlık maçlarında da Beşiktaş iyi sinyaller vermedi. Kaç gol attı? Hazırlık periyodu kötü geçti, lig de kötü başladı. Ortada bir matematik var. Umarım Beşiktaş taraftarını üzmeyecek şekilde takım toparlanır ve yarışta kalır. Bazen yarışta ikinci sırada yer alırsın ama yarışırsın. Beşiktaş’ın yarışmanın içinde olması lazım.

“Fikret Orman, Avcı’yı getirerek risk aldı”

Abdullah Avcı bence Beşiktaş için doğru bir tercih değildi. Ama bu başarısız olacağı anlamına gelmiyor. Camianın büyük hedefleri var. Şenol Güneş de Beşiktaş’ta kariyerini taçlandırdı. Kupalar kazandı. Abdullah Avcı başarılı olabilir. Avcı konusunda bir risk payı var. Risk payının yüksek olduğu bir teknik adam. Başkan Orman, Avcı tercihiyle risk aldı.

“Avcı, Başakşehir’de memur statüsündeydi”

Abdullah Avcı geçen sene başarılı değildi. Ligde puan olarak çok öndeyken finali yapamadı. Büyük takım hocası olmak farklı. Avcı, uzun yıllarca İBB’de memur statüsüne gelmiş, hedefsiz bir teknik adamdı. Abdullah Avcı gücenmesin. Hedefsiz bir şekilde çalışamazsın. Her teknik adamın bir hedefi olmalı. Beşiktaş’ta şimdi hedefi var tabi. Teknik adamların hedefinin büyük olması lazım. İBB’nin rahvan haliyle hedefsiz kalmıştı. Umarım, camianın büyüklüğü yarışma zorunluluğunu Avcı’ya hissettirir ve bir başarı hikayesi ortaya çıkar. Hocanın, 20-25 maçlık performansı kötü.

“Yıldırım Demirören Beşiktaş’tan kaçıp gitti”

Yıldırım Demirören’in Beşiktaş’a döneceği konusu ciddiye alınacak bir durum değil. Demirören ile mutlu bir son yaşanacağını sanmıyorum. Beşiktaş’ı zor durumda bırakıp gittiler. Onunla birlikte yöneticiler de gitti. Beşiktaş, kaçarak gidilecek bir yer değil. Yıldırım Demirören kaçıp gitti. O açıdan ciddiye almıyorum. Kurallar gereği dönemez deniliyor ama ben sportif ve sosyolojik açıdan bakıyorum. Şirketini başka birinin üstüne devreder, formül bulur. Demirören’in asıl iddiayı kaybettiği zaman Beşiktaş’tan kaçarak gitti dönemdir.

“Yıldırım Demirören, haberim yoktu diyerek doğruyu söylemedi”

Bizim açtığımız Fulya Davası’nda, ‘Son dönem benim haberim yoktu’ diyerek doğruyu söylemedi. Türk adaletine de doğruyu söylemedi. Davayı kaybetti. Türk sporunun doğru konuşan, doğru iş yapan insanlara ihtiyacı var. İyi niyetli insanlara ihtiyaç var. Bunun bir fanteziden öte gitmeyeceğini bilmek gerekiyor.

"Beşiktaş camiası artık uyandı"

Beşiktaş’ta bir umut ve kıpırdanış başladı. 19 yıllık saltanat gidiyor diye baktılar. Ama Beşiktaş artık uyandı. Bir inanış ve umut başladı. Bunun paniğini gördüm. Bu şahsi düşüncem. Bir Divan Üyesi olarak, benim tahminlerim bunlar.

"Yeniden aday olursam bu kez kazanırım"

Beşiktaş’ın ihtiyacı oldu diye oraya çıktık. Yoksa başkan olalım demedik. Kendi kulübümüz, fahri olarak hangi görevi gel yap derse yaparız. Profesyonel bir ilişkimiz olmaz. Bize ihtiyacı olursa Beşiktaş’ın biz yine buradayız. Biz Beşiktaş’a hizmet ederiz. Beşiktaş kamu yararına kurulmuş bir spor kulübü. Herkesin faydalı olabilecek yerlerde vazife alması gerekir. İhtiyaç olursa yine aday olurum. Aday olursam da bu kez kazanırım.

Senin için hazırladığımız haberler