Hürser Tekinoktay'dan Orman'a 2 kritik soru

27.09.2019 - 14:18 | Son Güncellenme: 27.09.2019 - 14:18

Hürser Tekinoktay'dan Orman'a 2 kritik soru

Son yapılan kongrede Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın rakibi olan Hürser Tekinoktay, Orman'a kritik 2 soru yöneltti.

Tekinoktay'ın açıklamaları şöyle:

 

Sayın Başkan Fikret Orman,

Mayıs Kongresinden önce gidişatın kötüye gittiğini kulübümüzün kan değişikliğine ihtiyacı olduğunu söylememize rağmen, noter tasdikli ya da Divan Kurulu’nda atılmış 250 imza dayatması sebebiyle, biz seçime ancak son gün mahkeme kararıyla girebildik.

Malum bir sürü sendika mensubunun aramıza gelip oy kullandığı seçim sonucu başkan seçildiniz.

 

Şimdi seçimin üzerinden daha birkaç ay geçmişken kendiniz aynı şeyleri söyleyip “Varlığım Beşiktaş’a zarar veriyor, kan değişikli lazım diyerek başkanlığı bırakıyorum” dediniz.

Hemen ardından yöneticileriniz istifa etmediğinizi söylediler ve böylece 15 gün sonra listelerin verileceği baskın bir seçim kararı aldınız.

 

Tüm Beşiktaş camiasına ve şanlı tarihine karşı taşıdığınız sorumluluktan ötürü bu sorunun cevabını en kısa sürede vereceğinizi ummaktayız.

Saygılarımızla

Ancak bu baskın seçimde süreyi o kadar kısıtlı koydunuz ki; camiamızda aday olmak isteyen bir çok özgür kongre üyelerinin ne imza toplamaya, ne proje üretmeye, ne de hazırlık yapmaya zamanları kaldı.

Aynı zamanda tüzüğe göre aidatları geciken üyelerin, olağanüstü seçimden 30 gün önce aidatlarını ödeyerek oy verme ve seçme hakları ellerinden alındı.

 

3 ay önce teknik heyeti ve takımı oluşturarak Avrupa’da ve Türkiye’de yarışmakta olduğumuz süreçte, kongre üyelerini 1 yılda 3. kez seçime çağırmak, motivasyonu sahadan kongrelere taşımak camiamızda emsali gözükmeyen bir hal almıştır.

Bu talihsiz sürecin baş mimarı olarak hem kongre üyelerine, hem camiamıza, hem de şanlı tarihimize karşı tüm kamuoyu önünde net bir şekilde cevap vermek zorundasınız.

 

Bu anlamsız ve hoş olmayan baskın seçimde aday mısınız, değil misiniz?
Bu soruya cevap bekliyoruz.

Buna göre;

1- İstifa ettiniz mi? Etmediniz mi?
2-Başkanlık için adaylık başvurunuzu yapacak mısınız? Yapmayacak mısınız?

 

"Beraber geldik beraber gideriz"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman dün hem kendisi hem de kulübün geleceğiyle ilgili kritik toplantıyı yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla birlikte gerçekleştirdi. Vodafone Park’taki olağanüstü toplantıda istifa etmemesi yönünde yönetimden baskı gören Başkan Orman, siyah-beyazlı kulübü olağanüstü seçime götürme kararı aldı.

Toplantıda ilk sözü alan Başkan Orman, yönetim kurulu olarak çok yıprandıklarını belirterek, kulüpte seçimin artık kaçınılmaz hale geldiğini vurguladı.
Tepkilerin kendisini çok üzdüğünü belirten Orman’ın, “Yönetim olarak çok yıprandık. Beşiktaş için yaptığımız önemli işlere rağmen aldığımız eleştiriler ve tepkiler beni hem üzdü hem de kırdı. Göreve daha fazla devam etmenin anlamı olduğunu düşünmüyorum. Bu nedenle en kısa sürede olağanüstü seçimli genel kurul yapmalıyız” ifadelerini kullandığı aktarıldı.
Yönetim kurulu üyesi Doğan Küçükemre’nin ise olağanüstü toplantı öncesi sürpriz biçimde Serdal Adalı formülünü ortaya attığı belirlendi.
“Sen bırak başkan, Adalı devam etsin”Küçükemre, Fikret Orman’ın yerine geriye kalan 2,5 yıllık süreçte başkanlık görevine Serdal Adalı’nın devam edebileceğini dile getirdi. Küçükemre’nin, “Sen bırak başkan, Serdal Adalı göreve devam etsin” ifadelerini kullandığı öğrenildi.
Doğan Küçükemre’nin bu sözlerine toplantı öncesi herhangi bir karşılık verilmezken, toplantı sırasında söz alan Ahmet Kavalcı böyle bir uygulamanın mümkün olamayacağını dile getirdi.
Kavalcı’nın, “Biz yönetim kurulu olarak birlikte geldik, birlikte gideriz. Böyle bir şey yapmak büyük hata olur” diye konuştuğu belirtildi. Diğer yöneticiler de Ahmet Kavalcı’nın sözlerine destek verirken, olağanüstü seçimli genel kurul kararı alınmasıyla toplantının bitirildiği kaydedildi.
Senin için hazırladığımız haberler