Hürser Tekinoktay'tan canlı yayında Orman'a çağrı: "Burası çocuk parkı mı? Çık, açıkla!"

29.09.2019 - 20:44 | Son Güncellenme: 29.09.2019 - 17:51

Hürser Tekinoktay'tan canlı yayında Orman'a çağrı: "Burası çocuk parkı mı? Çık, açıkla!"

Beşiktaş Kulübü Başkan Adayı Hürser Tekinoktay, seçim gündemiyle ilgili çok çarpıcı ifadeler kullandı. Radyospor'da Haber Aktif programında Emrah Karalinç'in canlı yayında sorularını yanıtlayan Tekinoktay, "Fikret Orman seçime girecek mi, girmeyecek mi? Önce onu açıklasın. Burası çocuk parkı mı? Orman, seçime girmek isteyenlerin önünü tıkamıştır. Divan Kurulu da hukuksuzluğa göz yumuyor. Ortada hukuksuzluklar var" ifadelerini kullandı. Hürser Tekinoktay'ın açıklamaları şu şekilde:

Hürser Tekinoktay: "Mahkeme kararına rağmen, aynı hukuksuzluğu yapıyorlar"

Olanları şaşkınlıkla izliyorum. Bir sürü enteresan şeyler oldu. Divan Kurulu Başkanlığı'ndan duyuru yapıldı. Yapılan başvuru tarihini açıklamışlardı. Son yapılan seçimdeki mahkeme kararına rağmen, aynı hukuksuzluğu yine yapıyorlar. Yanlış yapıyorlar.

Hürser Tekinoktay: "İnsanların oy kullanma hakkını ellerinden alıyorlar"

Aidatlarını yatırmayan üyeler, yatırıp oy kullanabiliyor. Ama şu anda oy kullanma hakkını elinden alıyorlar. Bu da çok enteresan. Bunun dışında da anlaşılmayan şeyler var. 

Hürser Tekinoktay: "Gönül başka adayların da seçime girebilmesini ister"

Beşiktaş, sürekli seçim kararı alıyor. Apar topar bir seçim tarihi konuldu. Fikret Orman, seçime girecek mi? Girmeyecek mi? Bunu açıklamadı. Hakiki bir seçim ortamı oluşturulmadı. 250 imza toplayacağız ve seçime gireceğiz. Ama gönül başka insanların da aday olabilmesini isterdi.

"Hem bırakıyorum diyorsunuz, hem koltukta oturuyorsunuz"

Beşiktaş'ta yönetim kendi içinde kavgalar yaptı. Feci günler yaşadı. Bu tarz ortamların sahaya yansıyacağını öngörmüştük. Yine benzer durumlar var. Yeni hoca seçtiler, bazı oyuncularla sözleşme yenilediler. Beşiktaş başkanlığı apar topar bırakılacak bir yer değildir. Hem görevi bırakıyorum diyorsunuz, hem koltukta oturuyorsunuz. Hem de erken seçim kararı alıyorsunuz. 4-5 ay sonrasına alın.

"Antidemokratik seçimlere karşıyım"

Fikret Orman'ın aday olup olmayacağını net bir şekilde açıklaması lazım. Zaten seçimden çıktınız. Bir daha seçime mi gireceksiniz? Zaten başkan değil misiniz? Son 7-8 yıllık dönemde görev almış birilerine mi kulübe mi makamı devredeceksiniz? Camia, hesap verilmesini istiyor. O kişiler hesap vermeyi kabul edecek mi? Burası, 3 günde bir kararların değiştiği kulüp olamaz. Burası çocuk parkı mı? Antidemokratik seçimlere karşıyım. Ayrıca mahkeme kararına karşın 80 yaşındaki insanlar imza için zorlanacak. 

"Seçime girmek isteyenlerin önünü tıkadılar"

Bu seçim, kimse giremesin diye yapılmış bir uygulama. Çok adaylı, çok fikirli, çok projeli bir seçim olsun isterdik. Kulübe hizmet edilsin isteriz. İnsanların bu şartlarda seçime girmesi çok kolay değil. Şu an yapılan; seçime girmek isteyen insanların önünü bilerek tıkamaktır. 

5 haftada ne değişti?

Takıma karşı bir güvensizlik var. İşler kötü gidebilir. Hocanıza ve futbolcunuza sahip çıkacaksınız. Hocanızın performansı düşükse destek vereceksiniz. Baklava yemeye gitmeyeceksiniz. Daha 5. haftada ne değişti? 

Göreve gelirse Avcı ile yola devam edecekler mi?

Abdullah Avcı takımın sözleşmeli hocasıdır. Beşiktaş her zaman çalışanlarına, profesyonellerine saygılı olmak durumundadır. Avrupa'da daha eski olduğumuz kulüpler var. Geleneklerimize bağlıyız. Ona en iyi şekilde destek olmamız lazım. Biz göreve geldiğimizde şartlar Avcı ile devam edebileceğimiz pozisyonda ise elbette devam ederiz. Ama bunları konuşmak şu an için erken.

Senin için hazırladığımız haberler