Beşiktaş’ın Unutulmaz İsmi Hurşit Baytok, Son Yolculuğuna Uğurlandı

17.10.2022 - 15:35 | Son Güncellenme: 17.10.2022 - 15:41

Türk Basketbolu ve Beşiktaş’ın unutulmaz isimlerinden Hurşit Baytok’un cenazesi 4.Levent Camii’nde kılındı, cenazede Beşiktaş’ın önemli isimleri de yer aldı. İşte detaylar…

Beşiktaş’ın Unutulmaz İsmi Hurşit Baytok, Son Yolculuğuna Uğurlandı

AJANSSPOR HABER

Bir süredir hastalıkla boğuşan Türk Basketbolu ve Beşiktaş'ın efsane isimlerinden Hurşit Baytok, 15 Ekim Cumartesi günü 71 yaşında hayatını kaybetti. Baytok, , 4. Levent Camii’nde kılınan namazla Feriköy Mezarlığına defnedildi.

Çebi ve yönetim kurulu yalnız bırakmadı

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve yönetim kurulu üyeleri Hasan Arat, Serhan Çetinsaya, Umut Şenol, Şenol Demirağ ve basketbol camiası Baytok’u son yolcuğuna uğurlamaya geldi.

TBF’den açıklama

Türkiye Basketbol Federasyonu, Hurşit Baytok’un vefatının açıklandığında bir taziye mesajı yayınlamıştı. İşte o ifadeler: 

''Türk basketbolunun önemli isimlerinden ve milli takımımızın eski sporcularından Hurşit Baytok’un vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak merhuma Allah'tan rahmet, kıymetli ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz.''

Hurşit Baytok kimdir?

18 Mart 1951 tarihinde doğdu. Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Baytok ABD’de Connecticut Üniversitesi’nde basketbol stajı yaptı. 18 sezon Beşiktaş forması giyen Hurşit Baytok, 10 defa milli formayı terletti. Profesyonel basketbolu bıraktıktan sonra antrenörlüğe devam eden efsane isim Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi, TBL, milli takımlarda alt yaş kategorilerinde toplam 30 yıl antrenörlük yaptı.

Çalıştırdığı takımlar: Fenerbahçe, Beşiktaş, Antalya BŞB

Senin için hazırladığımız haberler