Hüseyin Bozkurt kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar?

Akın Ungan
23.05.2024 - 01:19 | Son Güncellenme: 23.05.2024 - 14:13

Fenerbahçe'de başkan adayı olan Ali Koç'un yeni yönetiminde Hüseyin Bozkurt da yer alması bekleniyor. Hüseyin Bozkurt kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar?

Hüseyin Bozkurt kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar?

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, seçimlerde tekrar aday olacağını açıkladı. Fenerbahçe'de başkanlık yarışı Ali Koç ile Aziz Yıldırım arasında geçecek.

Hüseyin Bozkurt Ali Koç'un yönetiminde

Ali Koç'un yeni yönetimine dahil olması beklenen isimler belli oldu. Hüseyin Bozkurt da Ali Koç'un yeni yönetiminde yer aldı.

Hüseyin Bozkurt kimdir?

9 Mart 1962 doğumlu Hüseyin Bozkurt, Türk iş insanı ve Medicana Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Fenerbahçe Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı’dır.

Medicana Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, 9 Mart 1962 tarihinde İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezun olan Dr. Bozkurt, meslek hayatına diş hekimi olarak başladı. 1992 yılında birkaç hekim arkadaşıyla birlikte ilk özel hastanesini açtı. Ardından kendi hastanelerini kuran Bozkurt, İstanbul başta olmak üzere Ankara, Konya, Sivas, Bursa, İzmir ve Samsun’da hizmet veren, ulusal ve uluslararası hastane yatırımları ile Türkiye ve dünya sağlık sektöründe istihdam yaratmayı hedefleyen, 30 yılı aşkın süredir sektöre yön vererek öncü sağlık kuruluşları arasında yer alan Medicana Sağlık Grubu’nu sağlık sektörüne kazandırdı. Medicana Grup Yönetim Kurulu Başkanı olan Dr. Hüseyin Bozkurt, sağlık yatırımlarına devam etmektedir.

Yükseköğrenim alanında da ulusal ve uluslararası platformda gençleri hayata hazırlayarak, meslek sahibi olmalarına destek sağlamak üzere çok sayıda fakültesiyle geniş bir yelpazede öğrenim olanağı sunan Fenerbahçe Üniversitesi’ni 2016 yılında açan Dr. Bozkurt, aynı zamanda Fenerbahçe Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı’dır.

Mevcut görevlerinin yanı sıra Hüseyin Bozkurt; Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), Fenerbahçe Spor Kulübü, 1907 Fenerbahçe Derneği, Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD), Pertevniyal Lisesi’nden Yetişenler Derneği (PLYD) gibi dernek, vakıf ve sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunmaktadır. Bozkurt, evli ve iki çocuk babasıdır.

Senin için hazırladığımız haberler