Hüseyin Çimşir: "Biz şehir olarak inatçıyız"

05.07.2020 - 23:26 | Son Güncellenme: 05.07.2020 - 23:28

Hüseyin Çimşir: "Biz şehir olarak inatçıyız"

Trabzonspor Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir, Galatasaray'ı deplasmanda 3-1 mağlup ettikleri karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. 

"Kazandığımız için mutluyuz"

Oyuncularını tebrik ederek sözlerine başlayan Çimşir, "Galip geldiğimiz için oyuncuları tebrik ediyorum. Bir duruş sergilediler. Oyunun başlangıcında önde baskı yapmak istedik. 2-3 pozisyonla baskımızı kırdılar ama genel olarak bakılınca galip geldik mutluyuz. 2. golü bulduktan sonra daha güvenli oynamamız gerekiyordu. Gereğinden fazla uzun top oynadık. Kazandığımız için mutluyuz" dedi. 

"Biz şehir olarak inatçıyız"

Şehir olarak inatçı olduklarını belirten Çimşir, "İki takım kalmış gibi görünüyor yarışta. Kaybedecekleri bir şey olunca bunun stresi olabiliyor. bunu yaşamış olabiliriz. Bu saatten sonra bunu yönetebilmemiz gerekiyor. bugüne kadar bunlarla başa çıktık. Oyuncular buna alışık. 2 maçı saymıyorum, artık bunu da saymıyorum. Maç maç bakacağız. Rakibimiz de biz de kaybedebiliriz. Biz şehir olarak inatçıyız. Olur olmaz bilmiyorum ama sonuna kadar kovalayacağız. 

"Bir maçla ne şampiyonluk kazanılıyor ne de kaybediliyor"

Bir maçla ne şampiyonluk kazanılıyor ne de kaybediliyor. Bu süreci hep beraber sonlandırmalıyız. Desteğe ihtiyacımız var. İnşallah bu dört haftayı mutlu geçiririz. Takım halinde kazanıp takım halinde kaybediyoruz. Bir kişiye bu işi mal etmek olmaz" ifadelerini kullandı. 

"Geneliyle başarılı olduk"

Maçın ardından konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir, "Kazandığımız için oyuncularımı kutluyorum. Oyun başlangıcımız, oyunun gidişatı itibariyle iyi bir mücadele oldu. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra penaltıdan golü bulmamız, sonrasında ikinci yarı golü bulmamız bizi daha güvenli oyuna itti. Özellikle ilk yarı Galatasaray’ın Başakşehir maçında geriden oyun kurmasına baskıyla karşılık vermek istedik. Geneliyle başarılı olduk. Genel itibariyle oyunun özellikle ikinci yarısında daha güvenli, daha çok topa sahip olan takımdık. Belli bölümlerde skorun rahatlığıyla gereğinden fazla uzun top oynadık. Kazandığımız için mutluyuz. Bugün sakatlıktan gelen oyuncular vardı. 

"Yoğun bir takvime giriyoruz"

Sakatlıktan çıkardığımız oyuncular vardı. Yoğun bir takvime giriyoruz. Bütün oyuncuları ekonomik kullanmalıyız. Kazandık, yolumuza devam ediyoruz. Ligin sonuna kadar bu yarışı sürdürmek istiyoruz. Geçen hafta Başakşehir maçında iyi oyun sergileyen Galatasaray vardı. Sahte 9 ile oynaması Emre Akbaba’nın oynaması bize zaman zaman problem yaşattı. İyi karşılık verdik. Daha çok merkezi kapatıp, orada yetenekli oyuncuları vardı. Merkezi kapatıp, kenara oynatması isteği vardı. Başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bir iki pozisyon haricinde öndeki baskıyı iyi yaptık. İkinci yarı skoru aldıktan sonra biraz daha oyunun güvenliğini elimize alarak oynamaya çalıştık. Oyuncuların isteği arzusu, beraberlikten sonra ortaya koyduğu geri dönüş benim için saygıya değerdi. Hepsini tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

"Sonucunu da hep beraber göreceğiz"

Şampiyonluk yarışıyla ilgili olarak ise Çimşir, "Biz şehir olarak, coğrafya olarak inatçı insanlarız. Sonuna kadar takım halinde bu mücadele yapacağımızı düşünüyorum. Camia ve oyuncu grubu ile beraber. İnşallah bu inadımızı sezon sonuna kadar taşıyacağız. Sonucunu da hep beraber göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler