Hüseyin Çimşir: "Talisca transferini hayal olarak görüyorum"

08.01.2020 - 16:42 | Son Güncellenme: 08.01.2020 - 16:42

Hüseyin Çimşir, Bursaspor ile oynanan hazırlık maçı sonrası Ünal Karaman, Ahmet Ağaoğlu ve transfer süreci hakkında neler söyledi?

Hüseyin Çimşir: "Talisca transferini hayal olarak görüyorum"

Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Hüseyin Çimşir, Bursaspor ile oynanan ve 0-0 berabere biten hazırlık maçı sonrası görevine son verilen Ünal Karaman, Başkan Ahmet Ağaoğlu ve transfer süreci hakkında neler söyledi?

İşte Ajansspor'un derledikleri...

"Bursa şampiyonluk yaşadığım bir şehir"

Bursa benim için önemli bir şehir, şampiyonluk yaşadığım bir şehir. Onlarla oynamak ayrı bir gurur. Hazırlık dönemindeyiz. Nelerimiz eksik yaptık neleri fazla yaptık önemli bir müsabakaydı. Eksikleri ortadan kaldırıp lige ve kupaya hazır olmak istiyoruz. Karma bir takım yaptık, hem genç oyuncuları görme hem de tecrübeli oyuncularla beraber oynattık. Güzel bir müsabaka oldu. Amacımız en iyi şekilde lige hazır olmak.

"Şampiyonluk hedefimiz ve hayalimiz var"

Baskı her yerde var. Bu özellikle Trabzonspor'da baskının olmadığı mümkün değil. 2. yarıdan beklentimiz şu andaki konum neyse onun daha üstüne çıkmak. Şampiyonluk hedefimiz ve hayalimiz var. Onu gerçekleştirmek için mücadeleyi ortaya koyup gidebildiğimiz yere kadar gidip istediğimiz hedefe ulaşırız. Onun için çabalıyoruz ve uğraşıyoruz. Tabii bizim bazen bu sezonla ilgili hikayesi okunan bir takım koymak istiyoruz sezon sonunda. Başkasının değil kendimizin. El ele verip 2. yarıya en iyi şekilde geçip hedeflerimiz istediğimiz yerde bitiririz.

Ünal hocanın gidişi hakkında...

Ünal hoca ile 1.5 yıldır yardımcı hocalığını yapıyorum. Tabii ben onunla yeni tanışmadım. Hem takım arkadaşım, kaptanım. Sonra A2'de teknik direktörüm 1.5 sezondur da beraber mesai verdiğim ağabeyim. Bazen futbolda böyle şeyler oluyor. Artık o tarafa çok bakmanın anlamı yok. Çok güzel şeyler yaşadık 1.5 sezonda. Dediğim gibi sadece antrenör olarak değil oyuncu olarak da beraber olduğum, vakit geçirdiğim bir ağabeyimdi. O konu ile fazla konuşmanın anlamı yok.

Göreve gelme süresi...

Başkanıma teşekkür ederim, kolay bir iş değil. 5 yıldır yardımcı hocalık yapıyorum ama bu süre zarfında bu riski alan başkanıma ve yönetim kuruluna bana inandıkları için teşekkür ediyorum. Bu bana ayrı motive verecek.

Transfer yapılacak mı?

Eksikliklerimiz var. Biz Ünal hocayla da beraber çalışırken planlamamız vardı. Devre arası transferi kolay değil. Maliyet ve iyi oyuncu bulma açısından. Bunun ekonomisi var, oyuncunun buraya gelmesi var. Bunlar önemli şeyler. Oyuncu katmak için oyuncu katmayacağım. Rekabet edebilecek kaliteli üstün oyuncu bulursam bunu yönetim kuruluna söyleyeceğim. Böyle arada oyuncu olmayacağım.

“Talisca’nın transferi hayal”

Medyada çıkan Talisca haberlerine değinen Hüseyin Çimşir, “Talisca herkesin bildiği bir oyuncu. 21-22 yaşında ekonomisini düşünerek İngiltere kariyeri varken Çin’e gitti. Farklı amaçla gittiğini düşünüyorum. Oyuncu olarak sorarsanız Talisca gibi bir oyuncunun bu kulüpte olması herkesin istediği bir şey. Ben de çok hayal olarak görüyorum” diye belirtti.

Senin için hazırladığımız haberler