Hüseyin Çimşir, yabancı kuralı toplantısına neden katılmadı?

13.07.2020 - 16:03 | Son Güncellenme: 13.07.2020 - 16:25

Hüseyin Çimşir, yabancı kuralı toplantısına neden katılmadı?

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, yabancı sayısında kısıtlamaya gidilmesi kararıyla ilgili Süper Lig ekiplerinin teknik adamlarıyla geçtiğimiz günlerde bir toplantı yaptı. Toplantıya yalnızca Trabzonspor teknik direktörü Hüseyin Çimşir katılmadı. 

İsa KETHÜDA - AJANSSPOR

İnternet ortamında yapılan ve 16 teknik adamın katıldığı toplantı da Terim, “Yabancı kuralı için bizlere hiç danışılmadı. Yurtdışında bile örneği olmayan bir modele geçildi. Bu şekilde Türk futbolunun gelişeceği düşünülüyor. Ancak sorun sadece yabancı sınırı ile ilgili değil. Bir birlik ya da derneğimiz olmadığı için bir baskı yapamıyoruz. Ancak böyle bir karar alınırken Türk teknik direktörlere de mutlaka danışılmalıydı. Türk spor kamuoyunun yüzde 90'ının karşı çıktığı bir karara kim neden imza atıyor.” ifadelerini kullandı. 

Peki, Hüseyin Çimşir toplantıya neden katılmadı?

Trabzonspor Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir'in toplantıya neden katılmadığı ise belli oldu. Bilindiği üzere Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu daha önce yaptığı açıklamada, yabancı sayısının düşürülmesi gerektiğini Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında ilk teklif eden kulübün kendileri olduğunu ifade etmişti.

Bu işin en idealinin sahada 6 yabancı oyuncu olması gerektiğini belirten Ağaoğlu, "Yabancı sayısının düşürülmesi gerektiğini bundan bir yıl önce Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında ilk teklif eden kulüp biziz. Bu bizim ‘olmazsa olmazımız’dır. Mevcut yabancı uygulamasıyla futbolumuzu kalkındırmamız mümkün değil. Bu işin en ideali sahada maksimum 6 yabancıdır. Ve bu iş elbetteki belli bir plan dahilinde kademeli olarak gerçekleştirilmelidir. Ayrıca bundan böyle genç yabancılar tercih etmeliyiz. Yaş konusunda da bir sınırımız olmalı" diye konuşmuştu. 

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ise, MKE Ankaragücü'ne deplasmanda 1-0 yenildikleri maç sonrası yabancı kuralı ile ilgili konuştu.

Terim'in yabancı kuralı açıklaması şu şekilde:

"TFF böyle bir karar aldıysa elbette uyarız. TFF şimdiye kadar kurullarıyla çok adil ve haklı kararlar almıştır. Yabancı oyuncu sözleşmesi konusunda kendileri kulüpleri inceledik diyor röportajında da. Bu saatten sonra herhangi bir sızlanmanın, ağlamanın manası yok, kurala uymaya devam edeceğiz. Bizim için bir sakıncası yok. Bir kuralın felsefesi olmalı. Bir kulübün Türk oyuncusu varsa yerine yabancı oynattığını gördünüz mü? Kırmızı ışıkta durmak bir kanun ama kırmızı ışık olmayan yerde bile sağa sola bakarsınız. Bu da böyle bir şey. Doğru kararlar kanun beklemez. Kurala gerek yok. Futbolun yerlisi yabancısı yok, insani bakmak lazım. Herkesle bizim fikir münakaşası edeceğimiz en son konulardan biri bu. O kadar çok teknik, idari, ekonomik, kurumsal, tesisleşme gibi birçok problemimiz var ki."

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler