Hüseyin Çimşir'in iki sıkıntısı

08.01.2020 - 17:40 | Son Güncellenme: 08.01.2020 - 17:40

Olaylı bir şekilde Ünal Karaman ile yollarını ayıran Trabzonspor, şampiyonluk potasındaki takımı Hüseyin Çimşir'e emanet etti. Bordo mavili camia kadar tüm futbol kamuoyu da

Çimşir'in nasıl bir performans ortaya koyacağını merak ediyor.

Ajansspor, Hüseyin Çimşir'i yardımcısı olarak yanında çalıştıran Mustafa Reşit Akçay ile görüştü. 2013-14 sezonun bir bölümünde Trabzonspor'u çalıştıran Akçay, Çimşir'in başarılı olacağına inandığını
söyledi.

Akçay, "Birlikte çalıştığımız dönmede Hüseyin Çimşir'in sorumluluk almaktan kaçınmadığını gözlemlemiştim. Futbolculuk döneminden kalma disipline önem veren bir karakteri var. İnşallah başarılı olur. İçimizden birinin başarılı olmasına ülkenin de ihtiyacı var" dedi.

"Oyunculara duygularını tam olarak geçiremeyebilir"

Akçay, Çimşir'in takımda otorite kurup kuramayacağı konusundaysa şunları söyledi:

"Otorite bilgiyle sağlanır. Çimşir, eğer bir ayna şeklinde bilgisini oyuncularını yansıtabilirse otorite de kurar. İki sıkıntı yaşayabilir, birincisi şu: Yardımcı hoca olarak, birinci hocanın disiplinini yumuşatan bir roldeyken, şimdi kendisi de aynı oyuncu grubuna disiplinli davranmak zorunda. İkinci bir sıkıntı da şu olabilir: Dil sıkıntısı nedeniyle duygularını oyuncularına tam olarak geçiremeyebilir."

Mustafa Reşit Akçay, Karaman'ın ayrılması sonrasında Trabzonspor yönetiminin kendisine herhangi bir teklifte bulunmadığını da söyledi. Akçay, bordo mavili yönetimin Karaman sonrası yaşanan kaosu Hüseyin Çimşir'i göreve getirerek çok doğru yönettiğini savundu.

Akçay, diğer yandan yönetimin bir risk aldığını ve başarısız olunması halinde Çimşir'in de yıpratılacağını belirtti.

Akçay, 2014-15 sezonunda Akhisar'ı çalıştırırken Çimşir de yardımcılığını yaptı. (AJANSSPOR)

Senin için hazırladığımız haberler