Hüseyin Eroğlu açıkladı: Fenerbahçe, Yusuf Acer'i transfer edecek mi?

27.07.2018 - 13:10 | Son Güncellenme: 27.07.2018 - 13:34

Fenerbahçe'nin transferde gündemine son gelen isim Altınordu'nun genç sol beki Yusuf Acer oldu. Yusuf Acer'in transferi konusunda Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu yeşil ışık yaktı.

Hüseyin Eroğlu açıkladı: Fenerbahçe, Yusuf Acer'i transfer edecek mi?

Fenerbahçe'nin transferde gündemine son gelen isim Altınordu'nun genç sol beki Yusuf Acer oldu. 

Yusuf Acer'in transferi konusunda Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu'ndan açıklama geldi. 

Hüseyin Eroğlu, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu. İşte detaylar...

Sezon öncesi kamp çalışmalarından bahsederek sözlerine başlayan Hüseyin Eroğlu, "Çalışmalarımız güzel geçiyor. İzmir-Kuşadası ve Erzurum kampını tamamladık. Ön bölgede transfere ihtiyacımız var. Transfer etmemiz gereken oyuncular var ancak transfer kolay değil. Atabey Çiçek ile ilgili düşüncelerimiz vardı ancak Ümraniyespor ile anlaştı Bununla ilgili araştırmalarımız sürüyor. İstediğimiz tarzda oyuncu bulmak kolay değil. Türkiye'de yerli santrafor oyuncu yok. Elimizde Fatih ve Kemal gibi iki oyuncumuz var. Ligin uzun bir maraton olduğunu düşünürsek bir tane daha transfer düşüncemiz var. Yoksa biz zaten kendi içimizden bir şekilde tamamlayacağız. İsim anlamında net bir şey yok. Sadece santrafor değil hücum bölgesine kadro derinliğini arttırmak adına bir 1-2 oyuncu alabiliriz. Geniş bir havuzdan transfer yapamıyoruz, zaten yabancı oyuncu almıyoruz. Araştırmalarımız devam ediyor. Belki Süper Lig’den belli bir dönemden sonra çıkan bir oyuncu olabilir. Şu an içi kendi oyuncularımızla başarıya ulaşacağımızı düşünüyorum" dedi. 

 

Samed Karakoç gündemimizde yok!

Transfer çalışmaları hakkında bilge veren Samed Karakoç konusuna da açıklık getirdi Eroğlu, "Samed Karakoç ismi geldi ancak düşünmedik. Şu anda gündemimizde yok! Alican, Oğulcan, yeni alınan Muhammet, Deniz, Berkay.. İhtiyacımız doğrultusunda transfer yapmak istiyoruz. Elimizde o oyuncu varsa aynısını neden tercih edelim? Bize daha farklı, her an fark yaratabilecek, bizimle beraber gelişebilecek, özellikleri takım sistemine uyacak tarzda oyuncu bakıyoruz. Bir ara gündeme geldi, oyunculuğunu da saygı duyuyorum ancak o oyuncu yapısında bizde de oyuncular var. Forvet ve kanat-forvet transfer ihtiyacımız olan bölgeler. Barış ve Berke transferinden sonra kulüpler arası ilişki gerçekten çok ileri düzeye taşınmaya başladı. Bizim böyle bir talebimiz olmuştu ama onların maç trafiği çok yoğundu.Bize de uygun olduğu için biz de kabul ettik. Zaten Fenerbahçe gibi Türkiye’nin en önemli kulüplerinden birinin İzmir’e gelmesi, bizimle hazırlık maçı yapması, 2 oyuncumuzun transferi yakın zamanda kamuoyunun dikkatini çekti. Bunu maçla birleştirmek daha güzel oldu. İki takım açısından da baktığımız zaman lige hazırlanırken son durumları görmek adına önemli. İzmir bir futbol şehri. Fenerbahçe gibi çok değerli bir kulübün gelip burada maç oynaması pek çok İzmirli futbolseverin hoşuna gideceğini düşünüyorum. Biletlere de talep var. Birçok insan Fenerbahçe’yi merak ediyor. Ali Koç ile başlayan Fenerbahçe serüveni taraflı-tarafsız herkesin hoşuna gitmeye başladı. Bizim için de Fenerbahçe için de çok hayırlı olacağını söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

 

İsmi son günlerde Fenerbahçe ile anılan Yusuf Acer konusunda ise Hüseyin Eroğlu, "Yusuf Acer'in transfer haberlerini basından takip ediyorum. Bizden ayrılan birçok futbolcunun, en son Barış ve Berke’nin ortaya koyduğu performans bizim özkaynak futbolcularımızın bir anda tüm takımların dikkatini çekmesine neden oldu. Yusuf Acer’de bunlardan biri. Oğulcan, Ali Can, Kerim, Fatih, Ali Mert..Bir sürü isim sayıyorum. Önümüzdeki sene bu oyuncuların ismi transfer gündeminde duyulacaktır. Yusuf Acer geçen sezon iniş-çıkış yaşasa da önemli bir performans ortaya koydu. Sağ bek ve sol bekte genellikle yabancılar tercih ediliyor. Türk futbolcu herkesin isteği. O konuda Yusuf Acer avantajlı" şeklinde konuştu.

Hüseyin Eroğlu ismi  Standard Liège ve Galatasaray'la anılan Erce Kardeşler hakkında ise şu sözleri söyledi:

"Erce Kardeşler tabii ki transfer anlamında yerli ve yabancı takımlar arasında ilk önce gitmesini düşündüğümüz bir oyuncu. O süreç biraz yavaş işliyor ancak Erce çok iyi durumda. Erce ile ilgili şahsi düşüncem Türkiye’deki kalecilerde ilk 3’te. Günümüz futbolunda Erce’nin yeri ayrıdır. Fırsatı yakaladığında A Milli Takıma hemen çağıralacağını söyleyebilirim. Belki bizden de gidebilir ama iyi bir kulübe gittikten sonra kesinlikle çağırılacaktır. Transfer gündeminde olmasına rağmen hem kalacak, hem gidecek gibi çalışıyor. Tam bir profesyonel. Kalecilik yeteneklerini söylemeye gerek yok. Hedefe oynayacaksanız Erce gibi bir kaleci ile oynamam gerekiyor diye yorum yapmam gerek ancak gitmesi kendisi ve kulüp açısından çok önemli. Belki Avrupa’ya gittiğinde bir oyuncumuzun daha Avrupa’ya gitmesi çok değerli. Erce bizim oyuncumuz. İlerleyen günlerde netlik kazanacaktır"

Senin için hazırladığımız haberler