Hüseyin Eroğlu, Fenerbahçe'nin transferleri Barış Alıcı ve Berke Özer'i değerlendirdi!

12.07.2018 - 14:51 | Son Güncellenme: 12.07.2018 - 15:18

Hüseyin Eroğlu, Fenerbahçe'nin transferleri Barış Alıcı ve Berke Özer'i değerlendirdi!

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu.

Eroğlu, Fenerbahçe'ye transfer olan eski öğrencisi Barış Alıcı ve Berke Özer hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

"Geliştirdiğimiz, yetiştirdiğimiz futbolcuların Türkiye'nin en büyük takımlarından birisi olan Fenerbahçe’de forma giymesi bizi mutlu ediyor. Bu büyük bir emek ve sabır, çalışma. Bunların hepsini birbirine bağladığınız zaman gerçekleşebiliyor. Son zamanlar Türk futbolunun buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Genç yeteneklerin Avrupa’ya gitmesi, bizden çıkan oyuncuların Fenerbahçe ile anlaşması da başarımızı gösteriyor. Cengiz ve Çağlar için Avrupa’da söz sahibi olacak oyuncular olacağını söylemiştim. Dediklerim de çıktı. Fenerbahçe’de oynamak kolay değil ancak biz Barış ve Berke’yi mental, saha içi performans adına hazırladık. Bir anda başarı yakalamaları kolay değil ancak Ali Koç başkanlığı, yeni hocanın altyapıya önem vermesi onlar için bir avantaj. Barış zaten 10 yıldır bizimle. 1.5-2 yıldır da A takımda görev almakta. Her geçen gün kendini geliştirmekte. Zaten geçen sene attığı gol ve yaptığı asistlerler lige damgasını vurmuştu. Savunma arkasına koşu yapabilen, atletik, gol bölgelerine girebilen süratli bir oyuncu. Fenerbahçe’de böyle bir oyuncu yok diyebilirim. Artık süratli bir futbol oynanıyor"

"Berke’de 2 senedir Avrupa takımlarının gündeminde olan bir futbolcu. Gelip maç izlediler, antrenman izlediler. Berke’de genç yaşında olmasına rağmen kalecilik özellikleriyle, günümüz futbolunda ayak tekniğine iyi sahip olan kalecilerin ön planda olması, çevik olmasıyla avantaja sahip. Özgüveni yüksek, hata yapsa bile etkisinde kalmayacak bir kalecimiz. Ben Berke’nin de gelecek 10 yılda A Milli Takım ve Fenerbahçe’de damga vurabileceğini söyleyebilirim"

"Barış uzun yıllardır bizimle. Eksikleri vardı. Son yıllarda bu eksikleri tamamlama anlamında büyük bir mesafe kat ettik. Barış topla çok süratli, dayanıklılığı yüksek, gol bölgelerine girebilen bir oyuncu. 90. dakikada bile sprint atabilen bir futbolcumuz. Ona doğru taktiksel mantaliteyi yerleştirmek kolay olmuyor ancak bu sene bu anlamda iyi bir yol kat ettik. Barış’da, Berke’de çok pozitif ve karakterli futbolcular. Altınordu markasından çıkan iki değer"

"Her sene bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Bazı futbolcularımızı bir yere getirdikten sonra ayrılmak istiyorlar. Tabii ki profesyonel futbolcular. Ayrılan futbolcular 1 sene önceye baktığınızda çok duyulan futbolcular değillerdi. Burada bu isimleri yakaladılar ve benimle ve teknik ekiple çalışarak bu konuma geldiler. Ön bölgede 45 gol atan 4 oyuncumuz şu anda yok. Ancak 1 sene öncesinde bu 4 ismin 15 golü vardı. Bu sistemin ve teknik ekibin büyük bir başarısı. Futbolcular bizimle beraber bu üst seviyeyi yakalıyor. Biz her futbolcuyu aldığımızda sisteme adapte ediyoruz. Seneye de bu isimler konuşulacak. İster özkaynak olsun, ister dışarıdan gelen oyuncular olsun Altınordu gelişim için çok iyi bir kulüp. Transferlerimiz devam ediyor. 3-4 oyuncu daha kadromuza katacağız. Ayrılan oyuncuların yeri dolacaktır. Birçok futbolcu Altınordu’ya gelmek istiyor. Yine bulacağımız futbolcularımız ve özkaynaktan gelen futbolcularımızla başarılı olacağız. İlk 6 içerisinde olabileceğimizi söyleyebilirim.Averajla kaçırdığımız 3 sezon var. Gidenler oldu ancak gelenlerle birlikte bu başarıyı elde edeceğiz. Tabii ki yetiştirici ve yarışmacı kimliğimizde devam edecektir. Seneye Altınordu’da ön plana çıkan oyuncu sayısını göreceksiniz.Kerim Avcı’nın anlaşmasında bir çıkış bedeli var. 300 bin TL’ye serbest kalır maddesi var. Onu yatıran Kerim Avcı ile anlaşır. Kerim Avcı ayrılmak istediğini söyledi. Ben de tamam dedim. Sonuçta bize gelen bir şey yok. Futbolcu menajeriyle görüşüyor. Eskişehir'le anlaştığını ben de duyuyorum ancak kendisi karar verecektir. Şu anda net bir şey yok. Biz de sistemimizden taviz vermeyiz. İşimizi bireyler üzerine değil sistem üzerine kurduk"

Senin için hazırladığımız haberler