Hüseyin Eroğlu'ndan galibiyet, Berke ve Erce sözleri

27.01.2018 - 18:42 | Son Güncellenme: 27.01.2018 - 18:42

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, MKE Ankaragücü maçı sonrası yaptığı açıklamada, “İkinci yarının belli bir döneminde rakibin seyirci ile yaptığı baskıyı kırdık. Bizim için deplasmanda alınan güzel bir galibiyet oldu” derken, kalecileri Berke ve Erce'nin transferleri hakkında konuştu. 

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu'nun açıklamalarının videosu

 

 

TFF 1. Lig’in 19. hafta müsabakasında Altınordu, Başkent temsilcisi MKE Ankaragücü’ne konuk oldu. Mücadeleden Altınordu 2-0 galip ayrıldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, “İkinci yarının başlangıcında aldığımız galibiyetle gelen moral, bu haftayı çok iyi geçirmemizi sağladı. Ligin ilk yarısında sıkıntı yaşamıştık. Hedefimiz kamp dönemi ile birlikte gerçek oyun sistemimizi sahaya yansıtmaktı. Ankaragücü’nün gücünü biliyorduk. Ona göre hazırlandık. Kendi oyun sistemimizi sahaya yansıtacağımız zaman başarılı olacağımızı biliyorduk. Seyirci ile Ankaragücü’nün burada yaptığı baskı normal burada. Pas yaptığımız bölümlerde baskıyı kırdık. Zaman zaman sıkıntıya girdik. Oyuncularım çok güzel mücadele etti. İkinci yarının belli bir döneminde rakibin seyirci ile yaptığı baskıyı kırdık. Bizim için deplasmanda alınan güzel bir galibiyet oldu. Bu moralin bize önümüzdeki haftalarda oyun anlamında çok büyük artısı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Yere yatıp süre geçirme olayına da değinen Eroğlu, “Ben sürekli oyuncularımın kalkmasını istiyorum. Benim futbolcumun yerde yatmasını asla istemiyorum. Son dakikalarda yatmayacaklar. Yeniyorsak böyle yeneceğiz. Bir oyuncum yaptı geçenlerde ve onu uyardım. Bütün futbolcularıma güçlü ol ayakta kalk diyorum. Bu lig öyle bir hal aldı ki önde olan herkes yerde yatıyor. Ben bir tane kalecinin mağlupken tedavi olduğunu görmedim. Buna en çok karşı çıkan benim. Türk futbolunun buna ihtiyacı var. İngiltere’de bu nasıl ayıpsa burada da ayıp olması lazım” şeklinde konuştu.

Seri yakaladıkları halde ilk 6 içerisinde olabileceklerini belirten Eroğlu, “3 senedir averajla kaçırdığımız bir play-off var. Bu sene bunun içerisinde olmayı hedefliyoruz. Lig çok zor. Akademide yetiştirdiğimiz birçok futbolcuyu TFF gibi çok zor bir ligde oynatmak zorundayız. Yetiştirirken yarışmak zorundasın. Kalecilerimiz inanın sadece bugünkü ikisi değil aşağıya doğru tüm kalecilerimiz böyle. Erce bizim birinci kalecimiz. Fakat Berke de şu an uluslararası seviyede, Chelsea, Juventus, Manchester City’nin kadrosuna katmak istediği bir futbolcumuz. Erce de şu an 23 yaşında ve Süper Lig takımların teklif etmeye yanaştığı bir oyuncumuz” değerlendirmesinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler