İbrahim Hacıosmanoğlu: "Fenerbahçe taraftarı bu ülkenin..."

Cem Ergün
12.07.2024 - 18:45 | Son Güncellenme: 12.07.2024 - 19:09

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Adayı İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor başkanı olduğu dönemde Ali Koç'a söylediği sözler hakkında açıklama yaparken, Fenerbahçe taraftarından da bahsetti.

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Fenerbahçe taraftarı bu ülkenin..."

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Adayı İbrahim Hacıosmanoğlu, YouTube'da Asist Analiz kanalında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı.

"Türk futbolunda irade eksikliği var"

TFF Başkanı seçildiği takdirde gerçekleştirmek istediği hedeflerinden bahseden İbrahim Hacıosmanoğlu, Türk sporunun adil ve adaletli yönetilmeye ihtiyacı var. Bunun için de iradeye ihtiyaç var. Türk futbolunda irade eksikliği var. İrade eksikliği en baştan aşağıya kadar sirayet ediyor. Allah nasip ederse, genel kurul üyeleri bu görevi tebliğ ederse biz Türk futbolun adil ve adaletli bir şekilde, irade koyarak güzel günlere taşımak hedefimiz." dedi.

"Hadlerini bildirmek bize ait"

Türk hakemleri hakkında da konuşan Hacıosmanoğlu, "En çok konuşulan konulardan biri hakemler. Hakemler başkana bakıyor ve uyumlu çalışmak için ona benziyorlar. Her zaman farklı birilerine yaranmaya çalışıyorlar. Böyle olunca da adalet olmuyor. Bizim hakem arkadaşlarımıza söyleyeceğimiz tek şey 'Kurallar belli, takdir haklarınız belli, sahaya çıkıp azami şekilde adaletli hareket edeceksiniz.' olacaktır. Siz adaletli şekilde yönetmenize rağmen saha dışında kendine rant elde etmek isteyenler size tepki gösteriyorsa onlara haddini bildermek bize ait." ifadelerini kullandı.

 

"Ben orada kurumumu temsil ediyorum"

İbrahim Hacıosmanoğlu, daha önce Trabzonspor başkanlığı yaptığı dönemde Ali Koç hakkında sarf ettiği sözler için şu ifadeleri kullandı: "Ben orada kurumumu temsil ediyorum. Trabzonspor başkanlığı yaptım. Orada Trabzon şehrine ve Trabzonspor'a karşı bir laf söyleniyorsa insanlar bizden cevap bekliyorlar. Ama şimdi biz Türkiye'de kardeşlik olsun, herkes birbiriyle barışsın istiyoruz. Onlar orada kaldı."

"Fenerbahçe taraftarı..."

Hacıosmanoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bana kimse Fenerbahçe düşmanı diyemez. Fenerbahçe'nin ileri gelen tüm yöneticileri de dostum, arkadaşım. Her zaman dedim Fenerbahçe taraftarı bu ülkenin en muhteşem taraftarı, kulübüne en çok katkı sağlayan taraftarı. Onun için bizim Fenerbahçe ile düşmanlığı bırakın her zaman kulüp yapısıyla da taraftarıyla da güzel cümleler kurmuş bir insanım. Ama biz yönetici olarak bir kurumu temsil ediyoruz. Orasıyla ilgili konuşanlara da bizim yanıt vermemiz gerekiyordu." 

Senin için hazırladığımız haberler