İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan sert açıklama! "Suç duyurusunda bulunacağız"

15.10.2024 - 20:35 | Son Güncellenme: 16.10.2024 - 08:20

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, katıldığı bir programda Türk futbolunun gündemine dair önemli açıklamalar yaptı. Detaylar...

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan sert açıklama! "Suç duyurusunda bulunacağız"

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Ekol TV'de yayınlanan "Az Önce Konuştum" programında açıklamalarda bulundu. Detaylar...

"İzlanda'da stat tamamen buzdu''

"İzlanda'da stat tamamen buzdu. Hatta UEFA yetkilileri ertelemeyi düşündü ama sonra oynayalım dediler. Montella hocanın oyuncularla diyaloğu çok iyi. Maç öncesi toplantıda ben de ufak bir konuşma yaptım ve şunu söyledim: 45 senedir futbol camiasının içinde olan bitenlere şahit oluyorum. Bana göre bu kadro tarihimizin en karakterli kadrosu. Sağolsun arkadaşlar da saha aslan gibi mücadele ettiler."

''Kayseri'de herhalde Galler'i yeneriz''

"Hollanda maçından sonra hepimiz üzüldük. 8 yaşındaki kızım 'baba niye üzülüyorsun, önümüzde Dünya Kupası var. Git futbolun başkanı ol. Dünya Kupası şampiyonu olacağız' dedi. Hedef koyacaksınız kendinize. Kadromuz gerçekten çok iyi. Milletler Ligi'ni 1. bitirirsek Dünya Kupası için play-off oynayacağız. Kayseri'de herhalde Galler'i yeneriz."

''Ben kendi cebimden vereceğim futbolcularımıza bu evleri''

"22 senedir Dünya Kupası'na katılamıyoruz. Elinde böyle bir imkan varsa bizler de yönetim olarak gereğini yapacağız. Bodrum'da 4 bin tane villa yapacağız. Dünya Kupası'na katıldığımız takdirde bu evlerden futbolcularımıza vereceğiz. Bu evlerin TFF'ye satıldıktan sonra verilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Ben kendi cebimden vereceğim futbolcularımıza bu evleri."

''Federasyonda olmayan şeyleri olmuş gibi dışarı servis etti''

"Bu yönetim kurulu arkadaşımızın farklı farklı işleri var. Yönetim kurulunda rahatsızlık çıktı. Federasyonda olmayan şeyleri olmuş gibi dışarı servis ederek talihsiz bir şeyler yaptı. Biz de arkadaşlarımıza söyledik. İstifa edip gitsin diye. 27 seneye yakında kamuda görev yapmış bir insan benim yiğenim. 12 kardeşim ve 300'e yakın yiğenim var. UEFA, başkanı değil, genel sekreteri muhatap alır. Liyakat varsa akraba da atanır."


"İnsanlar Mecnun başkanla biz bir araya nasıl geldik diye insanların kafası orada karıştı. Daha önce ufak tefek sorunlar yaşamıştık. Kendisine eşbaşkanlık olmadığı için 1. başkanvekili olarak görev verdik. Mecnun Otyakmaz ile aramızda hiçbir sorun yok. Uyum içinde çalışıyoruz ve öyle de devam edecek. Çok güzel bir Federasyon devraldık! Bu sadece Büyükekşi'den kaynaklanmıyor. Burada 20-30 senenin birikimi var. Biz bir çiftlik devraldık. Ankara Bölge'de 4 teknik eleman çalışıyor, 30 kişi var kadroda. Bölge müdürlüklerinin altında makam arabası var, şoförü geziyor. Tazminatları 6 milyon tutuyor. Bölgeleri kaldırmak istiyoruz. Çıkarmak istediğimiz adamın 587 gün yıllık izni birikmiş."

"5 milyon lira artıda görünen TFF'nin mali bilançosu 272 milyon TL ekside görünüyor. Serbest denetim raporuyla bu düzeltilecek ve ondan sonra suç duyurusunda bulunacağız gerekli makamlara. Genel kurul üyelerine yapılan saygısızlık adına bu suç duyurusunda bulunacağız. Tabloda kalem oynaması yapmışlar, rapor ortaya çıktığı zaman detayları siz de duyarsınız."

''2 milyon 700 küsür bin Euro'luk bilet parası ödenmiş''

"Şampiyonada 4 milyon 700 bin Euro misafir harcamaları var. Yönetim 500 bin Euro civarı ödemiş. 2 milyon 145 bin Euro'luk bilet alınmış. 633 bin Euro'luk loca parası ödenmiş. 2 milyon 700 küsür bin Euro'luk bilet parası ödenmiş UEFA'ya. Bilet geliri 17 milyon TL. Cengiz Gökay kendi masrafımı kendim karşılayacağım dedi. Bilet mevzuları ortaya çıkınca, 'Ben bilet almıştım, hangi hesaba göndereyim parayı?' demiş. Hesap yok. 400 bin liralık toplamda bilet almış. Kırklareli'ndeki bir berberin ibanı çıktı"

"Kulüpler Birliği ile toplantı yaptık Ali Başkan 'Küçük dilimi yuttum' dedi''

"Kulüpler Birliği ile toplantı yaptık Ali Başkan 'Küçük dilimi yuttum' dedi. Puma ile sponsorluğumuz var. Belli bir rakam var, bir de ekstra 200 bin Euro para veriyor. Şimdi o markanın Orta Doğu CEO'su TFF'de daha önce genel sekreter yardımcısı olarak çalışmış. Rakam konusunda anlaşıyorlar. Bir sefere mahsus 3 senelik sözleşme yapıyorsun, 200 bin Euro veriyor. Ve federasyondan bu parayı bir kulübe gönder diyorlar. Çocuk da 'Ben Milli Takım sponsoruyum, burası uluslararası şirket, bunu bir kulübe gönderemem' diyor. Sonra bir daha çağırıp '150 bin Euro'ya düşür parayı' diyorlar. Çocuk 'yapamam' diyor. Sonra 3'üncü kez çağırıyorlar çocuğu. O kulübün bulunduğu ilçenin orada duvarcı var, sen parayı ona gönder, duvarlara birkaç reklam koyar diyorlar. Onu da yapmıyor çocuk. Biz şimdi 3 senelik anlaşma yapıyoruz. 555 bin Euro'ya çıktı ekstra para. Bir sefere mahsus değil 3 sene alacağız"

''Karakterli çocuklarımız var, onları yetiştireceğiz"

"Geçtiğimiz 8 haftayı hakem performansları açısından adil bir yönetimle Türk futbolu yönetildi şeklinde değerlendirmiyorum. Sürekli kulüp başkanlarıyla iletişimdeyim. Maç seyretmiyorum, hakem seyrediyorum. Hataları da paylaşıyorum zaten. İletişim kurmak isteyen herkesle kuruyoruz. Temennimiz bu hataları sıfıra indirmek. Bir anda siyahı beyaz yapamıyorsunuz. 20-30 seneye dayalı bir düzenin devamı burası. Değişimi köklü yapmanız lazım. Genç hakemler var, bunların görev alması lazım. Eksik yönlerini tamamlamanız lazım. Bizde 3 tane yabancı eğitmen vardı. Yeterli olmadığını söyledim. Portekizli hocamız geldi. Sabit olarak 2 sene burada duracak. Karakterli çocuklarımız var, onları yetiştireceğiz"

''Bu 8 haftada hakemlerin yüzde 80'i genç hakem"

"Ben televizyonda 2 sefer tekrarını seyredince anlıyorum. VAR'da bu işin eğitimini almış hakemin o hatayı yapmaması lazım. Televizyondaki çoğu yorumcu kuralları bilmesine rağmen dürüst davranmıyorlar. Renge göre farklı yorum yapıyorlar. Bunların da düzelmesi lazım. Hatayı minimuma indirmek gerekiyor. Sağolsun 4 kulüp başkanlıyla görüşme yaptık. Evet hata oluyor ama eskiden kasıtlı hata oluyordu. Bu 8 haftada hakemlerin yüzde 80'i genç hakem"

"Bizde hata var, söylüyoruz zaten''

"Bizde hata var, söylüyoruz zaten. MHK Başkanı da çalışıyor. Özellikle VAR'da hataları minimuma indirmemiz lazım. İnecek de. İyi niyetten uzaklaştıklarını düşünmüyorum. Birebir konuşmalarım var. Kasıtlı hareket gördüğümüzde şahsiyetimizle oynamaya girer. Sonuçta orada bir kurum var. Kural dışı hareketler sadece yapanı değil bizi bağlıyor. Bizim şahsiyetimizle oynamanın bedeli de ağır olur. Futbolun marka değerinin yukarı çıkmasını da engelliyor. Bu hatalar toplumun genelini ilgilendiriyor. O yüzden şu anda tahmin etmiyorum"

Okan Buruk'un hakem tehditi konusu

"Sadece hakemlere değil temsilcisine, gözlemcisine verdiğimiz talimat, 'rengine bakmadan ne oluyorsa yazacaksınız' Bir maçta oldu. Hakem arkadaş söylenen lafı yazmadı. VAR geldikten sonra gözlemci, temsilci ve hakemin raporlarında yoksa ceza veremiyorsunuz. Okan Hocadan bahsediyorum. Talimatlar VAR'dan sonra o şekilde yapıldı. Şimdi talimat değiştiriliyor. O talimatı verdik, hakem arkadaşlar yazacaklar. Duyduğunu işleme koymayan bizle yürümeyecek. Talimatı da değiştiriyoruz. Yazılmamış olsa dahi görüntülerden ceza verilecek"

"Serdar Topraktepe'nin cezası yazıldığı için verilmiştir herhalde. Burada adaletsizlik olmaz mı. Onu yazmayan hakem arkadaşlara da gereğini yapacağız. Kimse kimseden korkmayacak"

"Okan Buruk'un kullandığı kelime... 'Burada maç yönetemez'... Öyle düşünmeyeceksiniz işte. Ona en büyük ceza bakalım o hakem ne zaman Galatasaray maçına gelecek. O zaman görürsünüz işte. Bizim hakem arkadaşlar hatalarını elbette düzeltecek. Size söylenen söz, hakaret size değil bize yapılıyor. O güvenceyi de veriyoruz hakem arkadaşlara"

"Trabzonspor-Beşiktaş maçını hatırlarsınız. Ertuğrul Başkan 'Bir Beşiktaş forması eksikti üzerinde' dedi. Ben hakem arkadaşı arayıp tebrik ettim. Bizim olduğumuz yerde art niyetli kimse hareket edemez. Herkese eşit mesafede olacağız"

Yabancı VAR

"Montella ile niye karıştırıyorsunuz ki? O zaman yabancı oyuncu niye alıyorsunuz? MHK Başkanı, UEFA MHK Başkanı ile toplantı yapacaktı. Ben de toplantıya 5-10 dk katıldım. Oturduğumuz zaman genç çocuklarımız var, bunların eğitimlerini tamamlayıp size de göndermek istiyoruz dedim. Önümdeki kağıtta isimler var. MHK daha önce de operasyon yapmıştı, göndermişti. Sizin iç işlerinize karışamayız dedi ama isimleri görünce dur dedim. O konuyu kapat dedim. Avrupa'da çok güzel maçlar oynatıp, Türkiye'de güç kimden yanaysa ondan yana karar veren arkadaşınız şimdi bir ülkede MHK Başkanı yaptınız onu. (Cüneyt Çakır) Ben o tür hakemler istemiyorum dedim"

Yabancı kontenjanı

"Kulüpler Birliği ile o konuyla ilgili istişare halindeyiz. Çok büyük sorunlar var, fair play, mali sorunlar. Lisans konusunda kulüpler çok büyük zorluklarla karşılaşacak. Bütün bunları UEFA ve FIFA kriterlerine uyduracağız. Yabancı bugünün de yarının da sorunu değil. Çözmek zorundayız. yerli havuzumuz az. Kimse amatöre bakmıyor. Türk futbolunun kurtuluşu amatörden geçiyor. Oraya da el atacağız. Amatör var, BAL var. BAL profesyonel mi amatör mü belli değil. 3. Lig'de 4 grup var. Dünyanın hiçbir yerinde yok. 3. Lig'deki grupları azaltacağız. Hedefimiz zamanla tek gruba düşürmek. Avrupa'da 19 takımlı lig görüyor musunuz? Yok. Bu hazırlıkları yapacağız"

"Yerli havuzunu çoğaltmak lazım''

"Yerli havuzunu çoğaltmak lazım. Profesyonel takımları da azaltmak lazım. Yerli havuzu çoğaldığında kaynak artacak. 1. Lig'de yabancının ne işi var? Süper Lig'de çalışmalarımız sezona yetişecek. Biz yabancıyı serbest bırakacağız. Şimdi de serbest. Önümüzdeki sene yabancı serbest olacak. Kriter getireceğiz"

''Cumhurbaşkanımızla sorunumuz hiçbir zaman olmaz"

"Cumhurbaşkanı ile konuşmamda TFF seçimleri ile ilgili bir konu geçmedi. Federasyon tarihinin en başarılı yönetim kurulu olacağınıza inanıyorum dedi. Bu resmi bir davet. Bunun prosedürü var. Bunun bir süreci var. O süreçte Cumhurbaşkanı ile kaç sefer konuştuk. Bu haberler çıktığı zaman Gölcük Devlet Hastanesi'ni ben yapmıştım, açılışında 1 saat beraberdik. Ondan önce de kaç sefer görüştük. Cumhurbaşkanımızla sorunumuz hiçbir zaman olmaz"

''Ekrem İmamoğlu'nun davetine uğradık''

"Resepsiyon konusunda yapılan haber yanlış. 30 Ağustos genellikle asker ağırlıklı oluyor. Vali Bey'in resepsiyonuna katıldık. Çıkışta da Ekrem İmamoğlu'nun davetine uğradık. Resepsiyona davet edilmedi deniyor. Zaten kimse davet edilmiyor ki"

"Sayın Bakan Samsun'daki maça gelecekti. Yurt dışına çıkmıştı gelemedi. Cumhurbaşkanının arayacağı maçlar da olacak. Bunu kullanan insanlar kendilerine konum elde etmek istiyor olabilir. Cumhurbaşkanı aradığında telefonu mu kapatayım? Siyasi güç elde etmek isteyenlere müsade etmem"

"Onun adamı orada görevli''

"Onun adamı orada görevli. Milli Takım oyuncusu seçerken bile onun adamı diyerek seçiyor. Sahipsiz olan çocuklarımız belki de yıldız olacak orada kalıyor. İşe başlayan tüm arkadaşlarıma verdiğim tek talimat o. Biz sahipsizlerin sahibiyiz. Sahibi olanlar sahiplerinin yanına gidecek. Kim olduğu da beni ilgilendirmiyor"

Trabzonspor başkanı olduğu dönemde soyunma odasına kitlediği hakemler. TFF Başkanı olduktan sonra onları görevden aldığı, onların da Tahkim'e giderek görevlerine geri döndükleri haberleri hakkında

"Sadece onlarla alakalı bir şey değil. MHK daha önce operasyon yapmıştı. Tahkim'e gitmişti. Onun devamı. Ben o dönemde FETÖ'nün Türkiye'de yaptıklarını biliyorsunuz. Bizim 5 Aralık'ta genel kurulumuz vardı, 1 Kasım'da da genel seçimler vardı. Fuat Avni'nin tepki mesajları hala telefonumda duruyor. 2 Kasım 02.45'te attığı mesajda 'Sen de bu seçim galibiyetine inanıp, kendine yol haritası çizmezsen iyi olur. Yoksa şunları şunları yaparım' diyor. Sanki ben kabinenin bir üyesiyim. Seçime girme diyorlar. Hatta ben o seçime de girmeyecektim. Zihinsel ve bedensel olarak bitmiştim. Tehditlerden sonra korktu demesinler diye aday oldum. Güzel bir kadro kurduk. 4 hafta beklenmeyen sonuçlar aldık. Mustafa Denizli TRT'de program yapıyordu. 'Ben 50 yıldır bu işin içindeyim. Bir takımın sinsile yoluyla katledildiğini ilk defa görüyorum' dedi. Bize FETÖ'nün köpekleri tehdit ediyor, Federasyondaki uzantıları da sahada operasyon yapıyor demiştim. Bizim bir art niyetimiz yok. Tamamen MHK Başkanının tasarrufu. Bir hakem akademisi kurmuşlardı. Ali Koç 'önce iyi sandık ama sonra paralel yapı olarak kurulmuş' dedi. Biz onu oradan kaldırdık"

"Sadece onlarla alakalı bir şey değil. MHK daha önce operasyon yapmıştı. Tahkim'e gitmişti. Onun devamı. Ben o dönemde FETÖ'nün Türkiye'de yaptıklarını biliyorsunuz. Bizim 5 Aralık'ta genel kurulumuz vardı, 1 Kasım'da da genel seçimler vardı. Fuat Avni'nin tepki mesajları hala telefonumda duruyor. 2 Kasım 02.45'te attığı mesajda 'Sen de bu seçim galibiyetine inanıp, kendine yol haritası çizmezsen iyi olur. Yoksa şunları şunları yaparım' diyor. Sanki ben kabinenin bir üyesiyim. Seçime girme diyorlar. Hatta ben o seçime de girmeyecektim. Zihinsel ve bedensel olarak bitmiştim. Tehditlerden sonra korktu demesinler diye aday oldum. Güzel bir kadro kurduk. 4 hafta beklenmeyen sonuçlar aldık. Mustafa Denizli TRT'de program yapıyordu. 'Ben 50 yıldır bu işin içindeyim. Bir takımın sinsile yoluyla katledildiğini ilk defa görüyorum' dedi. Bize FETÖ'nün köpekleri tehdit ediyor, Federasyondaki uzantıları da sahada operasyon yapıyor demiştim. Bizim bir art niyetimiz yok. Tamamen MHK Başkanının tasarrufu. Bir hakem akademisi kurmuşlardı. Ali Koç 'önce iyi sandık ama sonra paralel yapı olarak kurulmuş' dedi. Biz onu oradan kaldırdık"

Son 2 yılın hakem hataları

"4 kulüp başkanını çağırdık. 3 saate yakın toplantıda çok güzel şeyler konuştuk. Herkesin kurumsal olarak birbirine saygı göstermesi gerektiğinde hem fikir kaldık. İlk toplantıyı Beşiktaş Başkanı Hasan Arat organize edecek. Aldığımız karar yönetici arkadaşlara talimat verilsin, kimse konuşmasın. Hiçbir kulüpte art niyet korkusu yok. Tek derdimiz herkese eşit mesafede olmak. Bu yapıya uymayacak olan varsa onları da bir anda çözemiyorsun. Burası bir kurum. Bu zihniyette olan insanlar bizim aramızda olmayacak. Kamuoyu zaten bize inanıyor"

Trabzonspor - Beşiktaş deplasman yasağı hakkında

"O biletler satıldığından dolayı olmadı o. Sorun ondan dolayı çözülmedi. Ben Trabzonspor Başkanı olduğumda yine deplasman yasağı vardı. Onu protesto etmek için çocuklarımı ve yeğenimi alıp Beşiktaş seyircisinin arasına girdim. Bizi topluma öcü olarak gösterdiler"

"Hasan Başkanım 5'li televizyona çıkalım dedi. İletişim eksikliği var. İnsanlar hoş sohbet ettikten sonra gidip onun arkasından konuşurken biraz hesap eder"

Senin için hazırladığımız haberler