İbrahim Özekici Koşusu'nu Uğurtay Kazandı | At Yarışı Haberleri

İsa Kethüda
19.12.2022 - 11:49 | Son Güncellenme: 19.12.2022 - 11:53

12 safkanın katıldığı İbrahim Özekici Koşusu'nu, Uğur Kıraloğlu'nun sahibi olduğu 4 yaşındaki doru erkek safkan Uğurtay ile jokeyi Ahmet Çelik kazandı.

İbrahim Özekici Koşusu'nu Uğurtay Kazandı | At Yarışı Haberleri

AJANSSPOR-HABER

Adana'da at yetiştiriciliği ve atçılık sporunun gelişmesine önemli katkılarda bulunan merhum İbrahim Özekici anısına gerçekleştirilen koşu (KV-7), 18 Aralık Pazar akşamı Adana Yeşiloba Hipodromunda düzenlendi. Koşuyu, Uğurtay kazandı.

12 safkanın katıldığı koşuyu Uğurtay kazandı

Türkiye Jokey Kulübü'nden (TJK) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"3+ yaşlı İngiliz atlarının boy gösterdiği yarış 1900 metre mesafe üzerinden kum pistte koşuldu. 12 safkanın katıldığı koşuyu; Alp Şemsettin Evcimen tarafından yetiştirilen, Uğur Kıraloğlu'nun sahibi olduğu, antrenörlüğünü ise Erdal Gökçe'nin üstlendiği 4 yaşındaki doru erkek safkan Uğurtay (Justenuffhumor - Stainless / Unaccounted For) dış kulvardan yaptığı etkili ataklar neticesinde jokeyi Ahmet Çelik ile kazandı.

Onyekuru 2. oldu

Mücadelenin ikinciliğini, Onyekuru (Invincible Son - Gülşah Hanım / Mujdahit) elde ederken, Silent Wave (Torok - Keyfe Değer / Strike The Gold) üçüncü, Honorable (Pleasantly Perfect - Ramzia / Soviet Star) dördüncü ve son olarak Nartın Kılıcı (Kaneko - Bella Ragazza / Royal Abjar) isimli safkan da beşinci oldu.

Yarışın galibi Uğurtay için bitiriş derecesi 2.02.22 olurken, farklar 2 Boy - Baş - Boyun - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.  

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına Murat Aktaş'a kupasını, merhum İbrahim Özekici'nin yeğeni Selim Özekici verdi. Törene, Adana Hipodrom Müdürü Feyyaz Bora Güralp de katıldı."

İbrahim Özekici hakkında

1927 yılında Adana'da doğan İbrahim Özekici, Adana Erkek Lisesi’nden mezun oldu. Çiftçilik yapan bir ailenin mensubu olarak ziraat ile uğraştı. Adana Çiftçi Birliği, Çukobirlik ve Çukurova Kulübü gibi çeşitli zirai mesleki kuruluşlarda üyelik yaptı. Gençlik yıllarında voleybol oynayan Özekici, spora olan ilgisi sebebi ile bir dönem Adana Demirspor Kulübü’nde Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Atlara olan sevgisi sebebiyle 1950'li yılların başından itibaren atçılık sporuyla ilgilendi. Başta Tokuçlu ve Çamtepeli olmak üzere birçok safkan yetiştirdi. Adana'da at yetiştiriciliği ve atçılık sporunun gelişmesine önemli katkılar sağladı. İbrahim Özekici, 1977 yılında vefat etti.

Senin için hazırladığımız haberler