İbrahim Toraman ile ilgili karar açıklandı!

16.11.2017 - 15:55 | Son Güncellenme: 16.11.2017 - 15:55

Beşiktaşlı eski futbolcu İbrahim Toraman ile ilgili karar karar verildi. “Hakkı olmayan yere tecavüz” suçlamasıyla karşı karşıya kalan Toraman’a 3 bin 80 lira para cezası verildi.

Eski milli futbolcu ve spor yorumcusu İbrahim Toraman’ın Kadıköy Kuşdilli Caddesi’nde bir iş hanının alt katından aldığı dükkanı imar planına ve projesine aykırı olarak genişletmişti. Konuyla ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Toraman’ın, “Hakkı olmayan yere tecavüz” suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

İstanbul Anadolu 52. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına İbrahim Toraman’ın avukatı ve şikayetçi Fatih Mehmet Şarlı’nın avukatı katıldı. İbrahim Toraman’ın avukatı Zeynep Küçük savunmasında, suçun şikayete bağlı bir suç olduğunu belirterek, “6 aylık şikayet süresi aşılmış. Öncelikle davada düşme kararı verilmesini, aksi takdirse beraate hükmedilmesini talep ederiz” dedi. Şikayetçinin Avukatı Tuğba Atsal ise, Toraman’ın cezalandırılmasını istedi.

3 BİN 80 TL ADLİ PARA CEZASINA HÜKMEDİLDİ

Kararını açıklayan mahkeme, İbrahim Toraman’ı, “Hakkı olmayan yere tecavüz” suçundan 5 ay hapis ve 4 gün adli para cezasına çarptırdı. Hapis cezası 3 bin 80 lira adli para cezasına çevrildi. Mahkeme, Toraman’ın dükkanı önceki haline getirmediği için de hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına yer olmadığına karar verdi.(Sözcü)

Senin için hazırladığımız haberler