İbrahim Toraman'dan flaş sözler! Mehmet Topal, Arda Turan, Abdullah Avcı...

07.10.2017 - 19:41 | Son Güncellenme: 07.10.2017 - 19:41

İbrahim Toraman'dan flaş sözler! Mehmet Topal, Arda Turan, Abdullah Avcı...

AJANSSPOR- Beşiktaş'ın eski oyuncusu İbrahim Toraman, Radyospor'da yayınlanan Maç Merkezi programında Salim Manav ve Tolga Kuru'ya konuştu.

Türkiye -İzlanda maçı hakkında önemli açıklamalarda bulunan Toraman, çarpıcı tespitlerde  bulundu. 

İşte İbrahim Toraman'ın açıklamalarından önemli satır başları:

'Mehmet Topal'ın stoperde oynatılması yanlış!'

"Serdar Aziz ve Cengiz Ünder'in sakatlığı yoksa kadroda olması gerekiyor. Eleştiriler çok haklı. Serdar'ın kadroda olması ve oynaması gerekirdi. Mehmet Topal stoperde istenileni veremedi.Mehmet Topal'a stoperde Fatih Terim döneminde şans verildi. Fakat son derece yanlış"

 

Arda Turan yorumu!

"Milli takımında bir başka problem takımında oynamayan oyuncuların Milli takımda forma giymesi bu böyle olursa sonuç hüsran oluyor. Arda Turan tecrübeli oyuncu fakat kendi takımında oynamıyor. Bu seviyede, o kondisyona sahip olmak çok zor. Kendi takımınızda idare edebilir. Fakat Milli maçta zor! Arda Turan tepkisini istemsizce yapmış olabilir, art niyetli olduğunu düşünmüyorum. İzlanda'dan yetenekli oyuncu söyleyebilir misin?  Fakat takım oyununu çok iyi oynuyorlar"

'Milli takımda yanlış yapılanma var'

"2001 yılından beri Milli takım yapısını biliyorum. Son 15 yıldır yanlış yapılanma var.  Doğru bilinen bir yanlış var. Ülkemizde bazı oyuncular iyi diye adlandırıyor, bu oyuncular takımında forma giymiyor ve  Milli takıma seçiliyor ve bu oyunculara iyi algısı yapılıyor. Milli takımda birçok oyuncu Milli takım seviyesinde değil" 

 

'Fatih Terim'le başlayan...'

"Fatih Terim'le başlayan, adı bilinmeyen oyuncular var ve bunlardan fayda alınamıyor. Sürekli kadro yenileniyor. Kadroda bulunan oyuncularda yanlış tercihler. Yanlış oyunculara yatırım yapıldığı için seviye bu. Bu oyuncularla Milli takım yürümez gibime geliyor. (Arda Turan, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz'ın kadroda olmadığı sözlerine karşılık) Milli takımın yapılanmaya gitmesi lazım"

 

'Abdullah Avcı Milli takım için şansını kaybetti'

"Milli takımın bu seviye gelmesinde Lucescu'nun suçu yok. Geçiş döneminde başarılı olamadı. Tabii ki uzun vadeli bir şey olacaksa yerli hocadan yana fikrim fakat Abdullah Avcı daha önce başarısız oldu ve  şansını kaybetti. Abdullah Hocanın başarılı olacağını düşünmüyorum. Şenol Güneş olabilir fakat şu anda Beşiktaş'ta"

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ)

Senin için hazırladığımız haberler