Ibrahimovic 5 yıl sonra milli takıma dönüyor

06.03.2021 - 16:47 | Son Güncellenme: 06.03.2021 - 16:52

Dış haberler... AC Milan’ın 39 yaşındaki İsveçli yıldızı Zlatan Ibrahimovic, 5 yıllık aradan sonra tekrar İsveç Milli Takımına dönmenin arefesinde. En son 2016 Avrupa Şampiyonası’nda milli takım kariyerini sonlandıran oyuncu için mevcut İsveç antrenörü Janne Andersson harekete geçti. Bu yıl AC Milan formasıyla harikalar yaratan Ibrahimovic, performansıyla gerek Milan teknik direktörü Stefan Pioli’nin gerekse İsveç antrenörünün göz bebeği konumunda. İşte detaylar…

Ibrahimovic 5 yıl sonra milli takıma dönüyor

AJANSSPOR - DIŞ HABER 

2020 Ocak ayında Amerika MLS’den İtalya Serie A’nın güçlü takımı AC Milan’a geçen Zlatan Ibrahimovic, yaşına rağmen futbolundan ödün vermiyor. Bu yıl 21 maça çıkıp 16 gol, 2 asist yapan oyuncu; 5 yıldır ayrı kaldığı İsveç Milli Takımına geri dönebilir. Nitekim, İsveç teknik direktörü Andersson; Ibrahimovic’in Avrupa Şampiyonası’nda ve Dünya Kupası elemelerinde milli takım forması giyebilmesi için Milano’ya gitti.

İsveç antrenörü Andersson, Zlatan için Milano’da

Dünya Kupası elemeleri ve Avrupa Şampiyonası’na çok az bir zaman kaldı. 25 Mart ve 28 Mart tarihlerinde, sırasıyla Gürcistan ve Kosova ile karşılaşacak İsveç Milli Takımı için hücum hattında tehlike çanları çalıyor. Takımın golcü ismi Marcus Berg ve Sebastian Andersson sakat. John Guidetti ise forvet hattında tek başına mücadele ediyor. İsveç antrenörü Janne Andersson, hücum hattında rotasyona gidebilmek için eldeki isimleri kontrol etti. Şu an aktif futbol yaşantısına devam edip, etkileyici performansıyla öne çıkan Ibrahimovic, Andersson’un ilk hedefi. İsveç teknik direktörü, Ibrahimovic için bu hafta Milano’daydı.

Ulusal basın Ibrahimovic’e karşı

2016 yılında düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda milli takım kariyerini noktaladığını açıklayan Ibrahimovic, yeniden milli takıma dönmek üzere. İsveç basını ise, Zlatan’ın geri dönüşüne tepkili. İtalyan Calcio Mercato’nun İsveç kaynaklarına (FotbollDirekt) atıfta bulunduğu haberde, İsveç kamuoyunda 39 yaşındaki forvetin alternatifsiz olmasına dem vuruluyor.

Dünya Kupası elemeleri ve Avrupa Şampiyonası için son karar: Zlatan

Serie A’da en son AS Roma deplasmanında sakatlanan futbolcu, 18 Mart’a kadar sahalardan uzak. Ibrahimovic’in sakat olmasına rağmen Sanremo Müzik Festivali’ndeki etkinliğe katılması da İtalyan basınında çok konuşulmuştu. Son olarak, İsveç Milli Takımı teknik direktörü Andersson’un Ibrahimovic’e teklifte bulunması, her iki ülkede gündem oldu. Ibrahimovic’in 5 yıllık aradan sonra milli takıma dönüp dönmeyeceği henüz belirsiz.

Senin için hazırladığımız haberler