Icardi Futbol Disiplin Talimatı'na göre ceza alabilir mi?

Akın Ungan
20.02.2024 - 23:06 | Son Güncellenme: 20.02.2024 - 23:11

MKE Ankaragücü - Galatasaray maçında Mauro Icardi'nin taraftara el hareketi yaptığı iddia edildi. Çekilen videonun montaj olduğu üzerinde şüpheler de var. Peki Futbol Disiplin Talimatı dışarıdan elde edilen kanıtlar için ne diyor?

Icardi Futbol Disiplin Talimatı'na göre ceza alabilir mi?

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Süper Lig'de 26. haftada oynanan Ankaragücü-Galatasaray maçı sonrası ortaya çıkan Icardi görüntüsü olaysız geçen haftada ortalığı yenden karıştırdı. Tribünden cep telefonu ile çekildiği anlaşılan görüntüde Icardi kendisine tribünden atılan bir yabancı maddeden kaçındıktan sonra sağ eliyle kasığını kavrıyor. 

Ancak görüntüde Icardi'nin sağ elinin siyah olması görüntü ile oynandığı şüphesini doğuruyor. Çünkü Galatasaraylı oyuncu maç boyu eldivensiz oynarken görüntüde sol elinin de beyaz olduğu gözüküyor. 

Gerçek olduğunun onaylanması gerek

Peki Futbol Disiplin Talimatı dışarıdan elde edilen kanıtlar için ne diyor? Talimatın 75- Deliller maddesinin 1. fıkrası dış delillerin ve uzman görüşlerinin kabul edilebileceğini belirtiyor. Ancak hukuk kurallarına göre sosyal medyada paylaşılan görüntünün talimat maddesinde belirtildiği gibi öncelikle uzmanlar tarafından gerçek olduğunun onaylanması gerekmekte. 

İlgini Çekebilir
G.Saray, Icardi için harekete geçti! Suç duyurusunda bulunulacak...
Habere Git

Futbol Disiplin Talimatı

MADDE 75 – DELİLLER
(1) Müsabaka görevlilerinin raporları tarafların ve tanıkların beyanları, maddi deliller, uzman görüşleri ve ses ya da video kayıtları kabul edilebilir delillerdir

(2) Sözlü olarak gerçekleştirilen disiplin ihlallerinde, resmi yayıncı kuruluş görüntüleri, izleyen kişiler tarafından ihlal olarak algılanacak tarzda söz için de delil olarak kabul edilebilir. VAR sisteminin uygulandığı müsabakalarda bu madde hükmü uygulanmaz.

(3) Disiplin Kurulu’nun, delillerle ilgili olarak mutlak takdir hakkı vardır. Ancak, insan onurunu zedeleyen deliller reddedilir.

(4) Disiplin Kurulu üyeleri delillerin takdirinde vicdani kanaatlerine göre karar verirler.

Senin için hazırladığımız haberler