Icardi,"İyi futbolcu değil" diyen Paulo Scholes'a kapak yaptı

Ali Bozkurt
04.10.2023 - 00:24 | Son Güncellenme: 04.10.2023 - 00:48

Mauro Icardi, kendisine "İyi futbolcu değil" diyen Manchester United'ın efsanesi Paul Scholes'a zaferi getiren golü atarak tarihi bir kapak yaptı. İşte tüm detaylar.

Icardi,"İyi futbolcu değil" diyen Paulo Scholes'a kapak yaptı

AJANSSPOR HABER

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu maçında dünya futbolunun önde gelen devlerinden Manchester United'ı evinde; Old Trafford'da 3-2 mağlup ederek, tarihi bir galibiyete daha imza attı. Bu zaferde yıldızı Mauro Icardi yine başrol oynadı. Çünkü zaferi getiren golün altında onun imzası vardı. Tangocu, zafer golüyle ayrıca ManU efsanesi Paul Scholes'a adeta kapaka yaptı.

Scholes, Ferguson'un dinamosuydu

Alex Ferguson'un tarih yazan Manchester United'ının dinamosu olan ve futbolu bıraktıktan sonra bile ihtiyaç duyulduğu için geri dönen Paul Scholes, maçtan öne TNT Sports'a yaptığı açıklamada "Mauro Icardi iyi bir futbolcu değil" açıklaması yaptı. Bu sözler kısa sürede sosyal medyada yüzbinlerce etkileşim aldı. Ama Icardi, bu sözleri Scholes'a adete yedirdi.

Penaltıda fantezi yapmadı ama yine kaçtı

Galatasaray, iki kez geriye düştüğü maçta Zaha ve Kerem Aktürkoğlu ile kısa sürede cevaplar vererek beraberliği sağladı. 78. dakikada kazanılan penaltıyla önce geçme şansı da yakaladı. Topun başına Arjantinli starı Icardi geçti. Akıllara İstanbulspor maçı gelmedi değil. İster misin yine Kerem ile paslaşarak kullansın! Öyle ya, herkes İstanbulspor maçın penaltı kaçınca "Şampiyonlar Ligi'nde yapar mıydın" diye sosyal medyada kıyameti koparmıştı.

Ciddi vurulan penaltı da kaçıyormuş!

Icardi, bu kez fantezi yapmadı ve gayet ciddi şekilde penaltı vuruşunu yaptı. Ama yine topu kenardan auta attı! Demek ki çok ciddi şekilde kullanılan penaltılar da kaçarmış! Ve yine İstanbulspor maçında olduğu gibi Icardi, kaçırdığı penaltıyı golle telafi etti. Hem de çok fantezi bir vuruşla!

Panenka vuruşuyla zaferi getirdi

81. dakikada kaleci Onana ile karşı karışya kalan Mauro Icardi, adena Panenka vuruşu yaparak milli kalecimiz Altay Bayındır'ın yedeğinde beklediği Onana'yı avladı. Icardi, adeta İstanbulspor maçında penaltıda yaptığı fanteziyi bu kez ManU karşısına ağları bulan gol vuruşunda yaparak klasını ve müdahanasızlığını bir kez daha konuşturdu.

Hem zafer getiren hem cevap veren gol

30 yaşındaki Mauro Icardi, Galatasaray'a Old Trafford'da Manchester United karşısında muhteşem bir golle yeni bir destan armağan ederken, kendisine "İyi futbolcu değil" diyen İngiliz efsane Paul Scholes'a da tabiri caizse tarihi bir kapak yapmış oldu. Icardi, ayrıca elemeler dahil, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon 5. maçında 3. golünü kaydetti.

30 yaşındaki Icardi 30 yıl önceyi tekrarlattı

Cimbom, 30 yıl önce yine bir Ekim ayında 2-0 düştüğü maçta önce beraberliği sonra da öne geçmeyi başarmış ama sonra beraberliğe razı olmuştu. Ama bu beraberlik tur için büyük avantajdı ve nitekim İstanbul'da golsüz biten maç neticesinde Galatasaray tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katıldı. Aslan'ın bu zaferi Şampiyonlar Ligi formatının sonraki dönemde değişmesine de neden oldu, büyük takımlar erkenden elenmesin diye.

Senin için hazırladığımız haberler