Icardi'nin imaj haklarında Galatasaray'ın da payı var

19.01.2024 - 21:31 | Son Güncellenme: 19.01.2024 - 21:36

Süper Lig devi Galatasaray'ın Arjantinli golcü oyuncusu Mauro Icardi'nin imaj haklarından kazandığı paranın yüzde ellisi Cim Bom'a geliyor. Detaylar...

Icardi'nin imaj haklarında Galatasaray'ın da payı var

AJANSSPOR HABER

Süper Lig devi Galatasaray'ın golcü oyuncusu Mauro Icardi hakkında gündeme yeni iddia düştü. Yıldız oyuncu oynadığı reklam filmlerinden Galatasaray'da pay alıyor. Detaylar...

Galatasaray'da pay alıyor

343 Digital'de yer alan habere göre; Mauro Icardi, sözleşmesine imaj haklarının %50'sini Galatasaray'a devretmişti. Icardi'nin rol aldığı reklamlarda gelirin %50'si Galatasaray'a ait. 

İmaj hakkı nedir?

İmaj hakkı, kulüplerin futbolculara 'kulübün adını duyurma ve reklamını yapması' için ödedikleri ücret. Maaş dışında ödenen bu ekstra bedel, futbolcunun takımıyla olan sözleşmesi var olduğu sürece geçerliliğini koruyor.

Kulüpler "imaj hakkı" ödemesinin karşılığında, futbolcunun sezon içerisinde yer alacağı her türlü organizasyondan sağlanacak geliri kasasına koyma hakkı kazanıyor. Örneğin; imaj hakkı ödenen bir futbolcu, herhangi bir reklam filminde oynarsa, buradan elde edilecek gelir kulübe ait oluyor.

Senin için hazırladığımız haberler