İddaa'da yepyeni bülten | Şimdi masada kazanma zamanı

28.03.2020 - 00:19 | Son Güncellenme: 28.03.2020 - 00:30

Koronavirüsü ile bazı spor müsabakaları ertelendi peki iddaa oynamak isteyenler hangi spor müsabakalarında oynayabilecek? Masa Tenisi iddaa oynanır mı, nasıl oynanır, kuralları nelerdir, nereden oynanır, hangi siteler oynatıyor ve daha fazlası için detaylar haberimizde...

İddaa'da yepyeni bülten | Şimdi masada kazanma zamanı

Ülkemizde pinpon olarak da adlandırılan masa tenisi, bir masa, raket ve topla oynanabilen, oldukça yaygın ve sevilen bir spordur. İngiltere’de 19.’ncu yüzyılın sonlarında gelişmeye başlayan ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yaygınlaşan bu spor, tef benzeri gerilmiş raketler ve selüloit yapılı top ile oynanmıştır.

Masa tenisi artık iddaa sitelerinde oynanabiliyor. Futbol gibi organizasyonların ertelenmesinden sonra bahis yapmak istiyenler yeni spor dalları aramaya başladı. İşte sizler için masa tenisi kuralları hakkında açıkladığımız yazı;

Masa tenisi sporu, sert, düz, ve genellikle yeşil ya da mavi renkte olan bir masada oynanır. Masanın  uzunluğu 274 santimetre, genişliği ise 152 santimetredir.

 

Masanın yüksekliği yerden 76 santimetredir. Masa tenisi şampiyonalarında sporcuların rahat bir şekilde mücadele edebilmeleri için; her masaya eni en az 6 metrelik ve boyu en az 12 metrelik bir alan oluşturulur. Masa tenisi masasının tam ortasında enlemesine gerilen ağın yüksekliği ise 15 santimetre 25 milimetre olmak zorundadır. Buna net düzeneği adı verilmektedir.

Masa Tenisi Topu

Masa tenisi topu selüloid ya da benzeri plastik malzemeden beyaz veya portakal rengindedir.

Küre  şeklindeki masa tenisi topunun çapı 40 milimetredir ve ağırlığı ise 2.7 gramdır.

Masa Tenisi Raketi

Raket için kullanılan malzemelerin minimum %85’lik bölümü tahtadan oluşmaktadır. Genelde tahtadan yapılan raketlerin üzeri pütürlü plastik ya da kauçukla kaplıdır.Raketin top ile temas eden kısmı ise katı ve pürüzsüz bir nitelikte olmalıdır. Raketin topla temas eden yüzeyi yapışkan dahil kalınlığı 2 mm’yi geçmeyen süngersiz tırtıl lastik ile veya tırtılları içeride veya dışarıda olan ve yapışkan dahil toplam kalınlığı 4 mm’yi geçmeyen sandviç lastikle kaplı olacaktır.

Masa Tenisi Oyun Kuralları Nelerdir? Masa Tenisi Nasıl Oynanır?

Masa tenisinde, raketle vurulan top, saha dışına çıkmamak kaydıyla (yere düşmemesi gerekmektedir) ağın iki yanı arasında gidip gelir. Tarafların önceden kararlaştırması koşuluyla karşılaşma üç ya da beş set  üzerinden oynanır ve oyun servisle başlatılır. Oyuncu kendi sahasına gelen ve en fazla bir kez topa raketiyle vurup, topu rakibinin sahasına gönderir. Kurallar çerçevesinde bunu gerçekleştiremeyen oyuncunun rakibi bir sayı kazanır. Her sayıdan sonra oyunun tekrar başlayabilmesi için servis atılır. Toplam beş sayıda bir servis atan değişir. 21 sayı kazanan seti de kazanır. Ancak set sonuna doğru 20-20’lik eşitlik yakalanırsa, servis her sayıda değişir ve rakibine iki fark atan oyuncu seti kazanır. Servis atılırken oyuncular avuçları açık bir şekilde havaya attıkları topa raketle vururlar ve sadece servis atışı sırasında top kendi sahasında bir kez zıplayıp rakip sahaya gitmelidir.

Senin için hazırladığımız haberler