IFAB Kalecilere Kural Değişikliği Getirdi! Yasaklanan Hareket...

Ali Bozkurt
24.03.2023 - 19:46 | Son Güncellenme: 24.03.2023 - 19:56

IFAB'dan kalecilere yeni kural getirdi. Böylelikle penaltı atışlarında veya serbest vuruşlarda kalecilerin yaptığı hareketler yasaklandı. İşte detaylar...

IFAB Kalecilere Kural Değişikliği Getirdi! Yasaklanan Hareket...

AJANSSPOR HABER

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'nun 1 Temmuz'dan sonra alınacak kararları açıklandı. Kullanılan serbest vuruşlarda veya penaltılarda file bekçilerinin yaptığı hareketlerde yeni kurallar getirildi. Bu kurallar sonrası kalecilerin hamlelerine kısıtlama geldi. Detaylar...

Kalecilere yeni yasak geldi

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), müsabakalarda file bekçilerine yeni kural getirdi. Kalecilerin penaltı vuruşları öncesinde kale direklerine ve filelere dokunması yasakladı.

Dikkat dağıtmak yasak

Ayrıca kaleciler, penaltı atışını geciktiren ve penaltıyı atan oyuncunun dikkatini dağıtan hareketlerde bulunamayacak. Kaleciler bu kurallara uymadığı zaman ise kart ile cezalandırılacak.

İlgini Çekebilir
IFAB, yeni kurallar için toplanıyor!
Habere Git

Yeni sezonda uygulanacak

IFAB'dan yapılan açıklamayla kalecilere verilen yeni düzenlemenin tarihi açıklandı. Yeni kısıtlamalar 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak.

Gol sevinci düzenlemesi geliyor

Marca'nın haberine göre IFAB, gol sevinçleri ile ilgili de bir düzenleme yapacak. Maçlarda atılan gollerden sonraki sevinçler eğer 1.5 dakikayı aşıyorsa bunlar da uzatma dakikalarına eklenecek.

2022 Dünya Kupası öncesi eski hakem ve FIFA hakemler komitesi başkanı Pierluigi Collina, bu kararı, "Herkese topun oyunda olmadığı her anın süreye eklenmesini söyledik. Daha fazla aktif zaman istiyorsanız bu tür fazladan ek sürelere hazır olmalısınız." şeklinde duyurmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler