'Igor Tudor'un bu dönemde tartışılması yönetim başarısızlığıdır'

23.11.2017 - 17:00 | Son Güncellenme: 23.11.2017 - 17:00

Galatasaray eski ikinci başkanı Mehmet Helvacı önemli açıklamalar yaptı. Igor Tudor'un bu dönemde tartışılmasının yönetim başarısızlığı olduğunu ifade eden Helvacı, Tudor'un yanına yada üstüne ona katkı sağlayacak bir ismin yer almasının çözüm olabileceğini ve böyle isimlerin Galatasaray camiasında bulunduğunu söyledi. 

Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Helvacı şunları ifade etti:

Tudor Galatasaray'da öğreniyor

"Önce şunu söylemek lazım. Teknik direktörde ise sorun, onu değiştirmek çözüm olabilir. Sorun eğer orada değilse çözüm olmaz. Örneğin bizim dönemdeki sorun teknik direktörde değildi. Rijkaard, Türkiye'yi bilmeyen bir adamdı. Barcelona'yı gözönüne alarak yaptığı düzenlemeler tutmadı. Ben kalması fikrindeydim. Yönetim kurulu kararıydı. Bugünde benzeri bir durum var. Igor Tudor bana göre eksikleri olan bir isim ve burada öğreniyor. Bu durumu Galatasaray'ın kabul etmesi mümkün değil. Tecrübesiz bir kimseye tecrübe katkısı yapmak lazım. Yanına bir isim koyarak veya benzeri çözümler bulunabilir. Başakşehir maçında da gördük tecrübe eskiği var. Tercih edilmiş artık geliştirmek gerekiyor. "

"Kişilik yapısına göre tercih edilebilir. Daha üst bir kişiyi yukarı taşımak olabilir. Bunları yapacak olan yönetim kuruludur. İçeriyi bozmadan nasıl bunu çözebiliriz hesabının yapılmasını lazımdı. Yöneticilik budur. Galatasaray'da bu görevi yapabilecek isimler var. Yeterki bu karar alınsın. Egosu yüksek bir isimle bu proje başarıya ulaşamaz. "

 Yanlışlardan dönülebilir yeterki yanlış görülebilsin

"Fatih Terim üzerinden konuşmak tamamen yanlış. Başarıları tartışılmaz. Fatih Terim her problem anında can simidi gibi başvurulacak bir isim midir? Fatih Terim projedir, önce konuşup anlaşır ona bir takım emanet edersiniz. Bu durum Fatih Terim'e de haksızlık. Yanlışlardan dönülebilir yeterki yanlış görülebilsin. Beşiktaş mesela Şampiyonlar Ligi'nde önemli bir başarı kazandı ve morallendi. Beşiktaş'ı da tebrik ediyoruz. Galatasaray'da iyi bir kadro kurdu. Yeterki doğru şekilde oynasın. Şampiyonluk için yarışabilir. Yanlışı görüp ondan dönmek lazım. Mesela Beşiktaş'ın kalecisi Tolga idi ama sessiz sedasız Fabri geldi. Beşiktaş'ta başarılı oldu.  Igor Tudor'un bu dönemde tartışılması Galatasaray için bence yönetim başarısızlığıdır"

 

 

Senin için hazırladığımız haberler