İhsan Atçı Koşusu'nu Topaz Girl Kazandı | At yarışı Haberleri

08.07.2023 - 17:15 | Son Güncellenme: 08.07.2023 - 17:18

Türkiye Jokey Kulübü'nden yapılan açıklamada, ülkemizin ilk jokeylerinden merhum İhsan Atçı adına düzenlenen İhsan Atçı Koşusu'nu Topaz Girl kazandı...

İhsan Atçı Koşusu'nu Topaz Girl Kazandı | At yarışı Haberleri

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Jokey Kulübü'nden (TJK) yapılan açıklamaya göre, ülkemizin ilk jokeylerinden merhum İhsan Atçı adına düzenlenen İhsan Atçı Koşusu'nu Topaz Girl kazanmayı başardı.

TJK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizin ilk jokeylerinden merhum İhsan Atçı adına düzenlenen yarış (KV-7/DHÖW), 7 Temmuz Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda saat 20.30'da gerçekleşti.

4 yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak düzenlenen yarış, 1200 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

Koşuyu Topaz Girl kazandı

2023 yılı İhsan Atçı Koşusu'nu, Şahin Yıldırım'ın sahibi ve Tuğban İzzet Aksoy'un da yetiştiricisi olduğu Topaz Girl (Kaizbert - Çeviknaz / Özgünhan) jokeyi Halis Karataş idaresinde kazandı. Alper Tepebaşı'nın antrene ettiği al kısrak bu galibiyetiyle kariyerindeki 5'inci birinciliğini elde etmiş oldu.

Mahir Abi 2. oldu

6 safkanın katıldığı yarışta Mahir Abi (Kaizbert - İlkayım / Eğrice) ikinci olurken, Mister Win (Kaizbert - Tumbulhaber / Haberbatur) üçüncü, Kurtoba (Kaizbert - Filfil / Kırımhan) dördüncü ve Rock Iron (Sultan De Faust - Nargüzeli / Yavuzca) da beşinci oldu.

Koşunun galibi Topaz Girl için bitiriş derecesi 1.17.61 olurken, farklar ise 1 Boy - 2,5 Boy - 1/2 Boy - Baş şeklinde sonuçlandı.

İhsan Atçı kimdir?

Ülkemizin ilk jokeylerinden olan İhsan Atçı, 10 Haziran 1927 yılında ilk kez düzenlenen Gazi Koşusu’nu Şekerci Hacıbekirzade Ali Bey’in Neriman isimli safkanı ile kazanan jokey olarak tarihe geçti. Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyelerinden Abdurrahman Atçı’nın babası olan merhum jokey İhsan Atçı, aynı zamanda antrenörlük de yaptı. Merhum İhsan Atçı’yı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler