İki devre, iki ayrı Mesut Özil

22.02.2021 - 08:32 | Son Güncellenme: 22.02.2021 - 11:57

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ve Beşiktaş ile birlikte şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, kendi sahasında Göztepe'ye karşı 1-0 kaybederken Mesut Özil, ilk kez tam 90 dakika oynadı. Özil ilk yarıda 54, ikinci yarıda 33 kez topla buluşabildi. Fenerbahçe'nin dünya yıldızı ikinci yarıda oyundan düştü. İşte detaylar..

İki devre, iki ayrı Mesut Özil

BARIŞ ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Fenerbahçe’nin ocak ayında transfer ettiği yeni yıldızı Mesut Özil Kadıköy’de ilk kez Göztepe karşısında 11’de sahaya çıktı Sarı-lacivertli takım İzmir ekibine 1-0 mağlup olurken 32 yaşındaki yıldız oyuncu Fenerbahçe döneminde ilk kez bütün maç sahadaydı. Mesut Özil sarı lacivertli takımda daha önce Hatayspor deplasmanında 13 dakika, Galatasaray derbisinde 27 dakika ve Fatih Karagümrük karşılaşmasında ise 80 dakika oyunda kalmıştı.

Göztepe maçında Mesut Özil neler yaptı?

Göztepe karşılaşmasında Mesut Özil yüzde 87.5 pas isabeti ile oynadı. Özil'in rakip sahada yaptığı pas isabet oranı yüzde 76.5 oldu. Fenerbahçe'nin dünya yıldızı 2'si uzun 64 pas yaptı. Fenerbahçeli futbolcu, iki kez ikili mücadele, bir kez hava topu mücadelesi kazandı. Mesut Özil, yaptığı 5 ortada isabet sağlayamazken 4 şut pası verdi. Defansının zayıf olduğu söylenen Özil, bir şutu engellerken iki de pas arası yaptı.

İlk yarı daha başarılı

İlk yarıda daha çok yer değiştiren Mesut Özil 54 kere topla buluştu. Jose Sosa ve Ozan Tufan'dan aldığı pasları ileri bölgedeki Mame Thiam, Bright Osayi Samuel ve Enner Valencia’ya iletmeye çalıştı.

İkinci yarı Pelkas girdi, Özil'in topla buluşması azaldı

Mesut Özil ikinci yarıda daha önce övdüğü Yunan futbolcu Pelkas ile birlikte oynadı. Yüksek teknikli iki oyuncunun sahada olmasıyla Mesut Özil'in topla buluşma sayısının artması beklenirken tam tersi oldu. Özil, ikinci yarıda 33 kez top aldı.

Duran top karmaşası

Mesut Özil'in girmesiyle korner ve frikiklerde de bir belirsizlik yaşandı. Kornerleri Mesut Özil, Jose Sosa ve Caner Erkin kullandı. Kaleye yakın kazanılan serbest vuruşlarda da aynı üçlü ve Valencia topun başına geçti. Ancak ne kornerlerden ne de frikiklerden istenen sonuç alınamadı.

Senin için hazırladığımız haberler