Erkan Özdamar ve Özgüç Türkalp'in kader günü! Çanlar MHK için çalıyor

Cüneyt Muharremoğlu
03.01.2023 - 10:03 | Son Güncellenme: 03.01.2023 - 10:14

Sivasspor'un Galatasaray karşısında atılan nizami golünün iptal edilmesi TFF'yi karıştırdı. Yönetim kurulu iki hakemin yanı sıra MHK Başkanı Sabri Çelik için de karar verecek.

Erkan Özdamar ve Özgüç Türkalp'in kader günü! Çanlar MHK için çalıyor

AJANSSPOR HABER

Galatasaray'ın 2-1 kazandığı Sivasspor maçında hakem Erkan  Özdamar ve VAR'da bulunan Özgüç Türkalp'in verdiği skandal karar  Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) adeta depeme neden oldu. İki hakemin yanı sıra Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik için de kritik saatler yaşanıyor.

Sivasspor, Galatasaray ve Fenerbahçe açıklama bekliyor!

Spor Toto Süper Lig 16. haftasında Galatasaray’ı konuk eden Sivasspor’un 48. dakikada Fredrik Ulvestad ile bulduğu nizami gol, VAR'da Özgüç Türkalp'in uyarısı sonucu Erkan Özdamar tarafından iptal edildi.  Skandal karar sonrası Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, Galatasaray Sportif AŞ Başkanıvekili Erden Timur ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, konuyla ilgili TFF'den açıklama istedi.

Karar bugün verilecek

TFF, Sivas-G.Saray maçının olay hakemleri ile ilgili kararını bugün verecek. Hürriyet'in haberine göre yönetim kurulunun gündeminde olay hakemler Erkan Özdamar, Özgüç Türkalp'in yanı sıra MHK Başkanı Sabri Çelik'in de bulunduğu belirtiliyor. 

İlgini Çekebilir
Skandal karar Sivasspor- Galatasaray maçının hakemlerini yakıyor!
Habere Git

Maçtan hemen sonra MHK bilgilendirdi

Sivasspor-Galatasaray karşılaşmasından hemen sonra TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, MHK tarafından bilgilendirildi. Ancak bu Büyükekşi tarafından yeterli bulunmadı. TFF Başkanı, ayrıntılı ek rapor istedi.

VAR kayıtları dinlenecek

Büyükekşi'nin talepleri bununla sınırlı kalmadı. TFF Başkanı, Sivasspor- Galatasaray karşılaşmasının VAR kayıtlarını da talep etti. Bugünkü yönetim kurulu toplantısında kayıtlar dinlenecek ve karar verilecek.

Erkan Özdamar'a sezon sonuna kadar maç yok

Alınan bilgiye göre skandal kararda Erkan Özdamar suçlu bulundu. Pozisyona ikna olmadan golü iptal eden Erkan Özdamar'a sezon sonuna kadar görev verilmeyecek.

İlgini Çekebilir
Erkan Özdamar ile VAR arasında neler yaşandı? Skandal karar böyle verilmiş
Habere Git

Özgüç Türkalp'in hakemlik hayatı bitiyor

Sivasspor’un golü için hakem Erkan Özdamar’ı görüntüyü izlemesi için çağıran VAR hakemi Özgüç Türkalp'e bir daha görev verilmesi düşünülmüyor.  

Gündemde MHK var!

İki hakeme verilecek cezayla iş bitmiyor. Büyükekşi’nin son derece kararlı olduğu ve MHK'nın hazırladığı rapordan tatmin olmazsa ciddi bir aksiyon alabileceği belirtiliyor. Bazı yönetim kurulu üyeleri skandal karar ve hatalı atamalardan MHK’nın sorumlu olduğunu düşünüyor. 

Senin için hazırladığımız haberler