İki İspanyol takımı daha Avrupa Süper Ligi'ne katılmayacağını duyurdu
Editör: İsa Kethüda
Son Güncelleme /
ispanya Ligi takımlarından Athletic Bilbao ve Valencia, Avrupa Süper Ligi'ne katılmayacağını duyurdu. İşte detaylar.

Son 5 Haber

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Aston Villa'da şok sakatlık

Video | Carlo Holse'den şık gol: Kaleci çaresiz kaldı!

Galatasaray - Kocaelispor maçının VAR hakemi belli oldu

Fenerbahçe ile Gaziantep FK, Süper Lig'de 15. kez karşılaşacak

Taçsız Kral Metin Oktay kabri başında anıldı
- Haberin Kaynağı:
- İsa Kethüda
DIŞ HABER - AJANSSPOR
İspanya La Liga Santander ekiplerinden Athletic Bilbao ve Valencia, Avrupa Süper Ligi turnuvasına katılmayacaklarını duyurdu.

Athletic Bilbao'dan yapılan açıklamada, "Athletic Club, üç büyük ligden 12 kulübün özel olarak UEFA'nın arkasından esinlerek bu kuruluşun savunduğu futbolun ilkelerini ve değerlerini tehdit eden bir model olan Avrupa Süper Lig oluşturma teklifine katılmıyor" ifadelerine yer verildi.
Valencia kulübü ise, "Valencia CF, kulüp ve La Liga'nın, ulusal ve Avrupa futbol ekosisteminin en derin bölümünü işgal eden açık rekabet ve sportif liyakat ilkelerine saldıran ayrılıkçı ve elitist bir Avrupa rekabeti yaratma önerisini şiddetle kınadığını ifade etmek ister" ifadeleri kullanıldı.
Bilindiği üzere Sevilla kulübü de Avrupa Süper Ligi'ne katılmayacağını açıklamıştı.