İki katı oynuyor, 5’te 1’i kazanıyor

12.10.2020 - 13:52 | Son Güncellenme: 12.10.2020 - 14:00

Galatasaray'da son dönemlerde yüksek performansıyla dikkati çeken Marcao, takımda gelir düzeyi en düşük futbolculardan biri durumunda. Marcao, Galatasaray'da kaç para kazanıyor? Marcao,

İki katı oynuyor, 5’te 1’i kazanıyor

Burhan Can TERZİ-AJANSSPOR

Galatasaray’ın en istikrarlı ve piyasası en yüksek ismi Marcao, sarı-kırmızılı takıma geldiğinden beri Avrupa ve ligde sadece 8 maç kaçırdı ama kendisinin yarısı kadar oynamayanlardan daha az kazanıyor.

Galatasaray'da önemli bir değer haline geldi

Galatasaray’da 2019’un ocak ayında kadroya katılan Marcao, sarı-kırmızılı takımın şu an elindeki en büyük değer haline geldi. Yaz transfer döneminde Brezilyalı stoper için yapılan 10 milyon Euro’luk teklifleri yetersiz bulan Cimbom, Marcao’nun değerini en az 20 milyon Euro olarak belirledi.

Galatasaray'da hangi maçları kaçırdı?

Sarı-kırmızılı formayı giydiğinden bu yana kendisini sürekli geliştiren Marcao, 2018-2019 sezonunda Galatasaray ile sadece iki maç kaçırdı. Sarı kart cezalısı olduğu Fenerbahçe maçında forma giyemeyen Marcao, kasığındaki problem sebebiyle de 30’uncu haftadaki Konya maçında da kadroda yer almamıştı.

En çok süre alan isim

İlk tam sezonu olan 2019-2020’in ilk haftasında Denizli maçında gördüğü kırmızı kart sebebiyle ikinci haftadaki Konya karşılaşmasında forma giyemeyen Marcao, sonrasında gördüğü 4 sarı kart nedeniyle cezalı duruma düştüğü 10’uncu haftad da Rize mücadelesini kaçırdı. 19’uncu haftada da sarı kart cezası nedeniyle Konya maçına çıkamayan Marcao, antrenmanda iç yan bağından sakatlanınca da Rize, Gaziantep ve Başakşehir karşılaşmalarında forma giyememişti.

Falcao'nun 5'te 1 maaşına oynuyor

Yaşadığı ağır sakatlığa rağmen geçen sezon Galatasaray’ın en çok süre alan futbolcusu olan Brezilyalı, 3463 dakikayla bu alanda zirveye yerleşti. Geçen yıl 800 bin Euro’ya oynayan savunmacı, geçen sene 1489 dakika sahada kalıp 5 Milyon Euro net kazanan Falcao’nun maaşının 5’te 1’inden daha azına oynadı.

Marcao bu yıl da maç kaçırmadı

Geçen sezon 984 dakika sahada kalan Linnes de Marcao’dan 600 bin Euro daha fazla kazandı. Bu sezon da 850 bin Euro’luk sözleşmesi bulunan Marcao takımdaki en düşük sözleşmeye sahip oyunculardan biri. 24 yaşındaki futbolcu bu yıl hiç maç kaçırmadı.

Senin için hazırladığımız haberler