İkinci baharını yaşıyor!

07.05.2019 - 09:03 | Son Güncellenme: 07.05.2019 - 12:03

İkinci baharını yaşıyor!

TFF 2. Lig Beyaz ve Kırmızı gruplarda son hafta maçlarının tamamlanmasıyla Spor Toto 1. Lig'e doğrudan yükselmeye hak kazanan iki takım, playoff eşleşmeleri ve küme düşen takımlar belli oldu. Beyaz Grup'ta Keçiörengücü ve Kırmızı Grup'ta Menemen Belediyespor, sezonu şampiyonlukla tamamlayarak gelecek sezon Spor Toto 1. Lig'e yükselmeye hak kazandılar.

TFF 2. Lig'den Spor Toto 1. Lig'e yükselecek son takım ise play-off karşılaşmalarının ardından belli olacak.

Şampiyonluk, play-off mücadelesi ve kümede kalma yarışı ise son haftaya kadar nefes kesti. Süper Lig'de yüzlerce maça çıkmış oyuncularla genç yıldız adaylarının gösterdiği performans ise takdire şayandı. Fanatik'in haberine göre TFF 2. Lig'de 2018-2019 sezonunda dikkatleri üzerine çeken isimler şöyle:

Musa Caner Aktaş - Niğde Anadolu FK

Tecrübe kazanması için 2'nci Lig'de mücadele eden Niğde ekibine gönderilen 20 yaşındaki futbolcu 34 maçta 16 gol atarak tüm dikkatleri üzerine çekti. Gol krallığı yarışında Taha Balcı ve Yaser Yıldız'ın ardından zirvede yer alan Caner, sergilediği futbol ve attığı gollerle yeniden Altınordu'ya dönmek istediğini gösterdi. 

Veli Çetin - Menemen Belediyespor

En dikkat çekici oyunculardan birisi Kırmızı Grup'ta şampiyon olan Menemen Belediyespor'un genç stoperi Veli Çetin. Beşiktaş altyapısından yetişen Veli, stoper olmasına rağmen 8 gol attı. Geçen sezon Sivasspor'un kapısından dönen Veli'nin gösterdiği performans, Süper Lig kulüplerini de harekete geçirdi.

Erhan Kara - Manisa BBSK

Manisa Büyükşehir Belediyespor’un başarılı sol beki Erhan Kara, geldiği günden bu yana takımın en özel oyuncularının başında geliyor. Savunmada oynamasına rağmen hücumcu özellikleriyle izleyenlerin büyük beğenisini kazanan başarılı sol bek, takımının gösterdiği performansta büyük pay sahibi oldu.

Erkan Zengin - Karagümrük

''Karagümrük ve Süleyman ağabeyi arkadaşlarımla birlikte şampiyon yapmaya geldim." diyerek imzayı atan Erkan Zengin, tecrübesiyle fark yarattı. 29 maçta 15 gol atan Erkan Zengin, takımını adeta play-off sırtlayan isimlerin başında geldi. Sezonun en büyük sürprizine imza atarak Karagümrük'e gelen deneyimli futbolcu, takımının en önemli kozu.

Taha Balcı - Keçiörengücü

Kariyerinin en önemli dönemlerinden birini geçiren Taha Balcı, 21 gol atmayı başardı ve Beyaz Grup'ta gol kralı oldu. Geçtiğimiz sezon Hataysporla şampiyonluk yaşayan Taha, üst üste iki sezon şampiyonluk yaşadı ve Keçiörengücü'nün başarısındaki baş kahraman oldu.

İlyas Kubilay Yavuz - Samsunspor

Samsunspor'un gözde isimlerinden birisi olan ve sergilediği futbolla göz dolduran İlyas Kubilay Yavuz, 29 maçta 10 gol kaydetti. 10 numara pozisyonunda oynayan ve sol ayağını çok etkili kullanan başarılı futbolcu, Süper Lig kulüplerini peşine taktı.

Ümit Yasin Arslan - Sakaryaspor

2012/13 sezonunda Turgutluspor'dan Manisaspor'a transfer olan ve 7 sezon boyunca Manisaspor formasını terleten Ümit Yasin Arslan 2018/19 sezonunda Sakaryaspor'a transfer oldu. Sakaryaspor formasıyla 26 maça çıkan ve 5 gol kaydeden Ümit, kritik maçlarda gösterdiği performansla alkış topladı.

Batuhan Karadeniz - Bandırmaspor

Gittiği birçok kulüpte istikrarsız ve başarısız dönemler geçirse de yeteneği konusunda herkesin hem fikir olduğu Batuhan Karadeniz, Bandırma’ya da öyle gitmişti. İlçede herkes olası bir başarısızlığa, kadro dışı kalmaya hazır ama yine de umut doluydu.
Ara transferin son gününde Bandırmaspor'a transfer olan Batuhan, şehrin en büyük kümede kalma umuduydu ve Batuhan, 3 maçta 3 gol atarak taraftarın sevgilisi haline geldi. Fethiyespor maçı ise Batuhan'ın dönüm noktası oldu. Taraftarlar, 1-1 devam eden maçın 90+6. dakikasında Bandırmaspor'un ikinci golünü kaydeden ve takımını küme düşmekten kurtaran Batuhan Karadeniz'i de maç sonunda bağrına bastı.
Geçtiğimiz sezon Hacettepespor’da kiralık olarak forma giyen 25 yaşındaki orta saha, oynadığı 30 karşılaşmada attığı 12 gol ile dikkatleri üzerine çekmişti. Orta sahada defansif olarak forma giymesine rağmen skora büyük katkı veren Soner Dikmen, tercihini Kastamonu'dan yana kullanmıştı. Zaman zaman sağ bek olarak da forma giyebilen Soner, 31 maçta 3 gol kaydetti. Soner'in bonservisi Göztepe'de bulunuyor.

Ahmethan Köse - Kırklarelispor

Fenerbahçe'nin sezon başında Kırklarelispor'a gönderdiği genç forvet Ahmethan Köse, attığı gollerle adından söz ettirdi. 21 yaşındaki forvet Ahmethan Köse, 2. Lig Kırmızı Grupta oynadığı 33 maçta 14 gol atıp takımının gol yükünü sırtladı.

Mustafa Şen - Menemen Belediyespor

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta bitime şampiyon olan Menemen Belediyespor'un kaptanı Mustafa Şen, performansıyla gençlere taş çıkardı. Bu sezon 36. yaşını geride bırakan orta saha, 29 maçta 11 gol atarak takımın en skorer ikinci futbolcusu oldu. Kariyerinin en parlak dönemlerinden birini geride bırakan Mustafa Şen, 3. şampiyonluğunu yaşadı.

Berk İsmail Ünsal - Sakaryaspor

Sakaryaspor'da Galatasaraylı eski golcü Berk İsmail Ünsal attığı gollerle dikkat çekti. Sezon başında Sakaryaspor ile 1 yıllık sözleşme imzalayan 24 yaşındaki golcü futbolcu 28 maçta, 13 gol atarak takımın en golcü ismi olmayı başardı.

Sertaç Çam - Keçiörengücü

Bandırmaspor formasını giydiği 2012-2013 sezonunda Tarsus İdman Yurdu ile oynanan maçın 24. dakikasında sağ ayak kaval kemiği kırılan ve 1 yıl futboldan uzak kalan Sertaç Çam, bu sezon Keçiörengücü'nde gösterdiği performansla beğeni topladı. Kariyerinde yepyeni bir sayfa açan başarılı orta saha oyuncusu, 33 maçta 10 gol atma başarısı gösterdi.

Mehmet Özdıraz - Tuzlaspor

Birçok kulüpten transfer teklifi almasına rağmen Tuzlaspor'u tercih eden Mehmet Özdıraz, sezona damga vuran isimlerden. Attığı 13 golle Tuzlaspor'un gösterdiği performansta başrol oynayan isimlerden olan Mehmet, dikkat çekmeyi başardı.

Yaser Yıldız - Sarıyer

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta 31 maçta 17 gol atan 30 yaşındaki tecrübeli futbolcu, ligde 21 gol kaydeden Keçiörengücü’nden Taha Balcı’nın ardından gol krallığında ikinci sırada yer aldı. Yaser Yıldız’ın performansı camianın, teknik heyetin ve taraftarın yüzünü güldürdü.

Samet Asatekin - Samsunspor

Samsunspor’un Ümraniyespor’dan transferi Samet Asatekin, attığı kritik gollerle takımına büyük katkı sağladı. 28 karşılaşmada forma giyen kırmızı beyazlı ekibin başarılı kanat oyuncusu, bu müsabakalarda rakip filelere tam 9 gol bıraktı.

Murat Yılmaz - Tuzlaspor

TFF 2. Lig'in en önemli golcülerinden birisi olan Murat Yılmaz, attığı 18 golle krallık koltuğunda yer aldı. 30 yaşındaki golcü futbolcu, Tuzlaspor'un Play-off'lardaki en önemli kozu olcak.

Bahattin Köse - Samsunspor

Bu sezon ligde görev aldığı 28 maçta 14 gol kaydeden Bahattin Köse, teknik heyet ve taraftarların beğenisini kazanmıştı. Golcü futbolcu, play-off mücadelerinde Samsunspor'un en büyük kozu olacak. 

Bayram Olgun - Tuzlaspor

Genç yaşında Ankaragücü kalesini korumasıyla ismini duyuran Bayram, alt liglerin aranan oyuncularından birisi oldu. Manisaspor ve Menemen Belediyespor'da forma giydikten sonra Tuzlaspor'a transfer olan 29 yaşındaki kaleci, bu sezon 31 maçta forma giydi ve takımının play-off oynamasında önemli rol oynadı.

Emre Kara - Zonguldak Kömürspor

Eksikler nedeniyle nerede görev verilse başarıyla forma giyen Emre Kara, tam bir görev adamı. Sol bek ve sol açıkta fark yaratan 29 yaşındaki deneyimli futbolcu, ligde 32 maç oynadı, 7 gol kaydetti.

Taşkın Çalış - Menemen Belediyespor

18 yaşında Gaziantepspor'a transfer olan Taşkın için beklentiler bir hayli yüksekti. Antep'te forma şansı bulamayan Taşkın, sırasıyla Bursa, Akhisar, Gümüşhane ve Yeni Malatya formalarını giydikten sonra Menemen Belediyspor'un yolunu tuttu. Gösterdiği performansla kazanılan şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Taşkın, 7 gol kaydetti.

Metin Uçar - Keçiörengücü

Keçiörengücü 2018-2019 sezonunda ligde çıktığı 34 maçta 23 galibiyet 7 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Bu maçlarda 69 gol atan mor menekşeler kalesinde 24 gol gördü. Keçiörengücü sahasında oynadığı maçlarda ise yenilgi yüzü görmedi. Kazanılan şampiyonlukta büyük pay sahibi olanlardan birisi de 28 yaşındaki eldiven Metin Uçar oldu. Deneyimli eldiven, 32 maçta başarıyla forma giydi.

Can Erdem - Şanlıurfaspor

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Şanlıurfaspor, mali anlamda büyük sıkıntılar yaşasa da topladığı 40 puanla ligi 5. sırada bitirdi. Attığı 14 golle takımını sırtlayan Can Erdem, bu başarıda büyük rol sahibi oldu. Beşiktaş altyapısından yetişen deneyimli futbolcu, attığı 14 golle sivrilen isimlerin başında geldi.

Dilaver Güçlü - Sakaryaspor

Sezon başında büyük umutlarla Sakaryaspor’a transfer edilen ancak ortaya koyduğu performansla büyük tepkiler alan deneyimli orta saha oyuncusu Dilaver Güçlü sonradan açıldı. Dilaver’in yükselen performansı sezonu 12 golle bitirmesine sebep oldu.

Abdulaziz Solmaz - Kastamonuspor

Sezon başı Adanaspor'dan Kastamonuspor'a katılan Abdulaziz Solmaz, tecrübesiyle fark yarattı. 31 maçta forma giyen 30 yaşındaki başarılı orta saha oyuncusu, 10 gol kaydetti.

Güray Gazioğlu - Sivas Belediyespor

Sivas Belediyespor'un 23 yaşındaki oyuncusu Güray Gazioğlu, geçtiğimiz sezon forma giydiği Bayburt Grup Özel İdare'daki performansıyla dikkat çekmişti. Sezon başı Sivas'ın yolunu tutan Güray, 30 maçta 7 gol atsa da takımını play-off potasına sokamadı. 

Özgür Çelik - Sarıyer

Geçen sezon Bandırmaspor forması altında 34 karşılaşmada forma giyen ve başarılı bir sezon geçiren Özgür, ön libero ve stoper mevkilerinde oynayabiliyor. Deneyimli futbolcu, Sarıyer forması altında 29 maça çıktı ve 5 gol kaydetti.

Atakan Arslan - Eyüpspor

23 yaşındaki Atakan Arslan, kariyerinde Eyüpspor'dan başka bir takımda forma giymedi. Altyapısından yetiştiği Eyüpspor'da taraftarın sevgilisi olan ve kaptanlığa kadar yükselen Atakan, 25 maçta 10 gol attı. 23 yaşındaki futbolcunun tekniği ve bitmek bilmeyen enerjisi özellikle dikkat çekiyor.

Fatih Cerlek - Pendikspor

Pendikspor, altyapı yatırımları ile adından söz ettirirken, altyapısından takıma kazandırdığı futbolcularıyla da öz kaynaklarını verimli kullanmaya devam ediyor. 22 yaşındaki stoper, geçen sene 28, bu sezon 30 maçta forma giydi. Sinan Yücer'in forma vermekten çekinmediği Fatih, hocasını mahcup etmedi.

Orhan Aktaş - Bodrumspor

Sol bek ve sol açıkta forma giyen Orhan Aktaş, istikrarlı futbolu ile dikkat çekti. 25 maçta forma giyen Orhan, Bodrumspor formasıyla 2 gol kaydetti.

Necati Yılmaz - Menemen Belediyespor

Sezon başında Spor Toto 1. Lig ekibi Gazişehir'den Menemen Belediyespor'a transfer olan 30 yaşındaki file bekçisi Necati Ateş, bu sezon 30 karşılaşmada bin 2628 dakika forma giydi. Yaptığı kritik kurtarışlarla takımına önemli puanlar kazandırdı.
Senin için hazırladığımız haberler