İkinci el araba Türkiye'ye nasıl getirilir? Yurt dışından araba satın al

20.10.2021 - 19:01 | Son Güncellenme: 20.10.2021 - 19:07

Türkiye'de araba piyasasının yükselmesiyle birlikte ikinci el araba almak isteyenler yurt dışından araba almaya çalışıyor. Yurt dışından ikinci el araba al, en ucuz ikinci el arabalar ve sıfır arabalar hangisi? İşte tüm detaylar...

İkinci el araba Türkiye'ye nasıl getirilir? Yurt dışından araba satın al

İkinci el araba piyasasının yükselmesiyle birlikte vatandaşlar yurt dışından ikinci el araba almak için araştırmalar yapmaya başladılar. Peki ikinci el araba nereden ve nasıl alınır? İşte detaylar...

ARAÇLARIN GÜMRÜK VERGİSİ NE KADAR?

Şöyle ki araç ithalatında tahsil edilen %10 gümrük vergisi, %0,4 TRT Bandrolü, %18 KDV tutarları da alınacak ÖTV matrahının içinde yer alıyor ve bu vergi tutarları için de bir anlamda ÖTV ödeniyor.

Türkiye'de ikamet eden kişilerin yurtdışından taşıt getirme hakkı bulunmamaktadır. Bazı internet siteleri ve oto galerileri, vatandaşlarımızın yurtdışından düşük ücretler ödeyerek alacakları lüks araçları Türkiye'de sorunsuz olarak kullanabileceğine ilişkin yanlış bilgiler sunmaktadırlar.

Yurt dışından alınan araç Türkiye'de ne kadar kalabilir?


 
Taşıtın bir önceki girişte verilen süreden kalan süresi varsa bu süre verilecektir. - Kişilerin 31.12.2021 tarihinden sonra yapacakları girişlerde ise giriş tarihinden geriye doğru bir yılda en az 185 gün Türkiye Gümrük Bölgesi dışında bulunma koşulu aranacaktır.

Vergisiz Araç Nasıl Alınır?


ÖTV ödemeden araç alabilmek isteyen %40 ve üzeri engelli olan bireylerin öncelikle engel durumlarını gösteren bir rapor almaları gerekiyor. Bu rapor, ancak devletin yetki verdiği hastanelerden alınabiliyor. Alınan raporda engelli bireyin araç kullanabileceğine dair bir ifadenin yer alması gerekiyor.

Senin için hazırladığımız haberler