İkinci FEDA dönemi!

10.01.2020 - 13:19 | Son Güncellenme: 10.01.2020 - 13:24

İkinci FEDA dönemi!

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, bugün düzenlediği basın toplantısında bazı oyuncularla görüşeceğini ve sözleşmelerinde indirim talep edeceğini söyledi. Siyah beyazlılar meşhur FEDA döneminde de benzer bir hamle yapmış ve bazı futbolcular sözleşmesinde indirime gitmişti. 

Mali anlamda zor günler geçiren Beşiktaş bir yandan harcama limitlerinin artırılması için çalışırken diğer yandan da transfer görüşmelerini sürdürüyor. Başkan Çebi, aynı zamanda oyuncularla bir araya geleceğini açıkladı. Siyah beyazlıların başkanı bazı isimlerden sözleşmelerinde indirime gitmelerini isteyecek.

Fikret Orman'ın başkan seçildiği ilk dönemde de Beşiktaş bazı oyuncularından fedakarlık istemişti. 

İlk FEDA Ersan Adem Gülüm'den!

Bu çağrıya cevap veren ilk isim Ersan Adem Gülüm olmuştu. Yaşadığı ağır sakatlıklara rağmen kulübün kendisinin arkasında durduğunu ifade eden Gülüm hiç düşünmeden teklifi kabul ettiğini söylemişti. Deneyimli stoper 1.2 milyon euro olan yıllık ücretini 750 bin euroya düşürmüştü.

Holosko'dan büyük fedakarlık!

Ersan Adem Gülüm'ün ardından Filip Holosko da FEDA kervanına katılmıştı. Slovak oyuncu 3 yıllık yeni sözleşme karşılığında 2 milyon euro olan yıllık ücretini 1.1 milyon euroya indirmişti.

O dönem yönetimin teklifini kabul etmeyen Egemen Korkmaz ve Fabian Ernst'le yollar ayrılmıştı. 

Beşiktaş'ın sözleşmesinde indirim isteyeceği futbolcular kim olacak?

Ahmet Nur Çebi'nin sözleşme indirimi için görüşeceği futbolcuların Oğuzhan Özyakup ve Jeremain Lens olması bekleniyor. Sözleşmeleri sezon sonunda bitecek olan Gökhan Gönül ve Caner Erkin'le de benzer görüşmeler yapılabilir. 

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler