Galatasaray'da İkinci Bafetimbi Gomis Krizi

24.04.2023 - 10:31 | Son Güncellenme: 24.04.2023 - 10:42

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında sahasında Fatih Karagümrük ile 3-3 berabere kalan Galatasaray'da ikinci Bafetimbi Gomis krizi yaşandı. İşte detaylar....

Galatasaray'da İkinci Bafetimbi Gomis Krizi

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında lider Galatasaray, sahasında Fatih Karagümrük ile 3-3 berabere kaldı. Karşılaşma sonrası sarı-kırmızılı takımda Teknik Direktör Okan Buruk flaş bir açıklama yaptı. Buruk, Bafetimbi Gomis'in bundan sonra forma giymek istemediğini söyledi.

Okan Buruk: "Gomis bundan sonra forma giymek istemediğini söyledi"

Fransız futbolcu Bafetimbi Gomis’in artık oynamak istemediğini söylediğini belirten Buruk, "Perşembe günü antrenman öncesi bana geldi, bundan sonra oynamak istemediğini söyledi. Genel olarak daha az süre bulduğu için bundan sonra Galatasaray forması giyip, oynamak istemediğini ifade etti. Onu çok seven, değer veren biri olarak, takım içerisinde önemli bir rolü alan biri olarak ona söylediğim, ona takımın ihtiyacı olduğu, son 7 maçta bizlerin ona ihtiyacı olduğunu, onun Galatasaray içerisinde değerli olduğunu tekrar hatırlatmak istedim. 

"Bu benim için çok büyük sürpriz oldu"

Kendisi için bunu gurur meselesi olduğunu, bundan sonra oynamak istemediğini tekrar söyledi. Burada önemli olan Galatasaray forması. Taraftarlara olan sorumluluğumuz var. Bu benim için çok büyük sürpriz oldu. Başkanımız da kendisi ile konuştu. Dün de bel ağrısı nedeniyle antrenmana çıkmadı. Bugün de onu burada oynatma şansımız olmadı. Bundan sonraki kararla ilgili yönetimimiz karar verecek. Biz çok çaba sarf ettik. Bundan sonra oynamayacağını, son kararının bu olduğunu, bunun değişmeyeceğini söyledi. Bununla ilgili gerekli kararı yönetimimiz verecektir diye düşünüyorum" dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe şampiyonluk yolunda kritik virajda! Rakip İstanbulspor...
Habere Git

Gomis'ten Okan Buruk'un açıklamalarına yanıt

Galatasaray'ın Fransız golcüsü Bafetimbi Gomis, Teknik Direktör Okan Buruk'un yaptığı açıklamaya sosyal medya hesabından cevap verdi. Tecrübeli forvet, "Maçtan sonra kendi adıma birçok iddia duydum, oldukça şaşırdım. Bu akşamki sonuçtan sorumlu olamam, çünkü sahada değildim. Takımın kazandığı ve bensiz çok iyi gittiği birçok maçta olduğu gibi... Sırt ağrılarım var. Gerçek bu. Geri kalan kısım ise soyunma odası konuşmaları; onları da seslendirmenin yeri burası ya da medya değil. Çünkü Galatasaray'a ve takım arkadaşlarıma çok büyük saygım var. Takımın odaklanması gereken bir şampiyonluk ve kalan maçlar var. Konu ben ya da başka bir birey olamaz" diye konuştu.

Gomis krizi, Alanya maçında başladı

Sarı-kırmızılı takımda Bafetimbi Gomis krizinin, Alanyaspor ile oynanan karşılaşmada başladığı iddia edildi. Fanatik'te yer alan habere göre geçtiğimiz hafta Alanyaspor deplasmanında 4-1 kazanan Galatasaray'da Mauro Icardi, 2-1 Galatasaray'ın üstünlüğü ile sona eren ilk devrenin ardından sakatlığı nedeniyle maça devam edememişti. Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, bu gelişme sonrası ikinci yarıya Barış Alper Yılmaz ile başlamıştı. Gomis'in bu gelişme sonrası sinirlendiği ve Alanyaspor maçında Barış Alper Yılmaz'ın oyuna dahil edilmesine tepki göstererek sezonun kalan kısmında forma giymek istemediği ortaya çıktı. 

Özbek: "Gomis'in davranışı kabul edilebilir değil"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ise, Gomis’in Galatasaray’da forma giymek istemediğini söylemesi ile ilgili ise, “Dün itibarıyla Florya'daydım. Orada öğrendim. Gomis'i Türkiye'ye getiren benim. Önceki başkanlık dönemimde transferini ben yaptım. Galatasaray’a uzun süre hizmet etti. Dünkü davranış biçimi kabul edilebilir değil. Galatasaray’ın bir profesyoneli olarak biz nasıl seçilmiş olarak hizmet ediyorsak bütün profesyoneller de hizmet etmek durumundadır. Çıkışını yadırgadım. Sahadaki patron Okan Hoca. Okan Hoca nasıl takdir ettiyse tüm futbolcuların saygı duyması gerekiyor. Herkes Okan Hoca'ya gereken saygıyı gösteriyor. Niye böyle bir davranış sergiledi, yönetim kuruluna önümüzdeki hafta gelecek, etraflıca konuşacağız. Buradaki davranış biçimini kabul etmiyorum” şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den Galatasaray'a: ''Önce ofsaytımsı, bugün de penaltımsı''
Habere Git

5 yıl önce para, 5 yıl sonra gurur kavgası

Bilindiği üzere Bafetimbi Gomis, 2018 yılında sarı-kırmızılı takımın şampiyon olduğu dönemde 29 gol ile gol kralı olmuş ve Fransız futbolcu o dönem ücretine zam yapılmasını istemiş ancak anlaşılamayınca yollar ayrılmıştı.

O dönem Galatasaray'da görev yapan kulübün İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, Fransız futbolcu Bafetimbi Gomis'in çok yüksek ücret talep etmesinden dolayı yollarını ayırmak zorunda kaldıklarını söylemişti.

Abdurrahim Albayrak: "Gomis çok yüksek zam istedi"

Albayrak'ın açıklamaları şu şekilde:

"Yanına başka futbolcuları da alarak kulübün ödeyemeyeceği, çok yüksek zam istedi. Ben ona, bir yıldır oynamayan ama yıllık bir milyon 600 bin avro alan bir futbolcumuz olduğunu söyledim. 'Ücretinin yarısını ödeyelim ama ama git.' dediğimde bu oyuncu, 'Hayır ben bu parayı hiçbir yerde alamam.' dedi. Bunu hatırlattığımda Gomis, 'O kulübün problemi, futbolcu her zaman alır, futbolcu vermez.' karşılığını verdi. Kendisine 'Formsuz olsaydın ücretinden indirim yapar mıydın?' diye sordum. 'Asla yapmazdım' dedi. Yıllık 3 milyon 300 bin avro olan ücretinin 5 milyon avroya çıkarılmasını istedi. Ya da sözleşmesinin uzatılmasını talep etti. Kalması için çok uğraştım. Gittiği kulüpte10 milyon avro alıyor. Biz bu paraları veremezdik."

Gomis'in yerine Diagne

Galatasaray'da yaşanan Bafetimbi Gomis krizi sonrası oyuncuyla yollar ayrıldıktan sonra sarı-kırmızılı takım yerini 31 Ocak 2019 tarihinde Kasımpaşa forması giyen Mbaye Diagne ile doldurdu. Galatasaray, Senegalli oyuncu için Kasımpaşa'ya bonuslar dahil 14 milyon Euro'ya yakın bir bonservis bedeli ödemiş ancak istenilen performansı bir türlü alamamıştı.

İlgini Çekebilir
Dursun Özbek'ten flaş Gomis açıklaması! ''Kabul etmiyorum''
Habere Git

Gomis'in Galatasaray kariyeri

Galatasaray ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2023 yılına kadar devam eden 37 yaşındaki golcü oyuncu, bu sezon forma giydiği 26 karşılaşmada 10 gol ve 3 asist kaydetti. 

Toplam kariyerinde sarı-kırmızılı kulüp ile 84 maçta sahaya çıkan Fransız oyuncu 51 gol ve 9 asist ile oynadı.

Senin için hazırladığımız haberler