"İkinci haftayı görürsem bir şansım olabilir" demişti: Federer elendi!

07.07.2021 - 20:20 | Son Güncellenme: 07.07.2021 - 20:37

Son dakika tenis haberleri... İsviçreli raket Roger Federer, Polonyalı tenisçi Hubert Hurkacz'a mağlup oldu. İşte detaylar...

"İkinci haftayı görürsem bir şansım olabilir" demişti: Federer elendi!

AJANSSPOR - HABER

 

39 yaşındaki ikonik tenisçi Roger Federer, "ikinci haftayı görürsem bir şansım olabilir" dediği Wembley'de Hubert Hurkacz'a mağlup oldu. 24 yaşındaki Polonyalı tenisçi, tecrübeli rakibine set vermeden korttan 3-0 galip ayrıldı. 3. turda Rus tenisçi Medvedev'i eleyen Hurkacz, kariyerinde ilk kez bir grand slam turnuvasında yarı finale yükselmiş oldu. 

 

Federer, 22 yıllık tenis kariyerine 29 grand-slam finali sığdırıp; 6 kez Avustralya Açık, 8 Wimbledon, 5 Amerika Açık ve 1 Fransa Açık kazanmıştı.

Miami Açık'ta rüzgarı arkasına aldı

Bu yıl düzenlenen Miami Açık tenis turnuvasında, Denis Shapovalov; Milos Raonic, Tsitsipas, Rublev ve Jannik Sinner gibi isimleri geçen Hurkacz, Amerika'daki organizasyonda şampiyon olmuştu. Leh tenisçi, Amerika'daki başarısının bir benzerini İngiltere'de sürdürüyor. Bir gün önce Medvedev'i turnuvanın dışına iten Hurkacz, bugün Federer'e set vermedi.

6-3, 7-6 ve 6-0'lık setlerle Federer'i 3-0 eleyen Hurkacz, Matteo Berrettini - Felix Auger-Aliassime maçının galibiyle yarı final maçı oynayacak.

Senin için hazırladığımız haberler