İkinci Johnson vakası!

23.04.2017 - 21:00 | Son Güncellenme: 23.04.2017 - 21:00

Bir futbol derbisi izledik, Galatasaray ve Fenerbahçe yenişemediler. Golsüz bir derbi oldu, Galatasaray'ın pozisyon ve mücadele olarak üstünlüğü vardı. Fenerbahçe ise sadece iyi alan paylaşımı yaptı, tabi bu da beraberinde iyi savunmayı getirdi. Ama orta saha ve ileride Fenerbahçe'nin 1-2 cılız atağı dışında var olduğunu göremedik. Taa ki son anlarda ki riskleri iyi değerlendiren Fenerbahçe devreye girene kadar. Nitekim uzatmalarda De Souza'nın kafa vuruşunun ağlara gitmesi de bunun sağlaması oldu.

Tudor iyi mücadele eden ve savunma yapan bir takım oluşturacak, bu Fenerbahçe derbisinde belli oldu. İstediği oyuncuları aldığı zaman, gelecek sezon Galatasaray'ı yenmek hiç kolay olmayacak. Peki Galatasaray kolay maç kazanabilecek mi? Sanki o da pek mümkün değil gibi gözüküyor. Tudor'un hücum varyasyonları, maçı okuması ve gole yönelik müdahaleleri hiç göz doldurmuyor.

Bruma'yı çıkar onun kötü bir taklidi olan Rodriques'i al, doğal olarak taraftarlardan ıslık yersin. Eren Derdiyok'u nerdeyse 500 kez orta yaptığın maçta yine unutuyorsun, gole dönük hiç bir çözümün yok. Bu 'Amerikan Futbolu' olsa işte o zaman seni Galatasaray'da savunma koçu olarak istihdam edelim ama şu pozisyonda Galatasaray koçluğu Tudor için 2-3 beden büyük.

Sonuç olarak, Fenerbahçe sadece iyi savunma yaptığı bir maçı daha şansının yardımıyla kazandı. De Souza'nın attığı gol Galatasaray için yıllar önce yaşanan 2. Johnson vakası oldu.

Galatasaray, yönetimi için en doğru hareket Tudor'la beraber gitmek olmalı ama bunu yapamayacaklarsa alternatif önerim belli, Tudor'un yanına ofansı bilen sözünü dinletebilecek bir yardımcı hoca bulabilirler.

AJANSSPOR ÖZEL YORUM / EYÜP YILDIZ

Senin için hazırladığımız haberler