İkinci Karius vakası! Dün gece...

14.12.2018 - 19:00 | Son Güncellenme: 14.12.2018 - 22:00

İkinci Karius vakası! Dün gece...

Futbol literatürüne ‘Karius tipi hata’ şeklinde bir tabirin yerleştiği ortaya çıktı. Beşiktaş’ın Alman kalecisi, geçtiğimiz yıl Liverpool’un Real Madrid ile oynadığı Şampiyonlar Ligi final maçında yaptığı hatalarla, kırmızı-beyazlıların kupayı kaçırmasının sorumlusu olarak gösterilmişti. (Skorer)

Benzema’nın uyanıklığını yaptı  UEFA Avrupa Ligi’nde dün gece Celtic evinde Salzburg’a 2-1 yenilirken, bu yenilginin sorumlusu olarak İskoç ekibinin kalecisi Craig Gordon gösterildi. Karşılaşmanın 77. dakikasında file bekçisi topu eliyle oyuna sokmak istedi.
Ancak bu sırada araya girerek ayağını sokan Salzburglu futbolcu Fredrik Gulbrandsen, topa müdahale ederek filelere gitmesini sağladı.
‘Karius tipi hatayla kaybettiler’  Loris Karius da benzer şekilde geçtiğimiz yılki dev finalde, oyunu eliyle başlatmak isterken ayağını sokan Karim Benzema topu filelere göndermiş, Real Madrid bu golle 1-0 öne geçmişti. İngilizler, dün gece gerçekleşen hadiseyi geçen yılki olaya benzetti. Gazetelerde ‘Celtic, Karius tipi hatayla kaybetti’ şeklinde başlıklar atıldı. Celtic bu yenilgiye rağmen, Leipzig’in Rosenborg’u yenememesi nedeniyle ikinci sırada gruptan çıktı. 
Senin için hazırladığımız haberler