Galatasaray haberi | Torrent'ten Gomis ve Mostafa planı tutacak mı?

Orhan Gülek
28.02.2022 - 15:42 | Son Güncellenme: 28.02.2022 - 15:55

UEFA Avrupa Liginde Barcelona ile eşleşen ve 17 gün içerisinde 4 zorlu maça çıkacak olan Galatasaray'da Domenec Torrent ve başkan Burak Elmas'ın kaderi bu sürede belli olacak.

Galatasaray haberi | Torrent'ten Gomis ve Mostafa planı tutacak mı?

Burhan Can TERZİ - TERZİNİN ATÖLYESİ

Galatasaray uzun süre sonra geçen hafta ligde galibiyet almıştı. Cimbom çok uzun süre sonra da üst üste iki galibiyet kazanmayı başardı. Ancak hem Göztepe hem de Rize maçları diken üzerinde kazanıldı. Takım temposunda ve oyun sürekliliğinde iyileşme olsa da merkezden oyun kurma, pas trafiğini geliştirme, üretkenlik anlamında henüz bir gelişme göremiyoruz. Ve bu kazanılan iki maç o haftaki tepki dozlarını azaltsa da ne yönetime ne de teknik heyete geniş bir kredi açmaz. Ve sayın Domenec Torrent'in benzer oyun anlayışlarını deneyip uzun vadeli başarı sağlayacağı pek mümkün gözükmüyor.

Galatasaray'da son 17 gün önemli

Sayın Torrent'in ve dolayısıyla yönetimin de kaderini etkileyecek 17 günlük bir süreç, bu 17 günde oynanacak 4 maç var. Torrent bu 4 maça, bir galibiyet, bir derbi zaferi ve bir tur sıkıştırırsa kahraman olabilir, ancak tam tersi senaryoda hem kendisinin Galatasaray'da geleceği karanlığa düşer hem de yönetim çok büyük bir darbe daha alır... Beyaz ile siyah işte bu 17 günde.

Berkan, Taylan ve Cicaldau üçlüsü, Rize maçında 127 defa topla buluştu

Berkan, Taylan, Cicaldau üçlüsünden oluşan orta saha ile Galatasaray'ın savunma anlayışında olmadıktan sonra yani karşılayan taraf değil de hücum eden taraf olursa istediği performansı sergileyemeceğinin artık herkes farkında. Rize maçında Gedson bu üçlüye karşı kariyerinin zirve performanslarından birini gösterdi ve ekstra rahattı.  Üç oyuncunun da ayrı ayrı olumlu özellikleri var. Aynı şekilde üçünün de ayrı ayrı eksik yönleri var. Üçü bir arada oynadığında birbirlerinin eksik yönlerini tetikliyorlar. Dolayısıyla Galatasaray'ın üretken olması gereken senaryoda merkezi Cicaldau, Berkan, Taylan'dan oluşturmak doğru bir kurgu değil. Rize karşısında 3'ünün toplam topla buluşma sayısı 127. Fernando Reges neredeyse tek başına bu rakama ulaşıyordu... 

İlgini Çekebilir
Başkan canlı yayında transferi açıkladı: Perez'i sadece Galatasaray değil...
Habere Git

Galatasaray'ın merkezi nasıl kurulmalı?

Galatasaray'ın şu an hem merkezde görev yapacak, hem topla mesafe kat etme yeteneğini sahip, hem dinamik, hem de şut özelliği olan bir oyuncusu halihazırda var: Emre Kılınç... Torrent, Emre'yi merkeze çekip mevcut kadroda orijinal 6 olan tek oyuncu Pulgar'ı da artık doğrudan oynatmalı. Temposu sebebiyle de Berkan'ı tercih edip Galatasaray'ın merkezin saydığım üçlüden kurmalı. Hem daha dinamik hem de daha teknik bir orta sahaya sahip olacak Galatasaray...

Galatasaray'da Gomis mi, Mostafa mı ikilemi!

Tabii en büyük sorunlardan biri Gomis mi; Mostafa mı ikilemi... Galatasaray iki oyuncudan da yeteri kadar fayda alamıyor. Teknik heyet oyunda illa ki birinden vazgeçmek durumunda kalıyor. Emre Kılınç'ın merkeze çekildiği senaryoda Mostafa'dan pekala sağ çizgide, aynı anda Gomis'ten de santrforda faydalanılabilir. Mostafa bu duruma Mısır Milli Takımı'ndan da alışık.

Galatasaraylı reyini satmaz!

Galatasaray yönetiminin 7 aylık süreçte pek çok hatası var. Pek çok projesini gerçekleştiremedi. Bu durumları eleştirmezsek taş oluruz. Ama en dar açıdan bile yönetimi topa tutanların hem de yönetimsel değil etik durumlarla ilgili algı oluşturanların hakkaniyetini sorgulaması gerekiyor. Yeni üyelerle yapılan oryantasyon toplantısı ve yeni üyelerin statta maç izlemesi sonrası Burak Elmas'ın bu organizasyon karşılığında yeni üyelerden genel kurulda ibra  istediği iddia edildi. Yeni üyeler hemen bu iddiaları yalanladı. Zaten de herkes çok iyi bilir ki Galatasaraylı reyini satmaz, kimin döneminde üye olursa olsun fikri hürdür. Ayrıca yeni üyelerin aynı dönem içerisinde genel kurulda oy kullanması da tartışmalı bir konu da neyse... Kısacası bir üye düşüncesini, bir yemeğe, bir bilete satmaz.  

Senin için hazırladığımız haberler