İkisi de sistemi seviyor ama Başakşehir ile Kocaman tutturamıyor!

29.08.2021 - 08:59 | Son Güncellenme: 29.08.2021 - 13:11

Başakşehir sahasında Kayserispor'a 1-0 kaybederken Aykut Kocaman ise teknik adamlık kariyerinde ilk kez sezona 3 yenilgi ile başlamış oldu. İşte detaylar.

İkisi de sistemi seviyor ama Başakşehir ile Kocaman tutturamıyor!

AJANSSPOR-HABER

Bir önceki sezon takımı mutlu sona ulaştırarak Süper Lig'in 6. şampiyon takımı unvanını kazandırıp tarih yazan Okan Buruk'un görevi bırakmasıyla Medipol Başakşehir'in teknik direktörü olan Aykut Kocaman, yeni sezona iyi bir giriş yapamadı.

Tecrübeli teknik adam, geçen sezon da ilk 4 maçında sahadan mağlubiyetle ayrılmıştı. Kocaman, Başakşehir ile ilk galibiyetine 7. maçında ancak ulaşabilmişdi. Aykut Kocaman yönetiminde 19 Süper Lig maçına çıkan Boz Baykuşlar,  6 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 de yenilgi almıştı.

Yenilgisi galibiyetten fazla

Başakşehir, Kocaman ile yeni sezona eski günlere dönme umuduyla başladı ama ilk 3 maçta puan alınamadı. Böylece Kocaman yönetimindeki Başakşehir toplamda 22 Süper Lig maçında 10. yenilgisini almış oldu.

Geçen sezon Kocaman yönetiminde 2 de kupa maçı oynayan Başakşehir, 1 galibiyet bir de mağlubiyet aldı. Tüm resmi maçlar hesaplandığında Kocaman'lı Başakşehir, 24 maçta 7 galibiyet, 6 beraberlik ve 11 de kez de yenilgiyle ayrıldı sahadan.

Küme düşme hattında dolaştı

Kocaman, geçen sezon 24 puanla 15. sırada devraldığı takımı, zaman zaman küme düşme hattında yer alsa da sezon sonunda 48 puanla 12. sıraya taşıyıp, ligde tutmuştu. Ancak genel itibarıyla 6. şampiyon, ligde şampiyonluk yaşamış teknik adam Kocaman yönetiminde henüz arzulanan çizgiye gelebilmiş değil.

Tabiri caizse aradaki kan uyuşmazlığının giderildiği söylenemez. Oysa ki Başakşehir de Kocaman da sisteme sadık bir yapıya sahip. Kağıt üstünde bu buluşmanın iyi sonuç vereceği umuluyordu. Fakat; bugüne kadar beklentiler gerçekleşmedi ama Başakşehir yönetimi, bir teknik adamdan çok kolay vazgeçen bir kültüre sahip değil.

Senin için hazırladığımız haberler